Join Us On Facebook

Join Us On Facebook

doreanlaxeio.gr

Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016

«Μοίρασε» καθείρξεις το Εφετείο για το τσιγαράδικο

«Μοίρασε» καμπάνες το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης στους 11 από τους 13  κατηγορούμενους στη δίκη για το «τσιγαράδικο» του φορτηγού πλοίου Rosetta, το οποίο είχε εντοπιστεί να μεταφέρει στα αμπάρια εκατοντάδες χιλιάδες λαθραία τσιγάρα το Νοέμβριο του 2015 στο Μακρύ Γιαλό.

Ειδικότερα, το Δικαστήριο έκρινε ένοχους για λαθρεμπορία τον καπετάνιο και τα 6 μέλη του πληρώματος – όλοι Αιγυπτιακής υπηκοότητας- επιβάλλοντας:

Στον Καπετάνιο ποινή κάθειρξης 12 ετών και στους άλλους 6 ποινή κάθειρξης έξι ετών, αναγνωρίζοντάς τους το ελαφρυντικό ότι λειτούργησαν «υπό καθεστώς πίεσης και απειλής».

Στους δύο Έλληνες ψαράδες, πατέρα και γιο, που κάθησαν επίσης στο εδώλιο, επιβλήθηκαν, στον πρώτο 10 χρόνια κάθειρξη και στον δεύτερο έξι χρόνια, για την κατηγορία της απλής συνέργειας στη λαθρεμπορία, ενώ στον γιο αναγνωρίστηκε επίσης το ελαφρυντικό της «λειτουργίας υπό πίεση και απειλή»

6 χρόνια κάθειρξη για απλή συνέργεια επιβλήθηκε επίσης στον ιδιοκτήτη της αγροικίας που επρόκειτο να μεταφερθούν τα τσιγάρα και στον ιδιοκτήτη των φορτηγών με τα οποία θα γινόταν οι μεταφορά.
Σημειώνεται ότι για τους 4 Έλληνες η έφεση έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Τέλος το δικαστήριο απάλλαξε από τις κατηγορίες τα δύο αδέρφια του ιδιοκτήτη της αγροικίας.

Να σημειωθεί ότι οι ποινές που επιβλήθηκαν από το Δικαστήριο αφορούν στο σύνολο των τσιγάρων που εντοπίστηκαν στο πλοίο , περίπου 11 εκ. 800 χιλιάδες!

πηγή: cretalive.gr

The post «Μοίρασε» καθείρξεις το Εφετείο για το τσιγαράδικο appeared first on Radiolasithi.gr.



from Radiolasithi.gr http://ift.tt/2cYc0gB
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου