Join Us On Facebook

Join Us On Facebook

doreanlaxeio.gr

Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016

Μεγάλες ανάγκες για εκατοντάδες δικαιούχους που στηρίζονται στο Κοινωνικό Παντοπωλείο Ιεράπετρας

Για την κατάσταση και τις πολλές ανάγκες του Κοινωνικού Παντοπωλείου Ιεράπετρας στο οποίο βασίζονται εκατοντάδες πολίτες της Ιεράπετρας μίλησε σήμερα στο Ράδιο Λασίθι η υπεύθυνη κ. Κική Χασάπη Φρονιμάκη.

Αυτή τη στιγμή το Κοινωνικό Παντοπωλείο εξυπηρετεί 170-180 κάρτες δικαιούχων η κάθε μια των οποίων αντιστοιχεί κυρίως σε οικογένειες ενώ σε λιγότερες περιπτώσεις που η κάρτα εξυπηρετεί κάποιο μεμονωμένο άτομο. Ο μέγιστος αριθμός καρτών που έχει διαχειριστεί το Παντοπωλείο είναι 200 με 210, με την κ. Χασάπη- Φρονιμάκη να τονίζει, ότι κάπου εκεί είναι και τα όρια του Κοινωνικού Παντοπωλείου ώστε να μπορεί να μπορεί να ανταποκρίνεται έστω και με δυσκολία στις ανάγκες.

Μέσα σε αυτές τις οικογένειες βρίσκονται και περίπου 100 παιδιά από βρέφη μέχρι εφήβους, παιδιά που ζουν μέσα σε δύσκολες οικογενειακές συνθήκες, τα οποία όπως τονίζει η κ. Χασάπη-Φρονιμάκη, πέρα από τις φυσικές στερήσεις που αντιμετωπίζουν, έχουν να διαχειριστούν και μια δύσκολη ψυχολογική κατάσταση και για αυτό θα πρέπει να αισθάνονται ότι η κοινωνία δεν τα έχει απομονώσει και εγκαταλείψει στο περιθώριο.

koinoniko-pantopoleio-ierapetra-2016-6

Όπως λέει τον τελευταίο χρόνο το ενδιαφέρον και οι προσφορές του κόσμου έχουν ατονήσει ελαφρώς και παρατηρεί μια δυσπιστία σε ένα κομμάτι του κόσμου σε σχέση με τη δουλειά που γίνεται. Κάποιοι μιλούν για ανθρώπους που ίσως παίρνουν πράγματα τα οποία δεν έχουν ανάγκη, κάποιοι για ανθρώπους που παίρνουν περισσότερα από άλλους και γενικότερα η ίδια έχει διαπιστώσει να υπάρχει μια περίεργη εικόνα για το ΚΠ κάτι που δεν θα έπρεπε να υπάρχει.

Οι δικαιούχοι αξιολογούνται από ομάδα κοινωνικών λειτουργών του Δήμου, αν όμως κάποιοι δηλώνουν ψεύτικα στοιχεία με μηδενικά εισοδήματα αυτό δεν μπορεί να φανεί στις υπηρεσίες, όμως θα φανεί σύντομα στην κοινωνία, και ο κόσμος δεν θα πρέπει να βγάζει συμπεράσματα από μεμονωμένες περιπτώσεις που μπορεί να έχουν υπάρξει αφού η μεγάλη πλειοψηφία είναι άνθρωποι που έχουν πολύ μεγάλες ανάγκες. Άνθρωποι που έχουν χάσει οι ίδιοι ή μέλη της οικογένειας τους τις δουλειές τους, έχουν σοβαρά προβλήματα υγείας και αντιμετωπίζουν καταστάσεις πολύ δύσκολες.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία, τα μέλη του ΚΠ παίρνουν μια φορά το μήνα τα βασικά τρόφιμα που δικαιούνται, όμως η υπηρεσία είναι ανοιχτή κάθε μέρα από τις 8 μέχρι τις 3 το μεσημέρι, έρχεται κόσμος είτε να δει τα ρούχα, αλλά και να πάρει ψωμί ή κηπευτικά τα οποία, όπως λέει η κ. Χασάπη-Φρονιμάκη «ευτυχώς» προμηθεύουν φούρνοι και δημοπρατήρια και τα οποία μοιράζονται καθημερινά εκτός προγράμματος, βάση λίστας ώστε να μην τα παίρνουν συνεχώς οι ίδιοι .

Η ίδια κάλεσε τον κόσμο να προσφέρει τρόφιμα (από ρούχα το ΚΠ είναι καλυμμένο),  τα ελάχιστα που μπορεί, ακόμα και ένα πακέτο ρύζι ή ένα κουτί γάλα είναι αρκετά αφού αυτές οι προσφορές είναι που κάνουν το Κοινωνικό Παντοπωλείο να μπορεί να προσφέρει βοήθεια σε ανθρώπους με τεράστια προβλήματα, ενώ η βοήθεια που έχει από το Δήμο είναι, βάση καταστατικού, μόνο συμπληρωματική και δεν επαρκεί για τη λειτουργία του. Για την ενίσχυση του ΚΠ γίνονται συχνά επαφές με εταιρίες για να βοηθήσουν, ενώ η κ. Χασάπη-Φρονιμάκη αναφέρθηκε και στην πολύ σημαντική βοήθεια που ήρθε πέρυσι από το Εργασιακό Πρωτάθλημα Μπάσκετ που έγινε στην Ιεράπετρα στο οποίο ήταν δυνατό να καλυφθούν οι τρέχουσες ανάγκες σε κάθε παιχνίδι από τις προσφορές των φιλάθλων.

Δράσεις υποστήριξης θα γίνουν και φέτος ενόψει της εορταστικής περιόδου. Όπως λέει η κ. Χασάπη οργανώνεται η παρουσία του ΚΠ στη Χριστουγεννιάτικη πλατεία της Ιεράπετρας, ενώ τις πρώτες μέρες του 2017 προγραμματίζονται συναυλίες από τις Χορωδίες Αγίου Νικολάου και Ιεράπετρας, εναλλάξ στις δύο πόλεις για την ενίσχυση και των δύο Κοινωνικών Παντοπωλείων. Η χορωδία της Ιεράπετρας θα βρεθεί στις 8 Ιανουαρίου στο Ρεξ στον Άγιο Νικόλαο για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου Αγίου Νικολάου, και μετά σε ημερομηνία που δεν έχει ακόμα οριστικοποιηθεί, η χορωδία του Αγίου Νικολάου θα έρθει στην Ιεράπετρα.

The post Μεγάλες ανάγκες για εκατοντάδες δικαιούχους που στηρίζονται στο Κοινωνικό Παντοπωλείο Ιεράπετρας appeared first on Radiolasithi.gr.



from Radiolasithi.gr http://ift.tt/2gjaO9U
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου