Join Us On Facebook

Join Us On Facebook

doreanlaxeio.gr

Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2016

Συμβουλές για το φαγοπότι και το μεθύσι των γιορτών

Για να απαλλαγείτε από το φούσκωμα που θα σας προκαλέσει το φαγητό και φυσικά τον πονοκέφαλο του ποτού, σας έχουμε κάποιες συμβουλές που έδωσε η διατροφολόγος- διαιτολόγος Γεωργία Καπώλη για την επόμενη μέρα του party…

ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ

Αν το παρακάνεις με το φαγητό και ξυπνήσεις τόσο φουσκωμένη που σου χαλάει η διάθεση δες παρακάτω τί είναι καλό να κάνεις…

1. Πιες άφθονα υγρά: Η ενυδάτωση είναι το πρώτο βασικό βήμα για την »αποτοξίνωση» του οργανισμού, ενώ τα γαλακτοκομικά μπορούν να απαλύνουν τον πόνο στο στομάχι που μερικές φορές ακολουθεί μια απρόσεκτη νυχτερινή έξοδο. Επιπλέον, τα ροφήματα μέντας χαλαρώνουν τους μυες του εντέρου και αυξάνει τις εκκρίσεις των πεπτικών υγρών, ανακουφίζοντας έτσι από τυμπανισμό και καούρες.

2. Μαστίχα Χίου: Περιέχει ρητίνη, ελεανολικό και ολεανολικό οξύ, τα οποία λειτουργούν καταπραϋντικά στο πρήξιμο του στομαχιού.

3. Κατανάλωσε cream crackers σίκαλης, μπάρες δημητριακών ολικής αλέσεως και φρυγανιές. Είναι ιδανικά για τις καούρες. Προσπάθησε να τρως συχνά και να μη μένεις νηστική πολλές ώρες, μιας και η έκκριση γαστρικών υγρών σε άδειο στομάχι δυσχεραίνει τα συμπτώματα δυσπεψίας και το φούσκωμα.

4. Δοκίμασε τη χρήση αφεψημάτων όπως χαμομήλι και φασκόμηλο για την εξομάλυνση της στομαχικής διαταραχής.

ΓΙΑ ΤΟ HANGOVER

Το ποτό φυσικά και δεν μπορεί να λείπει από το πρόγραμμα των γιορτών. Κι αν το παράκανες δες τι μπορεί να κάνεις την επόμενη μέρα…

1. Πιες ένα αφέψημα από γαρίφαλο, το οποίο ανακουφίζει από τις στομαχικές διαταραχές.

2. Φάε αυγό. Τα αυγά περιέχουν ένα αμινοξύ, την κυστεΐνη, η οποία έχει την ιδιότητα να διασπά την ακεταλδεΰδη που είναι ένα παράγωγο του μεταβολισμού της αιθανόλης (αλκοόλ). Τρώγοντας ένα αυγό θα ανακουφιστείς πιο γρήγορα από τα συμπτώματα του hangover.

3. Υδατάνθρακες. Το αλκοόλ προκαλεί υπογλυκαιμία, δηλαδή μειώνει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, με αποτέλεσμα την επόμενη μέρα να νιώθεις ατονία. Γι’ αυτόν το λόγο καλό είναι την επόμενη μέρα να φας τρόφιμα πλούσια σε υδατάνθρακες (ρύζι, μακαρόνια, πατάτες, φρυγανιές, ψωμί) τα οποία θα σε τονώσουν.

4. Πιες άφθονο νερό προκειμένου να αντιμετωπίσεις την αφυδάτωση που προκαλεί το αλκοόλ. Για τον ίδιο λόγο, είναι σημαντικό να τρώμε τρόφιμα πλούσια σε μαγνήσιο και κάλιο (μπανάνες, ντομάτες, μέλι, πράσινα φυλλώδη λαχανικά, ανάλατοι ξηροί καρποί). Έτσι αναπληρώνεις τους ηλεκτρολύτες που χάθηκαν λόγω αφυδάτωσης ενώ επίσης καταπολεμάται ο πονοκέφαλος που είναι χαρακτηριστικό σύμπτωμα της αυξημένης πρόσληψης αλκοόλ.

ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΜΕΡΑ

Για να μην έχεις βέβαια αυτά τα αποτελέσματα την επόμενη μέρα και για να μην φτάσεις σε αυτό το σημείο μπορείς να προνοήσεις -αν είσαι από των φρονίμων τα παιδιά :)! Άκου λοιπόν τι πρέπει να προσέξεις την προηγούμενη μέρα..

Για να μην φουσκώσεις

1. Το βράδυ της παραμονής των Χριστουγέννων, φρόντισε ανάμεσα στα εδέσματα να υπάρχει μία σούπα με γαλοπούλα ή κοτόπουλο για να μη βαρύνει το στομάχι. Ειδικά αν τόσες ημέρες νήστευες.
2. Κατανάλωσε κρέας χωρίς πέτσα και αφαίρεσε το ορατό λίπος.
3. Προτίμησε κατσίκι αντί για αρνί. Έχει λιγότερο λίπος.
4. Μην μένεις νηστική μέχρι το βράδυ.
5. Μην πέφτεις για ύπνο πριν περάσουν 3 ώρες από τη στιγμή που έφαγες.
6. Μετά το φαγητό, χόρεψε ή περπάτα. Η άσκηση διευκολύνει τη χώνεψη.
7. Συνόδευσε το γεύμα με σαλάτα.
8. Προτίμησε το κρασί συγκριτικά με όλα τα άλλα αλκοολούχα ποτά.

Για να μην μεθύσεις

– Πιες μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο πριν το ποτό ή ένα ποτήρι γάλα.
– Πίνε αρκετό νερό παράλληλα με το ποτό.
– Μην πίνεις ποτέ με άδειο στομάχι.

onmed.gr

The post Συμβουλές για το φαγοπότι και το μεθύσι των γιορτών appeared first on Radiolasithi.gr.



from Radiolasithi.gr http://ift.tt/2hw0mzZ
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου