Join Us On Facebook

Join Us On Facebook

doreanlaxeio.gr

Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016

Μείωση των στόχων για τα πλεονάσματα ζητεί ο Ευκλ. Τσακαλώτος

Την ανάγκη μείωσης των στόχων για τα πρωτογενή πλεονάσματα κάτω του 2,5% υπογράμμισε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, από το βήμα του 27ου ετήσιου συνεδρίου του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου.

Ο ίδιος διαμήνυσε ότι μία τέτοια εξέλιξη θα επιτρέψει στην κυβέρνηση να μειώσει τη φορολογία, με αποτέλεσμα την τόνωση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας.

Όσον αφορά τις διαπραγματεύσεις για τη β’ αξιολόγηση, έστειλε αυστηρό μήνυμα προς τους Ευρωπαίους εταίρους, τονίζοντας πως «δεν μπορούν να ζητούν εργασιακές μεταρρυθμίσεις, οι οποίες βρίσκονται εκτός των ευρωπαϊκών πλαισίων».

Ο κ. Τσακαλώτος έκανε αναφορά και στο ζήτημα του ελληνικού χρέους, χαρακτηρίζοντας αναγκαία την ελάφρυνσή του, ενώ ειδική μνεία πραγματοποίησε στην ένταξη της χώρας στο πρόγραμμα αγοράς κρατικών ομολόγων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ).

Άλλωστε, όπως σημείωσε, οι δύο παραπάνω εξελίξεις θα επιτρέψουν στη χώρα την έξοδο στις αγορές ομολόγων στα τέλη του 2017 ή στις αρχές του 2018.

«Χωρίς την ολοκλήρωση της β’ αξιολόγησης δεν θα μπορέσουμε να λύσουμε το ζήτημα του χρέους και χωρίς αυτό, δεν θα μπορούμε να ενταχθούμε στην ποσοτική χαλάρωση» κατέληξε.

The post Μείωση των στόχων για τα πλεονάσματα ζητεί ο Ευκλ. Τσακαλώτος appeared first on Radiolasithi.gr.



from Radiolasithi.gr http://ift.tt/2go4FJC
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου