Join Us On Facebook

Join Us On Facebook

doreanlaxeio.gr

Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2016

Άνοιξε το Voucher 29-64 – Ενημερωθείτε για όλες τις λεπτομέρειες

Δημοσιεύτηκε η τελική πρόσκληση του νέου επιδοτούμενου προγράμματος Voucher 29-64 και το πρόγραμμα άνοιξε για να ξεκινήσει η υλοποίηση του.

Το νέο πρόγραμμα Voucher επιδοτούμενης κατάρτισης, αλλά και επιδοτούμενης πρακτικής άσκησης σε επιχειρήσεις, έχει προυπολογισμό 80.000.000€ και απευθύνεται σε 23.000 ανέργους, ηλικίας 29 έως 64 ετών, με εγγυημένη απασχόληση σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα.

 

O Εκπαιδευτικός όμιλος dp studies 20 χρόνια πρωτοπόρος στην Συμβουλευτική και στην Επαγγελματική Κατάρτιση, έχει αδειοδοτηθεί από τον ΕΟΠΠΕΠ ως ΚΕΚ/ΚΔΒΜ 2, (Αρ. Αδείας: 2000146) και συμμετέχει στην δράση ως Πάροχος Κατάρτισης.

 

ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΕΧΟΥΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ 1/12/2016: Τα  Κέντρα Δια Βίου Μάθησης – dp studies δέχονται αιτήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος από τους κατόχους κάρτας ανεργίας που έχουν γεννηθεί από το 1952 και έως το 1987. Συμπληρώστε τώρα την αίτηση συμμετοχής (πατώντας Αίτηση Συμμετοχής Ανέργων για το νέο Voucher 29-64) και έπειτα προσκομίστε τα δικαιολογητικά που απαιτούνται σε ένα από τα παραρτήματα του dp studies.

 

  • 1ο Παράρτημα: Κορωναίου 4 (Κέντρο Ηρακλείου) – τηλ. 2810.24.00.24
  • 2ο Παράρτημα: Μελίνας Μερκούρη 64 (Θέρισος)   – τηλ. 2810.313.603

 

Λήξη Αιτήσεων: 30 Δεκεμβρίου 2016 στις 11:59

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Το πρόγραμμα έχει στόχο να προσελκύσει έως 23.000 ωφελούμενους ηλικίας 29 – 64 ετών. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει θεωρητική κατάρτιση 120 ωρών και πρακτική άσκηση 500 ωρών σε επιχειρήσεις συγκεκριμένων κλάδων του ιδιωτικού τομέα, οι οποίοι είναι: Εμπόριο, Logistics, Έργα υποδομής και Τεχνικά επαγγέλματα, Τουρισμός, Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών, Περιβάλλον-Διαχείριση Στερεών και Υγρών Αποβλήτων, Τρόφιμα-Ποτά, Ενέργεια, Βιομηχανία και Αγροτικός Τομέας.

Αμοιβές Ωφελούμενων Ανέργων

Το επίδομα θεωρητικής κατάρτισης ανέρχεται για κάθε καταρτιζόμενο συνολικά σε 600€(120 ώρες X 5 €/ώρα, συμπεριλαμβανομένων των νομίμων κρατήσεων). Το επίδομα πρακτικής άσκησης για κάθε καταρτιζόμενο ανέρχεται συνολικά σε 2.000€, συμπεριλαμβανομένων των νομίμων κρατήσεων.
Συνολικό Επίδομα: 2.600€

Σε περίπτωση μη ολοκλήρωσης της δράσης, σύμφωνα με τους όρους της παρούσας, ο ωφελούμενος δεν δικαιούται να λάβει το αντίστοιχο εκπαιδευτικό επίδομα ούτε οποιοδήποτε μέρος του. Οι ασφαλιστικές εισφορές, που αντιστοιχούν στο εκπαιδευτικό επίδομα του καταρτιζομένου, καλύπτονται από την επιταγή κατάρτισης και βαρύνουν τον πάροχο κατάρτισης, ο οποίος υποχρεούται στην εμπρόθεσμη καταβολή τους.
Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα
Η τελική πρόσκληση του σχετικού προγράμματος περιλαμβάνει πλαίσιο δράσης με τις εξής παρεμβάσεις:

• Πρόγραμμα θεωρητικής κατάρτισης 120 ωρών σε διάφορους κλάδους και ειδικότητες.
• Συμβουλευτική υποστήριξη με στόχους:
α) Την επιλογή του προγράμματος κατάρτισης που θα παρακολουθήσουν οι ωφελούμενοι με βάση το εκπαιδευτικό και επαγγελματικό τους προφίλ, τις δεξιότητες και τα ενδιαφέροντά τους.
β) Την κατάλληλη σύζευξη του προφίλ των ωφελουμένων με διαθέσιμες θέσεις πρακτικής στις συνεργαζόμενες επιχειρήσεις.
γ) Την προετοιμασία των ανέργων για την μετάβασή τους στο εργασιακό περιβάλλον της επιχείρησης πρακτικής άσκησης αλλά και ευρύτερα στην αγορά εργασίας και της ένταξης / επανένταξής τους σε αυτήν.
δ) Την παρακολούθηση και υποστήριξη των ωφελουμένων κατά την υλοποίηση της πρακτικής τους άσκησης.
ε) Τη μετατροπή της πρακτικής άσκησης των ωφελουμένων σε σύμβαση εξαρτημένης εργασίας, όπου είναι δυνατό.
• Πιστοποίηση των γνώσεων και δεξιοτήτων που θα αποκτηθούν στο πλαίσιο των προγραμμάτων κατάρτισης.
• Πρακτική άσκηση σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα της οικονομίας συνολικής διάρκειας 500 ωρών, η οποία δεν θα υπερβαίνει τους 5 μήνες.
Αποκλειστικά και μόνο για τα προγράμματα κατάρτισης σε ειδικότητες του Αγροτικού Τομέα η πρακτική άσκηση δύναται να πραγματοποιηθεί και σε επιχειρήσεις του ευρύτερου δημόσιου τομέα.
Δικαίωμα Συμμετοχής

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι κάτοχοι κάρτας ανεργίας που έχουν γεννηθεί από 1.1.1952 μέχρι και 31.12.1987 και ανήκουν στις παρακάτω κατηγορίες:
α) Άνεργοι που έχουν ολοκληρώσει βαθμίδες εκπαίδευσης από την υποχρεωτική έως τη δευτεροβάθμια.
β) Άνεργοι που έχουν ολοκληρώσει είτε προγράμματα μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (απόφοιτοι ΙΕΚ) είτε προγράμματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (ΑΕΙ, ΤΕΙ).
Πιο συγκεκριμένα Δικαίωμα συμμετοχής στη Δράση και επομένως δικαίωμα υποβολής «Αίτησης Συμμετοχής» για εγγραφή στο Μητρώο Ωφελουμένων, έχουν άνεργοι οι οποίοι πληρούν τις κάτωθι προϋποθέσεις:
Για την κατηγορία «Απόφοιτοι Υποχρεωτικής και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης»:
I. Να είναι κάτοχοι απολυτήριου τίτλου Υποχρεωτικής εκπαίδευσης (δημοτικού σχολείου για τους αποφοιτήσαντες έως το 1980 και τριτάξιου Γυμνασίου για αποφοιτήσαντες από το 1981 και έπειτα)/Λυκείου ή άλλου ισοδύναμου/ισότιμου τίτλου σπουδών
II. Να έχουν γεννηθεί από 1.1.1952 μέχρι και 31.12.1987.
III. Να είναι εγγεγραμμένοι στα Μητρώα Ανεργίας του ΟΑΕΔ, ανεξαρτήτως αν λαμβάνουν επίδομα ανεργίας ή όχι

Για την κατηγορία «Απόφοιτοι Μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ΑΕΙ/ ΤΕΙ»:

 

I. Να είναι κάτοχοι απολυτηρίου ΙΕΚ (ή άλλου ισοδύναμου/ισότιμου τίτλου σπουδών) ή τίτλου σπουδών ανώτατης εκπαίδευσης της Ελλάδας ή του εξωτερικού αναγνωρισμένο από το ΔΟΑΤΑΠ ή βεβαίωσης περί αναγνωρισμένων επαγγελματικών προσόντων, πτυχιούχων τυπικής ανώτατης εκπαίδευσης, από το ΣΑΕΙ ή το ΣΑΕΠ, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.
II. Να έχουν γεννηθεί από 1.1.1952 μέχρι και 31.12.1987.
III. Να είναι εγγεγραμμένοι στα Μητρώα Ανεργίας του ΟΑΕΔ, ανεξαρτήτως αν λαμβάνουν επίδομα ανεργίας ή όχι

 

Κάθε ενδιαφερόμενος, ανεξαρτήτως κατηγορίας στην οποία ανήκει σύμφωνα με τα ανωτέρω, έχει δικαίωμα να υποβάλλει αίτηση συμμετοχής σε μία μόνο Διοικητική Περιφέρεια για να καταρτιστεί σε ειδικότητα ενός κλάδου αιχμής από τους αναφερόμενους στον Πίνακα Επαγγελματικών Ειδικοτήτων που αναφέρονται στην πρόσκληση. Ο ενδιαφερόμενος δύναται να επιλέξει στην Αίτηση Συμμετοχής του έως δύο κλάδους αιχμής από τους αναφερόμενους.

Μοριοδότηση κριτηρίων επιλογής ωφελουμένων

 

Α/Α

ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΕΠΙΛΟΓΗΣ

ΑΝΑΛΥΣΗ
ΚΡΙΤΗΡΙΟΥ ΕΠΙΛΟΓΗΣ

ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ
ΚΡΙΤΗΡΙΟΥ
ΕΠΙΛΟΓΗΣ

1

Διάρκεια συνεχόμενης ανεργίας

(Μέγιστος βαθμός:  40  μόρια)

Σημ. Για την μοριοδότηση της ανεργίας θα υπολογισθεί ως καταληκτική ημερομηνία του διαστήματος ανεργίας η ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων

Συνεχόμενη Ανεργία

1 Μόριο ανά πλήρη μήνα

2

ΑΤΟΜΙΚΟ / ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ

ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2015

(Μέγιστος βαθμός: 30 μόρια)

α) Ατομικό 0-3.500,00 ευρώ

β) Οικογενειακό 0-7.000,00 ευρώ

30

α) Ατομικό 3.501,00 -5.000,00 ευρώ

β) Οικογενειακό 7.001,00 –

10.000,00ευρώ

25

α) Ατομικό 5.001,00 – 8.000,00 ευρώ

β) Οικογενειακό 10.001,00 – 16.000,00 ευρώ

20

α) Ατομικό από 8.001,00 ευρώ και 12.000,00 ευρώ

β) Οικογενειακό από 16.001,00 ευρώ και 26.000,00 ευρώ

10

α) Ατομικό από 12.001,00 ευρώ και άνω

β) Οικογενειακό από 26.001,00 ευρώ και άνω

0

3

Προηγούμενη επαγγελματική εμπειρία,  (πλήρους απασχόλησης, ανεξαρτήτως κλάδου και ειδικότητας)

(Μέγιστος βαθμός: 25 μόρια)

Έως 1 έτος

5 μόρια

Άνω του 1 έτους -5 έτη

15 μόρια

Άνω των 5 ετών

25 μόρια

4

Ηλικία Υποψηφίου

(Μέγιστος βαθμός: 10 μόρια)

Μέχρι 40 ετών

5 μόρια

από 41 ετών και άνω 10 μόρια
 5

Αναπηρία (σε ποσοστό 50% και με ικανότητα για εργασία)

(Μέγιστος βαθμός: 5 μόρια)

5 μόρια

5

Ύπαρξη Προστατευόμενου/ων Τέκνου/ων ΑΜΕΑ  (ανηλίκων ή/και ενηλίκων) 67% και άνω

(Μέγιστος βαθμός: 5 μόρια)

5 μόρια

(ανεξαρτήτως συνολικού αριθμού)

 

Η μέγιστη προβλεπόμενη μοριοδότηση για κάθε αιτούντα είναι τα 120 μόρια.

 

Πρακτική Άσκηση

 

Η πρακτική άσκηση των ωφελουμένων είναι υποχρεωτική. Το σύνολο των ωρών της πρακτικής άσκησης για κάθε ωφελούμενο που ολοκλήρωσε την θεωρητική κατάρτιση σύμφωνα με τους όρους της πρόσκλησης, συμμετείχε στις δύο ατομικές συνεδρίες και στις εξετάσεις πιστοποίησης γνώσεων και δεξιοτήτων, θα υλοποιείται σε επιχειρήσεις, σε πραγματικές συνθήκες εργασίας εντός των ορίων της Περιφερειακής Ενότητας όπου υλοποιήθηκε το θεωρητικό μέρος του προγράμματος κατάρτισης και σύμφωνα με τους όρους της πρόσκλησης.

 

Ο πάροχος κατάρτισης σε συνεργασία με τον ωφελούμενο, θα πρέπει από κοινού με την επιχείρηση με την οποία συνεργάζεται, λαμβάνοντας υπόψη τις γνώσεις, τις δεξιότητες, το προφίλ, τις προτιμήσεις του ωφελούμενου και σε συνάρτηση με τα απαιτούμενα προσόντα της θέσης, να επιλέξουν τη θέση πρακτικής άσκησης στην οποία θα τοποθετηθεί ο καταρτιζόμενος μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος θεωρητικής κατάρτισης.

 

Ο αριθμός των καταρτιζομένων για την πρακτική άσκηση, που έχει δικαίωμα να πάρει μία επιχείρηση, καθορίζεται σε αντιστοιχία με τον αριθμό των απασχολουμένων της επιχείρησης (αφορά τον τόπο υλοποίησης της πρακτικής άσκησης: έδρα, ή υποκατάστημα ή εργοτάξιο κλπ) και είναι κατ” ανώτατο όριο σύμφωνα με τον πίνακα 4 που ακολουθεί.

 

ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ

ΜΕΓΙΣΤΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΣΚΟΥΜΕΝΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ – ΚΑΤΑΡΤΙΖΟΜΕΝΩΝ

0-4

Εως 1 άτομο

Από 5 άτομα και άνω Ισος  με το 30% του αριθμού των απασχολούμενων

 

Επιχορήγηση Επιχειρήσεων που θα προβούν σε πρόσληψη ωφελούμενου μετά την λήξη της πρακτικής
Μετά το πέρας του προγράμματος δράσης, επιχειρήσεις που θα προβούν στην πρόσληψη ωφελούμενου/ων μετά τη λήξη της συμμετοχής τους στα προγράμματα κατάρτισης, πρακτικής άσκησης και πιστοποίησης δύναται να επιχορηγηθούν. Οι όροι και οι προϋποθέσεις της επιχορήγησης θα αποτελέσουν αντικείμενο άλλης δράσης.

 

Αιτήσεις Ανέργων

 

Όπως προαναφέρθηκε, για τη συμμετοχή σας στο πρόγραμμα, θα πρέπει να υποβάλλετε την «Αίτηση Συμμετοχής» 

 

Τηλεφωνήστε στο dp studies (2810.313.603, 2810.285.627, 2810.24.00.24) για να σας κάνουμε την ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ και να σας ενημερώσουμε για το αν επιλεγείτε στο πρόγραμμα.

 

Εναλλακτικά μπορείτε να συμπληρώσετε ηλεκτρονικά την αίτηση συμμετοχής πατώντας: Αίτηση Συμμετοχής Ανέργων για το νέο Voucher 29-64 .

 

Έπειτα συγκεντρώστε τα απαραίτητα δικαιολογητικά και προσκομίστε τα σε κάποιο από τα παραρτήματα του dp studies:

 

  • 1ο Παράρτημα: Κορωναίου 4 (Κέντρο Ηρακλείου) – τηλ. 2810.24.00.24
  • 2ο Παράρτημα: Μελίνας Μερκούρη 64 (Θέρισος)   – τηλ. 2810.313.603

 

 

Αιτήσεις Εταιρειών

 

Αν έχετε επιχείρηση και ενδιαφέρεστε να χρησιμοποιήσετε ανέργους από το εν λόγω προγραμμα, συμπληρώστε την αίτηση συμμετοχής για εταιρείες πατώντας Αίτηση Εταιρείας για το Voucher 29-64.

The post Άνοιξε το Voucher 29-64 – Ενημερωθείτε για όλες τις λεπτομέρειες appeared first on VOUCHER-ERGASIA.



from VOUCHER-ERGASIA http://ift.tt/2gCcvzb
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου