Join Us On Facebook

Join Us On Facebook

doreanlaxeio.gr

Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2016

Αυστηρούς και εντατικούς ελέγχους στην διακίνηση οπωροκηπευτικών ζητά η ΕΑΣ Ιεράπετρας με επιστολή σε Υπουργούς

Επιστολή προς όλους τους αρμόδιους Υπουργούς με αίτημα να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι στα φορτία οπωροκηπευτικών στέλνει η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Ιεράπετρας.

Η επιστολή απευθύνεται προς τον Υπουργό Οικονομικών, κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο, τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών, κ. Αλεξιάδη Τρύφωνα, τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών, κ. Χουλιαράκη Γεώργιο, τον Υπουργό Αγρ. Ανάπτυξης & Τροφίμων, κ. Ευάγγελο Αποστόλου και κοινοποιείται στον Γεν. Γραμματέα Υπουργείου Αγρ. Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Νίκο Αντώνογλου και τον Γεν. Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, κ. Γιώργο Πιτσιλή

Διαβάστε αναλυτικά:

«Γνωρίζουμε για τους τελευταίους ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν από τα μικτά συνεργεία των Υπουργείων σας όπου και διαπιστώθηκαν παραβάσεις σε φορτία οπωροκηπευτικών σε αρκετά σημεία διακίνησης και εξόδου, σε φορτία προς εξαγωγή.

α) Ατυποποίητα κατευθείαν από τον αγρό, χωρίς  πλήρη ανταπόκριση στα προβλεπόμενα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά τους

β) Εντός κιβωτίων και Bins επαναχρησιμοποιημένων και

γ) Στερούμενα φορολογικών κ.α εγγράφων χωρίς την απαιτούμενη σήμανση, ακόμη και χύμα εντός των φορτηγών αυτοκινήτων, χωρίς την επεξεργασία τους από συσκευαστήρια, χωρίς την τήρηση κανόνων υγιεινής και ασφάλειας και την προώθηση τους  από «εμπόρους» στις γειτονικές Βαλκανικές Χώρες, με κινδύνους για την υγεία  των καταναλωτών και με δυσφήμηση των ελληνικών προϊόντων

-Κατά κύριο λόγο από Βαλκάνιους «εμπόρους» ακόμη και Ιταλούς που διακινούν επίσης μη τυποποιημένα οπωροκηπευτικά κατευθείαν από το χωράφι η και από τις λαχαναγορές.

 Η μη εφαρμογή της Κοινοτικής και Εθνικής Νομοθεσίας, είναι οι τιμές εξαγωγής προς τις Βαλκανικές Χώρες να έχουν ‘βαλτώσει’ και οι υγιείς εξαγωγικές επιχειρήσεις οπωροκηπευτικών της χώρας μας να βιώνουν μια ανάσχεση της δραστηριότητας  τους προς αυτές τις παραδοσιακές αγορές των προϊόντων μας.

Η αποτελεσματική δράση των αρμόδιων Υπουργείων και των ελεγκτικών αρχών προς αυτή την κατεύθυνση επιβάλλεται να επεκταθεί σε όλα τα επίπεδα εμπορικών προδιαγραφών, μεταφοράς προς διασφάλιση της φήμης των προϊόντων σε όλα τα φρέσκα φρούτα, λαχανικά και κηπευτικά της χώρας μας, για να μην χαθούν τα κατακτημένα μερίδια αγοράς στην Ευρώπη αλλά και τις νέες αγορές της Μέσης Ανατολής και Νοτιοανατολικής Ασίας, ιδιαίτερα για την περιοχή μας οι αγορές των Βαλκανίων και της Ευρώπης για τα κηπευτικά.

Για:

α) διαφύλαξη της φήμης και της ποιότητος των ελληνικών φρούτων, λαχανικών και κηπευτικών

β) προστασία του εισοδήματος των παραγωγών και

γ) αποτροπή του αθέμιτου ανταγωνισμού (ελληνο-ελληνικού, ελληνο-βαλκανικού και ελληνο-ιταλικού) με συνέπεια να υφίστανται τα προϊόντα μας ανταγωνισμό.

Σας απευθύνουμε έκκληση όπως και στον αρμόδιο γενικό γραμματέα Νίκο Αντώνογλου, αλλά και το γενικό γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Γιώργο Πιτσιλή όπως οι αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες  συνεχίσουν εντατικοποιώντας και αυστηροποιώντας τους ελέγχους επεκτείνοντας τους σε όλα τα επίπεδα – εμπορικών προδιαγραφών, μεταφοράς και φορολογικών–οικονομικών.

Με τιμή,

Για την ΕΑΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

Ο Πρόεδρος,
Δασκαλάκης Νικόλαος  

Ο Αντιπρόεδρος, Υπεύθυνος Δημοπρατηρίου & Πρόεδρος της Διαχειριστικής   Επιτροπής Ο.Π. Κηπευτικών
Δραγασάκης Χαράλαμπος»

The post Αυστηρούς και εντατικούς ελέγχους στην διακίνηση οπωροκηπευτικών ζητά η ΕΑΣ Ιεράπετρας με επιστολή σε Υπουργούς appeared first on Radiolasithi.gr.



from Radiolasithi.gr http://ift.tt/2eqHjXD
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου