Join Us On Facebook

Join Us On Facebook

doreanlaxeio.gr

Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017

Κινήσεις παρασκηνίου από τους βουλευτές του νομού για τη μη ίδρυση του Μουσικού Γυμνασίου στο Καβούσι

Αντιδράσεις και προβληματισμό έχει προκαλέσει τόσο στον Δήμαρχο Ιεράπετρας όσο και στον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λασιθίου οι κινήσεις που γίνονται σε επίπεδο βουλευτών για να μπλοκαριστεί η ίδρυση του Μουσικού Γυμνασίου στο Καβούσι, μετά την πρόταση που έχει κάνει η Δευτεροβάθμια Διεύθυνση προς το Υπουργείο και αναμένεται η τελική απάντηση μέσα στον Φεβρουάριο.

Όπως αναφέρεται σε Δελτίο Τύπου από τον Δήμο Αγίου Νικολάου, ο Μανώλης Θραψανιώτης και ο Γιάννης Πλακιωτάκης μαζί με τον Δήμαρχο του Αγίου Νικολάου συναντήθηκαν με τον υφυπουργό Παιδείας κ. Ζουράρι, προωθώντας την ίδρυση του Μουσικού Γυμνασίου στον Άγιο Νικόλαο. Ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου χαρακτηρίζει «εκτός λογικής» την ίδρυση του σχολείου σε ένα «χωριό», ενώ από την πλευρά του ο κ. Ζουράρις δεσμεύτηκε πως για το θέμα θα γίνει νέα συνάντηση με τον Υπουργό Μεταφορών -Δημοσίων Έργων κ. Σπίρτζη για να συζητηθεί και εκεί το θέμα.

Ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, μιλώντας στο Ράδιο Λασίθι για το θέμα, τόνισε πως ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κάνει τη δουλειά του με τον τρόπο που νομίζει, όμως οι βουλευτές του Νομού «πρέπει να ξυπνήσουν» γιατί από  την θέση τους έχουν υποχρέωση να μιλήσουν ανοιχτά και δημόσια, να πουν τις απόψεις τους για το θέμα, και να δείξουν τη στάση που θα κρατήσουν απέναντι στην πρόταση της Δευτεροβάθμιας Διεύθυνσης Λασιθίου για την ίδρυση του Μουσικού Γυμνασίου στο Καβούσι.

Όπως είπε ο ίδιος πρόκειται για μια τεκμηριωμένη πρόταση που εξυπηρετεί όλο το Νομό σε ένα σχολείο που πληρεί όλες τις προδιαγραφές, ενώ από την πλευρά του τόνισε πως σήμερα θα επικοινωνήσει και με τους δύο βουλευτές για να ξεκαθαρίσουν τη στάση τους.

Ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λασιθίου Βασίλης Αϊβαλιώτης με δηλώσεις του στο Ράδιο Λασίθι τόνισε πως η πρόταση για την ίδρυση του Μουσικού Σχολείου στο Καβούσι έχει προκύψει μετά την αναγκαιότητα που έχει προκύψει στο Νομό ώστε να λειτουργήσει ένα τέτοιο ειδικό σχολείο και με στόχους παιδαγωγικούς, ώστε να μην αποκλειστεί κανένας μαθητής. Ο ίδιος τόνισε πως μετά από έρευνα που έγινε ενδιαφέρον για να εγγραφούν στο σχολείο έχουν εκδηλώσει 37 μαθητές από τον Άγιο Νικόλαο, 32 από τη Σητεία και 45 από την Ιεράπετρα.

Το ανενεργό σήμερα Δημοτικό Σχολείο στο Καβούσι, τόνισε πως πληρεί όλες τις προδιαγραφές, είναι σε καλή κατάσταση, έχει περισσότερες από τρεις αίθουσες, και είναι σε θέση να λειτουργήσει από την επόμενη κιόλας χρονιά. Η θέση του στο κέντρο του Νομού εξυπηρετεί καλύτερα τους μαθητές από όλο το Νομό, ενώ τόνισε παράλληλα πως το ότι βρίσκεται σε ένα χωριό δεν μπορεί να αποτελεί επιχείρημα εναντίον του, φέρνοντας και το παράδειγμα του Μουσικού Σχολείου στο Ηράκλειο το οποίο βρίσκεται στις Γούρνες, 20 χιλιόμετρα μακριά από την πόλη.

Ο κ. Αιβαλιώτης τόνισε επίσης πως η πρόταση που έχει κάνει ο Δήμος Αγίου Νικολάου είναι ελλιπής αφού δεν προτείνεται κάποιος χώρος για την ίδρυση του σχολείου στον Άγιο Νικόλαο, αλλά αναφέρεται πως θα μισθωθεί ίσως κάποιο ξενοδοχείο, κάτι που ο κ. Αϊβαλιώτης ανέφερε πως δεν μπορεί να είναι λύση. Στον Άγιο Νικόλαο, ανέφερε ο ίδιος, δεν υπάρχουν οι απαραίτητες υποδομές όχι μόνο για το Μουσικό Σχολείο αλλά και για τα ήδη υπάρχοντα σχολεία.

The post Κινήσεις παρασκηνίου από τους βουλευτές του νομού για τη μη ίδρυση του Μουσικού Γυμνασίου στο Καβούσι appeared first on Radiolasithi.gr.



from Radiolasithi.gr http://ift.tt/2kKgsnP
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου