Join Us On Facebook

Join Us On Facebook

doreanlaxeio.gr

Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016

«Δήμος και Δημότες να αντιδράσουμε δυναμικά ενάντια στην υποβάθμιση της Ιεράπετρας»

Σε ένα δυναμικό παρών στην κινητοποίηση της Πέμπτης το πρωί για να δοθεί μια δυνατή απάντηση απέναντι σε όσα προγραμματίζονται και υποβαθμίζουν την Ιεράπετρα, κάλεσαν τους Δημότες της Ιεράπετρας ο αντιδήμαρχος Μ. Φραγκούλης,, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο ΔΣ και ο Περιφερειακός Σύμβουλος Γ. Γουλιδάκης, μιλώντας στο Ράδιο Λασίθι

Ο κ. Φραγκούλης, τόνισε πως για την Ιεράπετρα έχουν δοθεί πολλές υποσχέσεις, όμως τίποτα δεν τηρείται. Η Ιεράπετρα όσα έχει καταφέρει τα προηγούμενα χρόνια, τα έκανε με τους αγώνες που έδωσε και το ίδιο πρέπει να γίνει και τώρα. Η αναδιάρθρωση των Αστυνομικών Υπηρεσιών, με τη συγχώνευση των τμημάτων  υποβαθμίζει πολύ την Ιεράπετρα, τμήμα ΤΑΕ δεν δημιουργείται, ενώ ο σχεδιασμός δείχνει πως και μελλοντικά το τμήμα δύσκολα θα ενισχυθεί,  και το ίδιο συμβαίνει και με το κλείσιμο του γραφείου της ΔΕΗ, ανέφερε ο κ. Φραγκούλης.

Η Ιεράπετρα χρειάζεται περισσότερη αστυνόμευση σε πολλούς τομείς, όπως για την επιτηρήση των δεκάδων νταλικών που κινούνται καθημερινά, για τα ανεπιτήρητα ζώα που είναι τεράστιο πρόβλημα αλλά και για τα χωριά που αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα τόνισε ο κ. Φραγκούλης. Το Δημοτικό Συμβούλιο έχει ενημερωθεί με λεπτομέρειες για το θέμα από τον αστυνομικό και Δημ. Σύμβουλο Η. Νταραρά και έχει πάρει την ανάλογη απόφαση.

«Πρέπει ως Δήμος και ως Δημότες να εναντιωθούμε σε όλα αυτά. Ως Δημοτική Αρχή έχουμε αποδείξει ότι πάντα μπαίνουμε μπροστά και διεκδικούμε και το ίδιο θα γίνει και τώρα. Αν απαιτηθεί να κλείσουμε το Δημαρχείο επ’ αόριστον θα το κάνουμε. Κάθε κυβέρνηση βάζει και ένα λιθαράκι στον κατήφορο. Όλα πάνε αντίθετα σε σχέση με ότι είχαμε ακούσει»

Στο ίδιο κλίμα και οι απόψεις του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο Δήμο Γ. Προϊστάκης. Η κατρακύλα της πόλης δεν έχει τελειωμό, τόνισε, ενώ πρόσθεσε πως πρέπει να υπάρξει συμμετοχή απ’ τον κόσμο ώστε να αναδειχθεί το πρόβλημα.

«Αρκετοί δημότες δεν έχουν καταλάβει τις συνέπειες που θα έχει το κλείσιμο του γραφείου της ΔΕΗ.  Δυστυχώς συνεχώς αγωνιζόμαστε για τα ίδια θέματα. Οι βουλευτές του νομού πρέπει να καταλάβουν τη θέση τους και το τι εκπροσωπούν. Δεν έχουμε πολιτικούς στο Νομό, το θέμα με τα αστυνομικά τμήματα δεν καινούριο. Δεν είναι δυνατό να υφίστανται τέτοια θέματα και να μην ασχολείται κανείς.»

Απ’ την πλευρά του ο περιφερειακός σύμβουλος Λασιθίου κ. Γ. Γουλιδάκης ανέφερε πως φαινόταν από χρόνια ότι για επαρχιακές πόλεις σαν την Ιεράπετρα προγραμματίζεται η αποψίλωση των υπηρεσιών  η οποία συνεχίζεται και δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια αισιοδοξία αν δει κανείς όσα έχουν υπογραφεί σε αυτή τη χώρα.Άποψή του κ Γουλιδάκη είναι πως με τον αγώνα που θα δώσει πάλι η Ιεράπετρα έχει μόνο να κερδίσει. «Ειδικά τώρα που μπορεί να γίνει και κοινός αγώνας με τον Άγιο Νικόλαο με τα προβλήματα με το αστυνομικό τμήμα Νεάπολης που καταργείται», τόνισε χαρακτηριστικά.

Για τη ΔΕΗ, ανέφερε ίσως υπάρξουν νεότερα τις επόμενες μέρες, για να φανεί τι κρύβεται πίσω από την απόφαση για το κλείσιμο του γραφείο τις επόμενες μέρες. Όπως είπε ακούγονται ως δικαιολογίες ψευδή στοιχεία που δείχνουν χαμηλή επισκεψιμότητα στο γραφείο και πρέπει να δοθούν εξηγήσεις.

Λεονταράκης

The post «Δήμος και Δημότες να αντιδράσουμε δυναμικά ενάντια στην υποβάθμιση της Ιεράπετρας» appeared first on Radiolasithi.gr.



from Radiolasithi.gr http://ift.tt/2cygMAr
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου