Join Us On Facebook

Join Us On Facebook

doreanlaxeio.gr

Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016

Πλημμύρες στο Ηράκλειο – Ανησυχία για το φουσκωμένο ποτάμι στο Γιόφυρο

Σε επιφυλακή βρίσκονται οι αρχές με την κακοκαιρία και τις έντονες βροχοπτώσεις να έχουν δημιουργήσει πλήθος προβλημάτων σε διάφορες περιοχές του Ηρακλείου.

Συνεργεία του δήμου και της Περιφέρειας αλλά και δυνάμεις της πυροσβεστικής βρίσκονται σε περιοχές υψηλού κινδύνου παρεμβαίνοντας σε περιπτώσεις ανάγκης.

Σε περιοχές όπως ο Γιόφυρος, το Γάζι και τα Καλέσσα έχουν δημιουργηθεί προβλήματα με πλημμυρισμένους δρόμους και νερά να έχουν μπει σε σπίτια και καταστήματα.  O ποταμός Αλμυρός έχει «φουσκώσει» με αποτέλεσμα η πρόσβαση να είναι απαγορευτική. Μάλιστα οι οδηγοί που κατευθύνονται προς ή από αυτές τις περιοχές καλούνται να επιστρέψουν πίσω καθώς τα νερά έχουν διαμορφώσει ένα άκρως επικίνδυνο σκηνικό.

«Παρακολουθούμε την κατάσταση και πως αυτή εξελίσσεται στο Γιόφυρο που βρίσκεται σε οριακό σημείο. Ας ελπίσουμε να σταματήσει εκεί, ενώ  οι υπηρεσίες της Περιφέρειας είναι σε πλήρη ετοιμότητα.» αναφέρει ο  κ. Λεονταράκης , αρμόδιος για θέματα Πολιτικής Προστασίας .

Από την πλευρά τους οι κάτοικοι του Γιοφύρου και στις Τρεις Βαγιές δεν κρύβουν την ανησυχία τους για τη στάθμη του ποταμού με δεδομένες και  τις μετεωρολογικές προβλέψεις ότι η κακοκαιρία στην Κρήτη τώρα ξεδιπλώνεται με αποκορύφωμα το επόμενο διήμερο Πέμπτη- Παρασκευή.

Και σε άλλες περιοχές όπως στη Φοινικιά οι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε ποτάμια με τον πρόσβαση για τους οδηγούς να καθίσταται ιδιαίτερα δύσκολη. Στην περιοχή βρέθηκε ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης προκειμένου να επιθεωρήσει την κατάσταση στον ποταμό Δρακουλιάρη. Όπως ανέφερε ο ίδιος μέχρι στιγμής δεν υπάρχει πρόβλημα με τον ποταμό καθώς η στάθμη του νερού είναι χαμηλή ενώ σημείωσε ότι το πρόβλημα είναι στους δρόμους.

Πολλά σημεία στο οδικό δίκτυο έχουν μετατραπεί σε παγίδες εξ αιτίας των έντονων βροχοπτώσεων. Στη Σταλίδα νωρίτερα σημειώθηκε τροχαίο ατύχημα στο ύψος του ξενοδοχείου Belvedere ενώ τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε και στην εθνική οδό στο ύψος του αστυνομικού μεγάρου.

Εγκλωβίστηκαν στο γεφυράκι

Νωρίτερα συναγερμός σήμανε στην πυροσβεστική υπηρεσία Ηρακλείου καθώς υπήρξε σήμα για εγκλωβισμένα αυτοκίνητα σε γεφυράκι που βρίσκεται σε παράδρομο, παράλληλα της εθνικής περίπου στο 5ο χιλιόμετρο Ηρακλείου-Γαζίου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες το γεφυράκι που περνάει κάτω από την εθνική οδό εξ αιτίας των βροχοπτώσεων είχε πλημμυρίσει από νερά με αποτέλεσμα τα αυτοκίνητα που επιχείρησαν να το διασχίσουν, να παγιδευτούν.

Άμεσα κινητοποιήθηκε η ΕΜΑΚ και ο 1ο πυροσβεστικός σταθμός κλιμάκια των οποίων έσπευσαν στο σημείο και κατάφεραν να απεγκλωβίσουν τα αυτοκίνητα ενώ ευτυχώς δεν κινδύνεψε κανένας οδηγός.

Στους δρόμους τα συνεργεία

Με όλα τα διαθέσιμα τεχνικά μέσα και το σύνολο του προσωπικού που διαθέτει στις συναρμόδιες υπηρεσίες, η Δημοτική Αρχή Μαλεβιζίου αντιμετωπίζει τα έντονα καιρικά φαινόμενα που πλήττουν από νωρίς περιοχές του Δήμου.

Το πρόβλημα της συγκέντρωσης όμβριων υδάτων στην λ. Ελ. Βενιζέλου στο Γάζι αντιμετωπίστηκε άμεσα και αποτελεσματικά, ενώ και σε άλλα σημεία που παρατηρούνται ανάλογα φαινόμενα, βρίσκονται συνεργεία της ΔΕΥΑΜ και της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου για την αντιμετώπισή τους.

Η Δημοτική Αρχή απευθύνει έκκληση προς τους πολίτες να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών στις μετακινήσεις τους για την αποφυγή προβλημάτων.

πηγή: cretalive.gr, neakriti.gr

The post Πλημμύρες στο Ηράκλειο – Ανησυχία για το φουσκωμένο ποτάμι στο Γιόφυρο appeared first on Radiolasithi.gr.



from Radiolasithi.gr http://ift.tt/2gEZzf1
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου