Join Us On Facebook

Join Us On Facebook

doreanlaxeio.gr

Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016

«Οι Κρητικοί κάντε το κουμάντο σας για τις απεργίες της ΠΝΟ »- Αντιδράσεις από Ιεράπετρα και Τυμπάκι

Η πρώτη 48ωρη απεργία της ΠΝΟ για τη φετινή χρονιά είναι γεγονός, και όπως φαίνεται οι διαθέσεις και οι προθέσεις των ναυτεργατών δείχνουν για άλλη μια φορά πως η απεργίες δεν θα τελειώσουν έτσι απλά.

Αυτά φαίνονται από τις επικοινωνίες που είχε το Ράδιο Λασίθι με μέλη από αρκετά σωματεία της ΠΝΟ αλλά και τον πρόεδρο του Σωματείου Μηχανικών, ΠΕΜΕΝ, Σάββα Τσιμπόγλου που δέχτηκε και μίλησε στην ραδιοφωνική εκπομπή της Κατερίνας Μαρκάκη.

Όπως είπε αυτό που άναψε το φιτίλι για την νέα 48ωρη απεργία ήταν οι δηλώσεις Τσακαλώτου και όσα γράφτηκαν και διέρρευσαν στον Τύπο σχετικά με την κατάργηση των φορολογικών εξαιρέσεων των ναυτεργατών, όπως προβλέπει ο νόμος 4387/2016.

Άποψη του κ. Τσιμπόγλου είναι πως οι απεργίες θα είναι συνεχείς και επαναλαμβανόμενες και δεν θα μείνει μόνο στο πρώτο 48ωρο, όμως αυτό είναι κάτι που θα αποφασιστεί από κοινού και θα κριθεί λαμβάνοντας υπόψην όλες τις παραμέτρους που θα έχουν προκύψει. Ταυτόχρονα η ήδη προποφασισμένη 24ωρη απεργία γα τις 8 Δεκεμβρίου δεν αλλάζει.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο πρόεδρος της ΠΕΜΕΝ η ΠΝΟ έχει κάνει συναντήσεις με το Υπουργείο Ναυτιλίας και έχει στείλει εξώδικο με τα αιτήματα σε όλα τα συναρμόδια Υπουργέια, ενώ έχουν ενημερωθεί όλοι οι θεσμικοί φορείς, ανάμεσά τους και όλα τα πολιτικά κόμματα.

«Οι Κρητικοί κάντε το κουμάντο σας για τις απεργίες», αγωνιζόμαστε στην ίδια πλευρά

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Τσιμπόγλου οι «Κρητικοί θα πρέπει να κάνετε το κουμάντο σας για τις απεργίες που έρχονται», τονίζοντας πως οι αγώνες των ναυτικών δεν διαφέρουν από τους αγώνες των υπόλοιπων κοινωνικών ομάδων.  «Το μισό μας εισόδημα θα δίνεται «υπερ πίστεως και πατρίδων» αν εφαρμοστούν όσα ακούγονται,  ενώ υπάρχει και η διάλυση του ΝΑΤ, (όπως και για ΟΓΑ και άλλα ταμεία) από 1/1/2017.

Το ενδεχόμενο εφαρμογής του νόμου για το πλοίο ασφαλείας δεν ήθελε ούτε να το ακούσει ο κ. Τσιμπόγλου, τονίζοντας πως η ΠΝΟ δεν δέχεται το νόμο, δεν τον εφαρμόζει και παλεύει να τον αλλάξει.  «Οι κρατούντες, το κεφάλαιο, και οι πολιτικοί τους εκπρόσωποι, να αφήσουν την πολιτική του κοινωνικού αυτοματισμού. Μπορεί να κερδίζουν τις εντυπώσεις στα ΜΜΕ, όμως τα προβλήματα μένουν τα ίδια και οξύνονται. Εμείς δεν έχουμε πλοία και δικά μας ΜΜΕ και δημοσιογράφους. Οι κρητικοί να καταλάβουν ότι αγωνιζόμαστε απ’ την ίδια πλευρά, απ’΄την άλλη πλευρά είναι το κεφάλαιο, η ΕΕ, το ΔΝΤ και όσοι καταδυναστεύουν τον ελληνικό λαό.»

Αντιδράσεις από Ιεράπετρα και Τυμπάκι

Όπως είναι λογικό η είδηση της απεργίας έφερε αντιδράσεις από τον αγροτικό κόσμο της Κρήτης και ειδικά στις περιοχές Ιεράπετρας και Μεσαράς οι οποίες, όπως και άλλες επηρεάζονται άμεσα από την απεργία λόγω της παραγωγής των πρώιμων κηπευτικών.

Ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Τυμπακίου κ. Ντισπιράκης, μιλώντας στο Ράδιο Λασίθι τόνισε πως εδώ και χρόνια γίνεται προσπάθεια να εφαρμοστεί ο Νόμος για το πλοίο ασφαλείας, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Οι τιμές των κηπευτικών και στη Μεσαρά και στην Ιεράπετρα είναι εξευτελιστικές και αν η απεργία κρατήσει θα μας διαλύσει. « Η ΠΝΟ πρέπει να σεβαστεί την Κρήτη και να μην παίζει με τους αγρότες. Δεν υπάρχει πολυτέλεια να χαθεί ούτε μια μέρα.», τόνισε χαρακτηριστικά.

Από τον Αγροτικό Σύλλογο Ιεράπετρας έχουν ξεκινήσει επαφές και ενέργειες για το θέμα της απεργίας, το μεσημέρι έχει προγραμματιστεί έκτακτη συνέλευση και όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο νέος πρόεδρος κ. Μιχαλάκης, «όλα θα κριθούν εκ του αποτελέσματος» .

Από την πλευρά του ο αρμόδιος αντιδήμαρχος αγροτικών θεμάτων κ. Παπαδοπετράκης, τόνισε πως και πέρυσι τα προβλήματα ήταν έντονα και είχαν γίνει οι επαφές που έπρεπε, όμως η απάντηση που είχε δοθεί ήταν πως ο νόμος για το πλοίο ασφαλείας δεν θα εφαρμοστεί.

Χθες έγινε συνάντηση στο Δημαρχείο, με τον Αγροτικό Σύλλογό, συζητήθηκε και το θέμα της απεργίας και ο κ. Καλαντζάκης ανέφερε πως θα κλείσει ραντεβού στα αρμόδια Υπουργεία, ενώ θα γίνουν μηνύσεις εφόσον δεν εφαρμοστεί ο νόμος. Σήμερα το μεσημέρι  στις 12 θα γίνει έκτακτη συνέλευση του Αγροτικού Συλλόγου και εκεί θα ακουστούν όλες οι απόψεις και θα ληφθούν αποφάσεις.

The post «Οι Κρητικοί κάντε το κουμάντο σας για τις απεργίες της ΠΝΟ »- Αντιδράσεις από Ιεράπετρα και Τυμπάκι appeared first on Radiolasithi.gr.



from Radiolasithi.gr http://ift.tt/2fBSI6r
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου