Join Us On Facebook

Join Us On Facebook

doreanlaxeio.gr

Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016

ΠΑΣΟΚ Λασιθίου: «Για μια ακόμη φορά, η Ιεράπετρα χάνει»

Επιστολή σε σχέση με το σημερινό συλλαλητήριο και τις εξελίξεις με τις αναδιαρθρώσεις των αστυνομικών τμημάτων και το κλείσιμο του γραφείου της ΔΕΗ στέλνει η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ Λασιθιου.

Διαβάστε αναλυτικά:

«Αγαπητοί φίλοι. Για μια ακόμη φορά, η Ιεράπετρα δεν κατάφερε, έστω να διατηρήσει τα κεκτημένα. Για μια ακόμη φορά, η Ιεράπετρα χάνει. Η αποψίλωση του συνόλου σχεδόν των υπηρεσιών, του τμήματος του Τ.Ε.Ι. και η ελλιπής χρηματοδότηση για κάθε μορφής αναπτυξιακή πρωτοβουλία, τοποθετούν την Ιεράπετρα και πάλι σε θέση ουραγού στις εξελίξεις στο Νομό Λασιθίου. Το κλείσιμο του παραρτήματος της Δ.Ε.Η. και η υποστελέχωση του αστυνομικού τμήματος, που προέκυψαν τελευταία, μας βάζουν στη διαδικασία να δοκιμάσουμε την ευρηματικότητά μας, προκειμένου να σκεφτούμε τι άλλο ακόμη, θα μπορούσαν να πάρουν από την πόλη.

Οι κυβερνητικές ευθύνες είναι τεράστιες και δε μπορούν να κρυφτούν κάτω από τις εξίσου μεγάλες ευθύνες των παραγόντων της τοπικής αυτοδιοίκησης. Όπως και οι ευθύνες και των δύο , δε μπορούν να καλυφθούν πίσω από τις γενικότερες δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε ως χώρα, λόγω των μνημονίων. Μνημόνια έχουν και οι άλλες πόλεις του Νομού. Δεν έχουν φτάσει όμως, σε αυτό το σημείο. Η Ιεράπετρα, είναι πλέον πασίδηλο, δεν έχει καταφέρει να πείσει. Δεν έχει καταφέρει να μεταδώσει στους κυβερνώντες, την αναγκαιότητα διατήρησης και επέκτασης των υπηρεσιών στην πόλη, ενώ οι κυβερνόντες  αρνούνται να αξιολογήσουν επαρκώς τα πληθυσμιακά (ποσοτικά και ποιοτικά) και τα γεωγραφικά κριτήρια , που προβάλλει ως επιχειρήματα η Ιεράπετρα. Αποτέλεσμα (;).  Η μεγαλύτερη πόλη του Νομού, μια πόλη με δυναμική αναπτυξιακή πορεία μέχρι προ λίγων ετών, να κινδυνεύει να μετατραπεί σε ένα κεφαλοχώρι. Εγκλωβισμένη στις συμπληγάδες της επίρριψης ευθυνών ανάμεσα σε ‘κυβερνητικούς’ και ‘αυτοδιοικητικούς’, με αμφότερους να έχουν στο πίσω μέρος του μυαλού τους, το μικροπολιτικό τους συμφέρον, προσπαθούν να μας αποδείξουν, οι μεν ότι κάναμε λάθος στην επιλογή Δημοτικής Αρχής και οι δε, ότι κάναμε λάθος στην επιλογή βουλευτών. Η προσπάθειά τους έχει τελεσφορήσει, καθώς είναι πλέον φανερό ότι κάναμε λάθος και στα δύο.

Θα είχε πραγματικά ενδιαφέρον, να μετρήσουμε τις επισκέψεις και τις επερωτήσεις στη Βουλή, του Ηρακλειώτη (!) βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, για τα προβλήματα της Ιεράπετρας και να τις συγκρίνουμε με τις αντίστοιχες των δύο εκλεγμένων από το Λασίθι βουλευτών. Θα είχε επίσης ενδιαφέρον, να μας γνωστοποιούσε ο Δήμαρχος, τα πρόσωπα που έχει κατά καιρούς συναντήσει και αναφέρει ως ‘υπηρεσιακούς παράγοντες’ και τις δεσμεύσεις που έχει λάβει από αυτά, προκειμένου να είμαστε ως πολίτες σε θέση να αξιολογήσουμε, την καταβαλλόμενη προσπάθεια.

Πολίτες της Ιεράπετρας. Ο χώρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, έχοντας κάνει την αυτοκριτική του και σε τοπικό επίπεδο, τόσο στο πολιτικό σκέλος, όσο και στα πρόσωπα που τον εκπροσωπούν, δηλώνει παρόν. Όπως νιώθουμε ως υποχρέωση να αναδεικνύουμε τα προβλήματα και να ασκούμε κριτική, έτσι και θα είμαστε αρωγοί σε κάθε ειλικρινή προσπάθεια επίλυσής τους. Σήμερα, για πολλοστή φορά οι Γεραπετρίτες καλούνται να ‘μιλήσουν’ στο δρόμο. Ίσως, περισσότερο για να εκτονωθούν, παρά για να δικαιωθούν. Είμαστε στο πλάι τους, ενώνοντας τη φωνή μας με τη δική τους. Χωρίς να θεωρούμε ότι επιτελέσαμε με αυτή μας τη στάση, το καθήκον μας απέναντί τους, χωρίς τις κομματικές μας ταυτότητες, ως προβληματισμένοι προοδευτικοί πολίτες. Με μνήμη, αλλά και κρίση…
Ν.Ε. ΠΑ.ΣΟ.Κ. ΛΑΣΙΘΙΟΥ»

The post ΠΑΣΟΚ Λασιθίου: «Για μια ακόμη φορά, η Ιεράπετρα χάνει» appeared first on Radiolasithi.gr.



from Radiolasithi.gr http://ift.tt/2dF79VM
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου