Την πρώτη θέση στον 1ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό για Βurger κατέκτησε το βράδυ της Τρίτης η Σεφ από το εστιατόριο Πέλαγος της Ιεράπετρας Κωνσταντίνα Βούλγαρη Κοντεσσοπούλου με μια δημιουργία που μυρίζει Κρήτη!
Η βραβευμένη σεφ με ένα μπιφτέκι που παρασκευάστηκε με ελληνικές πρώτες ύλες και συγκεκριμένα από κουνέλι στιφάδο, μια μους από ξύγαλο Σητείας αρωματισμένη με περγαμόντο και καραμελωμένα κοκκάρια κρεμμύδια και γλυστρίδα να συνοδεύουν το πιάτο, εντυπωσίασε την κριτική επιτροπή καταξιωμένων ελλήνων Σεφ του 1ου Burger Challenge, κατέκτησε την 1η θέση, και πλέον θα ταξιδέψει στις 27 Νοεμβρίου στο Μονακό για να εκπροσωπήσει την Ελλάδα και να συμμετέχει στο 1ο Παγκόσμιο Συνέδριο Υψηλής Γαστρονομίας (Chef’s World Summit) μαζί με άλλους 1.000 Σεφ από όλο τον κόσμο.
Η Κωνσταντίνα μίλησε κατενθουσιασμένη για την επιτυχία της στο Ράδιο Λασίθι λέγοντας πως η ιδέα για την παρασκευή του συγκεκριμένου burger ήρθε μετά από την μεγάλη απήχηση που είχε στο κοινό της Ιεράπετρας ένα παρόμοιο πιάτο με κουνέλι στιφάδο σε κανελόνια, με την νέα χρονιά όμως το πιάτο που διακρίθηκε θα σερβίρεται και στην Ιεράπετρα.
Η ίδια παρότι δεν κατάγεται από την Κρήτη προωθεί και χρησιμοποιεί όσο μπορεί τα κρητικά προϊόντα τα οποία έχει γνωρίσει από το 2006 όταν και ήρθε για πρώτη φορά, ενώ ξεχωριστή θέση στην κουζίνα της έχουν τα προϊόντα από την Ιεράπετρα για τα οποία η ίδια τονίζει ότι είναι πολύ ποιοτικά και σε μεγάλες ποσότητες, και βέβαια το ξύγαλο Σητείας το οποίο κάνει θραύση στις κουζίνες του εξωτερικού.
Όσο για τις γεύσεις και την αποδοχή που έχει η δουλεία της στο εστιατόριο Πέλαγος ή ίδια λέει ότι κόσμος στην Ιεράπετρα είναι πολύ ανοιχτός σε νέες γεύσεις εφόσον ικανοποιούνται οι ανάγκες του ενώ η μεγαλύτερη αναγνώριση είναι όταν οι πελάτες της δίνουν το ελεύθερο να μαγειρέψει όπως θέλει η ίδια αφού εκεί φαίνεται η εμπιστοσύνη και η αναγνώριση της δουλειάς της και αυτή η ελευθερία είναι που επιτρέπει για ακόμα καλύτερες δημιουργίες!
Πλέον η δημιουργία του burger με το κουνέλι στιφάδο θα δουλευτεί ακόμα περισσότερο για να παρουσιαστεί στο Μονακό αφού εκεί οι απαιτήσεις θα είναι πάρα πολύ μεγαλύτερες, ενώ !
The post To καλύτερο burger της Ελλάδας γεννήθηκε στην Ιεράπετρα και είναι φτιαγμένο με κουνέλι και ξύγαλο appeared first on Radiolasithi.gr.
from Radiolasithi.gr http://ift.tt/2eb1e7p
via IFTTT
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου