Join Us On Facebook

Join Us On Facebook

doreanlaxeio.gr

Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016

Θερμοκήπια, ξενοδοχεία και ένα αεροδρόμιο: Τρεις δεκαετίες του Λασιθίου σε γρήγορη κίνηση από ψηλά

Πέντε εκατομμύρια φωτογραφίες από πέντε δορυφόρους τα τελευταία 32 χρόνια χρειάστηκαν για τη δημιουργία του εντυπωσιακού Google Earth Timelapse στο οποίο φαίνεται η εξέλιξη και οι αλλαγές που έχουν προκληθεί χρόνο με το χρόνο σε κάθε σημείο του πλανήτη. Ο διαδραστικός βίντεο-χάρτης, υπάρχει από το 2013 όμως χθες παρουσιάστηκε μια νέα αναβάθμιση με καλύτερες εικόνες,  προστέθηκαν επιπλέον 4 χρόνια απεικονίσεων, ενώ σε συνεργασία με το περιοδικό TIME παρουσιάστηκαν ορισμένες εντυπωσιακές τοποθεσίες.

Ανθρώπινες παρεμβάσεις και κατασκευές, πόλεις που μεγαλώνουν, το λιώσιμο των πάγων, τα δάση που χάθηκαν από το 1984 μέχρι και σήμερα απεικονίζονται και προκαλούν εντύπωση και δέος, ακόμα κι αν κοιτάξει κανείς την θερμοκηπιακή ανάπτυξη στην Ιεράπετρα και τις αλλαγές στο φράγμα Μπραμιανών, τα ξενοδοχεία που γέμισαν τα παράλια του Αγίου Νικολάου και της Ελούντας ή την δημιουργία και εξέλιξη του αεροδρομίου της Σητείας, όπως θα δείτε παρακάτω αν πατήσετε το play κάτω αριστερά!

Για περισσότερη εξερεύνηση δείτε ΕΔΩ oλόκληρο τον χάρτη και ΕΔΩ τα επιλεγμένα μέρη από το TIME.

The post Θερμοκήπια, ξενοδοχεία και ένα αεροδρόμιο: Τρεις δεκαετίες του Λασιθίου σε γρήγορη κίνηση από ψηλά appeared first on Radiolasithi.gr.



from Radiolasithi.gr http://ift.tt/2gW45X4
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου