Join Us On Facebook

Join Us On Facebook

doreanlaxeio.gr

Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016

Καλαντζάκης: Η κυβέρνηση έχει πάρει το μήνυμα, ο κ. Θραψανιώτης πρέπει να δώσει απαντήσεις

Επιτυχημένη χαρακτήρισε τη χθεσινή κινητοποίηση ο Δήμαρχος Ιεράπετρας Θ. Καλαντζάκης. Παρά τη χαλαρή ανταπόκριση του κόσμου ο κ. Καλαντζάκης τόνισε πως στόχος δεν ήταν να μαζευτούν για άλλη μια φορά, αλλά να φανεί πως υπάρχει κοινή γραμμή πλεύσης, στις διεκδικήσεις μεταξύ όλων των φορέων και των παρατάξεων της πόλης, κάτι που έγινε, αφού όλοι ανεξαιρέτως στηρίζουν τα αιτήματα.

Ο κ. Καλαντζάκης τόνισε πως είναι αδιανόητο να γίνονται τέτοιες κινητοποιήσεις απέναντι σε μια κυβέρνηση η οποία για χρόνια, ως αντιπολίτευση πρωτοστατούσε απέναντι στις αντιδράσεις και τώρα κάνει πως δεν καταλαβαίνει, τονίζοντας πως οι προσπάθειες του ίδιου και της δημοτικής αρχής είναι συνεχείς χωρίς όμως αποτέλεσμα στα συγκεκριμένα θέματα. «Σε όλες τις επαφές μας πάντα ακούμε υποσχέσεις για λύση των προβλημάτων, όμως τίποτα δεν προχωρά. Όταν η κυβέρνηση πρέπει να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις κάνει πως δεν καταλαβαίνει.», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο Δήμαρχος δεν είναι Υπουργός και το Δημοτικό Συμβούλιο δεν είναι Κοινοβούλιο. Δυστυχώς άλλοι παίρνουν τις αποφάσεις και έμεις έχουμε άλλο ρόλο και αρμοδιότητες, και ανάμεσα σε αυτές είναι να κινητοποιούμε τους πολίτες όταν χρειάζεται. Ο κ. Θραψανιώτης πρέπει να απαντήσει με πιο τρόπο βοηθάει για το πρόβλημα της Αστυνομίας και για το κλείσιμο του γραφείου της ΔΕΗ.

Ο Δήμαρχος Ιεράπετρας είπε πως ο αγώνας θα συνεχιστεί, απέκλεισε όμως να γίνει μια επ’ αόριστον κατάληψη του Δημαρχείου αφού όπως είπε θα υπάρξουν σοβαρά προβλήματα και καθυστερήσεις σε σοβαρά έργα, ταλαιπωρία στους πολίτες και αυτό είναι άδικο όταν την ευθύνη των προβλημάτων την έχει η κυβέρνηση που αδιαφορεί.

Συνεργασία με τους Δημάρχους Αγίου Νικολάου και Σητείας για το κοινό συμφέρον

Με τους Δημάρχους του Λασιθίου υπάρχει συνεχής συνεργασία, και είναι βέβαια λογικό ο καθένας να προσπαθεί για το καλύτερο στην περιοχή του. Στην πρόσφατη (πρώτη  συνάντηση για το θέμα) συμφωνήσαμε να κινηθούμε από κοινού για τον προγραμματισμό των Ολοκληρωμένων Χωρικών Επενδύσεων(ΟΧΕ) ώστε να γίνει δυνατό να πάρει το Λασίθι όσο δυνατόν περισσότερα χρήματα.

Σε ό,τι αφορά την συνάντηση με τον ΟΑΚ και την αντιπεριφέρεια Λασιθίου στην οποία ανάμεσα σε άλλα θα γίνοταν και ενημέρωση για τη μελέτη του ΝΟΑΚ, υπήρξε αναβολή και θα πραγματοποιηθεί σε επόμενο χρόνο. Το θέμα θα απασχολήσει αργότερα και το Δημοτικό Συμβούλιο Ιεράπετρας πιθανόν σε μια μονοθεματική συνεδρίαση. Πρόθεση του Δήμου, τόνισε ο κ. Καλαντζάκης είναι υπάρχει ενημέρωση και συνεννόηση με όλες τις τοπικές κοινότητες που εμπλέκονται με στόχο να υπάρξει κοινή απόφαση, κοινές προτάσεις για τροποποιήσεις, μεταξύ αυτών και του Δήμου, έτσι ώστε το όποιο έργο, να μην κινδυνεύει να χαθεί λόγω ενστάσεων και αντιδράσεων.

 

The post Καλαντζάκης: Η κυβέρνηση έχει πάρει το μήνυμα, ο κ. Θραψανιώτης πρέπει να δώσει απαντήσεις appeared first on Radiolasithi.gr.



from Radiolasithi.gr http://ift.tt/2dc6a0N
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου