Join Us On Facebook

Join Us On Facebook

doreanlaxeio.gr

Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2017

Στο Δημοτικό Συμβούλιο απόψε οι διεκδικήσεις για το Νοσοκομείο Ιεράπετρας – Καλαντζάκης: Αντιδρούμε μετά τις υποσχέσεις

Στις έξι το απόγευμα της Δευτέρας είναι προγραμματισμένη η μονοθεματική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιεράπετρας, στην οποία έχουν προσκληθεί όλοι οι εμπλεκόμενοι για να συζητηθούν τα προβλήματα που υπάρχουν στο Νοσοκομείο και οι επόμενες κινήσεις που θα πρέπει να γίνουν από πλευράς του Δήμου και των φορέων.

Ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Καλαντζάκης, μιλώντας στο Ράδιο Λασίθι αναφέρθηκε αρχικά στις  δηλώσεις της Διοικήτριας της Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης κ. Μαυρομάτη η οποία σε δηλώσεις της ανέφερε μεταξύ άλλων πως η τοπική αυτοδιοίκηση στην Ιεράπετρα δεν θα πρέπει να ανακατεύεται στο Νοσοκομείο γιατί δεν το ωφελεί. Όπως τόνισε ο ίδιος, είναι κάθετα αντίθετος στην άποψή της και θα της απαντήσει εγγράφως σε όσα είπε, όμως δεν είναι αυτή το πρόβλημά της Δημοτικής Αρχής και του Νοσοκομείου.

Σε ό,τι αφορά την κατάσταση του Νοσοκομείο ο Δήμαρχος Ιεράπετρας τόνισε πως παρά τις εξαγγελίες και τις υποσχέσεις που έχουν δοθεί δεν υπάρχουν σαφή αποτελέσματα για αυτό και ο Δήμος προχωράει σε κινήσεις αντίδρασης και κινητοποίησης. Η κυβέρνηση, ανέφερε, φαίνεται πως κρατάει ισορροπίες ανάμεσα στα 3 Νοσοκομεία του Νοσοκομείου και κρύβεται πίσω από την γραφειοκρατία, λέγοντας πως οι γιατροί δεν θέλουν να έρθουν στην Ιεράπετρα. Ο κ. Καλαντζάκης τόνισε πως η δουλειά τους δεν είναι αυτή αλλά να φροντίζουν να λύνουν τα προβλήματα που προκύπτουν κάτι που δεν γίνεται και από την πλευρά του ο Δήμος έχει υποχρέωση να τους το θυμίζει για το καλό των πολιτών.

Στην αποψινή συνεδρίαση, όπως είπε ο κ. Καλαντζάκης αναμένεται να γίνουν πολλές προτάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο από φορείς της πόλης και όλες τις Δημοτικές Παρατάξεις. Εμείς, όπως είπε, θα προσπαθήσουμε να συνθέσουμε όσα ακούσουμε με σκοπό να υπάρχει το καλύτερο αποτέλεσμα. «Θα στηρίξουμε αυτές τις πρωτοβουλίες και οι αποφάσεις που θα παρθούν θα υλοποιηθούν υλοποιήσουμε άμεσα. Ο χρόνος έχει τελειώσει για την κυβέρνηση και πρέπει και εκείνοι γρήγορα να λάβουν τις αποφάσεις τους. »

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ιεράπετρας κ. Τζιρβελάκης τόνισε πως πρέπει να αναγνωρίσουμε πως η εικόνα του Νοσοκομείου δεν είναι αυτή που δικαιούται η Ιεράπετρας αλλά δεν είναι και αυτή που ήταν μέχρι και πριν λίγα χρόνια. Το ενδεχόμενο να γίνουν εκ νέου κινητοποιήσεις είναι ανοιχτό και θα συζητηθεί στο αποψινό συμβούλιο και όπως λέει  κ. Τζιρβελάκης λίγους μήνες μετά την επίσκεψη και τις δεσμεύσεις Πολάκη και της Διοικήτριας της ΥΠΕ κ. Μαυρομμάτη θα πρέπει να γίνει ένας απολογισμός για όσα έγιναν και όσα δεν έγιναν και να παρθούν από κοινού αποφάσεις.

Ζητούμενο στην αποψινή συνεδρίαση θα είναι και η κατάσταση της Παθολογικής Κλινικής, που όπως είπε ο κ. Τζιρβελάκης είναι η καρδιά του Νοσοκομείου και θα είναι ζητούμενο στη σημερινή συνεδρίαση πως επιτέλους θα μπορέσει να εφικτή γίνει η σωστή στελέχωσή της ώστε να μπορέσει να λειτουργήσει κανονικά.

Από την πλευρά της Επιτροπής Αγώνα Ιεράπετρας, τα μέλη της οποίας συνεδρίασαν το Σάββατο και θα είναι απόψε στο ΔΣ, η κ Κτιστάκη τόνισε πως η κατάσταση στο Νοσοκομείο είναι σαφώς βελτιωμένη και οι εξαγγελίες Πολάκη με τον ένα ή τον άλλο τρόπο υλοποιούνται, όμως η κατάσταση του Νοσοκομείου ήταν σε τραγικό επίπεδο και υπάρχουν πάρα πολλά που πρέπει να γίνουν ακόμα.  Βασικό ζητούμενο θα πρέπει να είναι η τροποποίηση του Οργανισμού του Νοσοκομείου αφού όπως είπε η κ. Κτιστάκη φαίνεται πως στα σχέδια της κυβέρνησης είναι η ουσιαστική ενοποίηση του Νοσοκομείων στο Λασίθι εις βάρος των Νοσοκομείων της Ιεράπετρας και της Σητείας. Επίσης, όπως είπε, θα πρέπει να απαιτηθεί η προκήρυξη μόνιμων θέσεων γιατρών, αφού οι επικουρικοί λειτουργούν μόνο για να καλύπτουν προσωρινά κάποιες τρύπες και δεν λύνουν οριστικά τα προβλήματα, ενώ θα βασική διεκδίκηση θα πρέπει να είναι και η λειτουργία της Γυναικολογικής Κλινικής.

The post Στο Δημοτικό Συμβούλιο απόψε οι διεκδικήσεις για το Νοσοκομείο Ιεράπετρας – Καλαντζάκης: Αντιδρούμε μετά τις υποσχέσεις appeared first on Radiolasithi.gr.



from Radiolasithi.gr http://ift.tt/2jgcww8
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου