Join Us On Facebook

Join Us On Facebook

doreanlaxeio.gr

Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2016

Mεγάλο προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση

Ανοιγμα της ψαλίδας στην πρόθεση ψήφου στις 16 ποσοστιαίες μονάδες, με τη ΝΔ να προηγείται με διπλάσιο ποσοστό έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, δείχνει δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για λογαριασμό του ΣΚΑΪ.

Συγκεκριμένα, στην εκτίμηση πρόθεσης ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 16%, η ΝΔ 32%, η Χρυσή Αυγή 8%, η Δημοκρατική Συμπαράταξη 5,5%, το ΚΚΕ 6%, το Ποτάμι 1,5%, οι ΑΝΕΛ 2%, η Ένωση Κεντρώων 3%, η Λαϊκή Ενότητα 1% και η Πλεύση Ελευθερίας 3%.

Στην παράσταση νίκης το 70,5% θεωρεί ότι πρώτο κόμμα θα βγει η Νέα Δημοκρατία και μόλις το 12% εκτιμά ότι πρώτος θα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ.

Στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό σαφές προβάδισμα διατηρεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης (36%) έναντι του Αλέξη Τσίπρα (19,5%), αν και η πλειοψηφία (41,5%) απαντά αυθόρμητα «κανένας».

Ο πρόεδρος της ΝΔ (31%) προηγείται έναντι του πρωθυπουργού και προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ (22%) και στις θετικές γνώμες στο ερώτημα για τη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών. Αξιοσημείωτο είναι ότι δεύτερη έρχεται η Ζωή Κωνσταντοπούλου (27,5%).

Δυσαρεστημένοι από την εξέλιξη των πραγμάτων είναι σχεδόν 9 στους 10 Έλληνες (87,5%) που εκτιμούν ότι τα πράγματα οδεύουν προς τη λάθος κατεύθυνση.

Παρ’ όλα αυτά, οι ψηφοφόροι παρουσιάζονται διχασμένοι στο ζήτημα των πρόωρων εκλογών, αφού το 51% θεωρεί ότι η κυβέρνηση πρέπει να συνεχίσει τη θητεία της.

Ενδεικτικό πάντως του γενικευμένου κλίματος απαισιοδοξίας είναι και το γεγονός ότι το 64,5% προεξοφλεί πως το 2017 θα είναι χειρότερη χρονιά από το 2016 ενώ, 6 στους 10 Έλληνες (61%), περιμένουν από τα οικονομικά του νοικοκυριού τους να χειροτερεύσουν τους επόμενους 12 μήνες.

The post Mεγάλο προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση appeared first on Radiolasithi.gr.



from Radiolasithi.gr http://ift.tt/2gGfg2x
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου