Join Us On Facebook

Join Us On Facebook

doreanlaxeio.gr

Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016

Έφτασε στην Κρήτη ο κυκλώνας τροπικού τύπου – Υψηλές βροχοπτώσεις απ’ το πρωί

Το βαρομετρικό χαμηλό με χαρακτηριστικά τροπικού κυκλώνα (medicane) το πρωί της Δευτέρας 31/10 βρίσκεται μεταξύ νότιας Πελοποννήσου και Δυτικής Κρήτης, όπως διακρίνεται και στην δορυφορική φωτογραφία πάνω.

Σύμφωνα με τα νεώτερα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου, ο κυκλώνας αυτός θα κινηθεί γρήγορα προς τα ανατολικά, και σύμφωνα με τα σημερινά στοιχεία αναμένεται να περάσει από την Κρήτη κατά τη διάρκεια της Δευτέρας 31/10, όπως δίνεται και στους 4 προγνωστικούς χάρτες  που ακολουθούν, οι οποίοι δίνουν το προβλεπόμενο πεδίο ανέμων και βροχής το πρωί και το απόγευμα της Δευτέρας 31/10.

precip08-1 precip09-2 wind08-3 wind09-4

Πολύ ισχυρές βροχοπτώσεις αναμένονται μέσα στην ημέρα στη νότια Πελοπόννησο, στα Κύθηρα και στις νότιες Κυκλάδες αλλά τα μεγαλύτερα ύψη βροχής αναμένονται στην Κρήτη. Ηδη μέσα στις 8 πρώτες ώρες της ημέρας, οι σταθμοί του Αστεροσκοπείου έχουν καταγράψει μεγάλα ύψη βροχής στην περιοχή, όπως δίνεται στον πίνακα που ακολουθεί:

web_daily_rain1

The post Έφτασε στην Κρήτη ο κυκλώνας τροπικού τύπου – Υψηλές βροχοπτώσεις απ’ το πρωί appeared first on Radiolasithi.gr.



from Radiolasithi.gr http://ift.tt/2f48P8Z
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου