Join Us On Facebook

Join Us On Facebook

doreanlaxeio.gr

Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016

Αφαιρέθηκαν τα μετάλλια της Πηγής Δεβετζή λόγω ντόπινγκ

Στην ακύρωση των αποτελεσμάτων της Χρυσοπηγής Δεβετζή από το 2007 ως το 2009 προχώρησε την Τετάρτη η διεθνής ομοσπονδία στίβου (IAAF), γεγονός που σημαίνει ότι της αφαιρούνται και τα δυο χάλκινα μετάλλια που κατέκτησε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνο (2008) και στο Παγκόσμιο της Οσάκα (2007).

Ο ΣΕΓΑΣ είχε ανακοινώσει ότι η Δεβετζή βρέθηκε θετική στην ουσία «στανοζολόλη», η οποία βρέθηκε σε επανεξέταση του δείγματος που είχε δώσει στο Παγκόσμιο της Οσάκα το 2007.

Η Δεβετζή είχε κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Οσάκα και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου, διακρίσεις που αφαιρούνται από το παλμαρέ της, μετά από τη συγκεκριμένη ανακοίνωση της παγκόσμιας ομοσπονδίας στίβου.

Η ΔΟΕ, σε συνεργασία με τη WADA επανεξετάζουν δείγματα με νέες τεχνικές κι έτσι το τελευταίο διάστημα βλέπουμε πολλά θετικά δείγματα από παλαιότερους αγώνες. Το ίδιο είχε συμβεί και το 2015, και πάλι με την Δεβετζή, όταν είχε γίνει γνωστό ότι είχε βρεθεί θετικό δείγμα της από το 2007.

Παράλληλα, η Ελληνίδα πρωταθλήτρια είχε τιμωρηθεί με διετή αποκλεισμό το 2009 επειδή δεν εμφανίστηκε σε έλεγχο. Τότε δεν είχε επηρεαστεί η καριέρα της, αφού ουσιαστικά είχε αποσυρθεί από τους στίβους.

Η τελευταία εξέλιξη προέκυψε πριν από λίγες ημέρες. Η ΕΟΕ είχε ενημερωθεί ανεπίσημα πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο για την ύπαρξη του θετικού δείγματος, ωστόσο περίμενε το τυπικό μέρος της διαδικασίας για να προχωρήσει σε κάποια ενέργεια.

Μετά από δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος της Κυριακής», η οποία αποκάλυπτε τις εξελίξεις, ο νομικός εκπρόσωπος της 40χρονης σήμερα Δεβετζή, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, είχε προχωρήσει σε γραπτή δήλωση, στην οποία τόνιζε μεταξύ άλλων ότι «κατά την περίοδο των Ολυμπιακών αγώνων του Πεκίνου η Πηγή Δεβετζή υποβλήθηκε σε πάρα πολλά ντόπινγκ κοντρόλ πριν, κατά την διάρκεια, και μετά την διεξαγωγή τους και διαπιστώθηκε απόλυτα καθαρή από διεγερτικές της αγωνιστικής ικανότητας ουσίες (…) Η Πηγή Δεβετζή ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΕΚΑΝΕ ΧΡΗΣΗ ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΩΝ ΟΥΣΙΩΝ και αυτό θα αποδειχθεί κατά την συζήτηση της υπόθεσης ενώπιον της αρμόδιας επιτροπής της Δ.Ο.Ε. Όσοι προεξοφλούν ότι θα αφαιρεθούν τα μετάλλια της Πηγής Δεβετζή, ότι θα χάσει η πατρίδα μας τα μετάλλια, γιατί στο ελληνικό έθνος –εν τέλει- πιστώνονται αυτές οι παγκόσμιες διακρίσεις, ΘΑ ΔΙΑΨΕΥΣΤΟΥΝ».

The post Αφαιρέθηκαν τα μετάλλια της Πηγής Δεβετζή λόγω ντόπινγκ appeared first on Radiolasithi.gr.



from Radiolasithi.gr http://ift.tt/2dl0o7t
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου