Join Us On Facebook

Join Us On Facebook

doreanlaxeio.gr

Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016

Στο κέντρο του Λονδίνου τα χαρούπια πωλούνται σε πάγκους μαζί με ποπ-κορν και μαλλί της γριάς!

Ένα αγροτικό προϊόν κυρίως που πλέον είναι παραπεταμένο, καλλιεργείται ελάχιστα στην Κρήτη και πωλείται κυρίως σε μονάδες παραγωγής ζωωτροφών, γνωρίζει νέες μέρες δόξας σε μέρη που όπως φαίνεται το εκτιμούν περισσότερο!

Τα προϊόντα που βασίζονται στο χαρούπι είναι πλέον αρκετά, παράγονται και πωλούνται σε όλο τον κόσμο, όμως ποιος να περίμενε πως στο κέντρο του Λονδίνου σε πάγκο με ποπ-κορν και μαλλί της γριάς θα μπορούσε κανείς να αγοράσει χαρούπια με το κομμάτι για να φάει στο δρόμο!

Αυτό ήταν το θέαμα που αντίκρισε φίλη του Ράδιο Λασίθι στο Λονδίνο πριν λίγες μέρες και έμεινε άφωνη! Τα χαρούπια μάλιστα πωλούνται από Τούρκο έμπορο προς 1 λίρα ανά 100 γραμμάρια, δηλαδή 10 λίρες το κιλό που σε σημερινές τιμές σημαίνει γύρω στα 11 ευρώ/κιλο, την ώρα που στην Ελλάδα η τιμή των 25 λεπτών ανά κιλό θεωρείται πάρα πολύ καλή.

Στην Κρήτη παράγεται περίπου το 80% της συνολικής παραγωγής στην Ελλάδα που υπολογίζεται στους 15.000 τόνους και κάτι τέτοιες ειδήσεις μάλλον θα πρέπει να κάνουν αρκετούς να σκεφτούν την περιουσία που βρίσκεται γύρω τους!

The post Στο κέντρο του Λονδίνου τα χαρούπια πωλούνται σε πάγκους μαζί με ποπ-κορν και μαλλί της γριάς! appeared first on Radiolasithi.gr.



from Radiolasithi.gr http://ift.tt/2eQniG1
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου