Join Us On Facebook

Join Us On Facebook

doreanlaxeio.gr

Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016

Στο Φανάρι οι μητροπολίτες Ιεραπύτνης και Σητείας και Πέτρας και Χερρονήσου εκπροσωπώντας την Εκκλησία της Κρήτης

Στο Φανάρι βρίσκονται οι μητροπολίτες Ιεραπύτνης και Σητείας Κύριλλος και Πέτρας και Χερρονήσου Γεράσιμος, εκπροσωπώντας την Εκκλησία της Κρήτης στη θρονική εορτή του Αγίου Ανδρέα.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Μητρόπολης Ιεραπύτνης και Σητείας: « Με ιδιαίτερη λαμπρότητα την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου η Πρωτόθρονη Εκκλησία της Κωνσταντινουπόλεως τίμησε τη μνήμη του ιδρυτή της, Αγίου Αποστόλου Ανδρέου του Πρωτοκλήτου.

Το απόγευμα της Τρίτης 29 Νοεμβρίου, στον πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου, τελέσθηκε ο Εσπερινός της εορτής, κατά τον οποίο χοροστάτησε η Α.Θ.Π. ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος συμπροσευχομένων πολλών  Αρχιερέων και άλλων Κληρικών. Κατά τον Εσπερινό ο Οικουμενικός Πατριάρχης απένειμε το οφίκκιο του Άρχοντος Πρωτοψάλτου της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας στον κ. Παναγιώτη Νεοχωρίτη, τον οποίο και προσφώνησε, ενώ τον Πατριάρχη του Γένους αντιφώνησε ο κ. Νεοχωρίτης.

30526117893_ec74225d21_o

Ανήμερα της Θρονικής εορτής του Οικουμενικού Πατριαρχείου, Τετάρτη 30 Νοεμβρίου, στον πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου, τελέσθηκε Πατριαρχική και Συνοδική Θεία Λειτουργία από τον ο Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, στην οποία έλαβαν μέρος όλα τα Μέλη της Αγίας και Ιεράς Συνόδου, που συνήλθε σε τακτικές συνεδρίες από 26 έως και  29 Νοεμβρίου στό Φανάρι, υπο της προεδρία της Α.Θ.Π.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβ. Μητροπολίτης Σηλυβρίας κ. Μάξιμος.

Στη Θρονική εορτή της Μητρός Εκκλησίας παρέστησαν πλειάδα Αρχιερέων του Οικουμενικού Θρόνου, αντιπροσωπείες των κατά τόπους Ορθοδόξων Εκκλησιών καθώς και επίσημη αντιπροσωπεία της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας με επικεφαλής τον Καρδινάλιο Kurt Koch, Πρόεδρο του Ποντιφικού Συμβουλίου για την Προώθηση της Ενότητας των Χριστιανών. Την Ελληνική Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υφυπουργος Εξωτερικών κ. Ιωάννης Αμανατίδης, ενώ παρέστησαν ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στην Πόλη κ. Ε. Σέκερης και άλλοι Πρέσβεις, Άρχοντες Οφφικίαλοι και μέλη του θρησκευτικού, πολιτικού, διπλωματικού, εκπαιδευτικού, καλλιτεχνικού και επιχειρηματικού κόσμου της Πόλεως.

unnamed-1_161130_162747

Tην αντιπροσωπεία της Εκκλησίας της Κρήτης αποτελούσαν ο Σεβ. Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γεράσιμος, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος και ο Πανοσιολ. Αρχιγραμματέας της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης Αρχιμ. Πρόδρομος Ξενάκης, ενώ συμμετείχαν και οι Ηγούμενοι της Ιεράς Σταυροπηγιακής Μονής Παναγίας Ακρωτηριανής και Αγίου Ιωάννου Θεολόγου Τοπλού Σητείας Αρχιμ. Φιλόθεος Σπανουδάκης και της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αγκαράθου Αρχιμ. Σωφρόνιος Καραγιαννάκης, ο Πανοσιολ. Αρχιμ. Νικόδημος Κατρίνης, Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Πέτρας και Χερρονήσου, ο Αρχιδιάκονος Αμβρόσιος Σκαρβέλης εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Ιεραπύτνης και Σητείας, και ο κ. Νικ. Παπαδάκης, συνεργάτης της Ιεράς Μητροπόλεως Πέτρας και Χερρονήσου.»

30526117893_ec74225d21_o

Προσερχόμενος στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου, ο κ. Αμανατίδης που εκπροσώπησε την ελληνική κυβέρνηση δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Η σημερινή θρονική γιορτή του Αγίου Ανδρέα συμπίπτει με τα 25 χρόνια παρουσίας του Οικουμενικού Πατριάρχη στο τιμόνι της Ορθοδοξίας.

Είναι μια ευκαιρία να αναλογιστούμε αυτή τη μακρά πορεία και να αντλήσουμε διδάγματα, ειδικά σε μια εποχή που ο ανθρωπισμός και ο πλουραλισμός απειλούνται. Στηρίζουμε το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως, ως θρησκευτικό και πνευματικό κέντρο παγκοσμίου κύρους και ακτινοβολίας.  Η μακραίωνη προσφορά του ξεπερνά τα εθνικά και γλωσσικά σύνορα και στηρίζει αξίες πανανθρώπινες και αναλλοίωτες στο πέρασμα των αιώνων».

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Κωνσταντινούπολη, ο υφυπουργός Εξωτερικών παραβρέθηκε χθες στα εγκαίνια έκθεσης φωτογραφίας του Νικολάου Μαγγίνα για τη συμπλήρωση 25 χρόνων από την ανάληψη της Πατριαρχείας του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, στο Σισμανόγλειο Πολιτιστικό κέντρο του Γενικού Προξενείου Προξενείου της Ελλάδας, παρουσία του κ.κ. Βαρθολομαίου και του γενικού προξένου, Ε.Σέκερη.  Στην έκθεση αποτυπώνεται το λαμπρό έργο, αλλά και ο λιτός και πνευματικός βίος του Οικουμενικού Πατριάρχη.

The post Στο Φανάρι οι μητροπολίτες Ιεραπύτνης και Σητείας και Πέτρας και Χερρονήσου εκπροσωπώντας την Εκκλησία της Κρήτης appeared first on Radiolasithi.gr.



from Radiolasithi.gr http://ift.tt/2fLLR5m
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου