Join Us On Facebook

Join Us On Facebook

doreanlaxeio.gr

Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016

N. Δασκαλάκης: Στο νέο φορέα εκπροσώπησης συνεταιριστικών οργανώσεων δεν περισσεύει κανείς

O Νίκος Δασκαλάκης πρόεδρος ΕΑΣ Ιεράπετρας ορίστηκε να εκπροσωπήσει τον ενωτικό φορέα Συνεταιρισμών στην ευρεία σύσκεψη εκπροσώπων συνεταιριστικών οργανώσεων από όλη τη χώρα που πραγματοποιήθηκε στις 23/6/2016 στα γραφεία της συνεταιριστικής ασφαλιστικής στη Αθήνα. Δρομολογούνται εξελίξεις και ενέργειες δημιουργίας ενός νέου φορέα εκπροσώπησης των συνεταιριστικών οργανώσεων.

Μήνυμα του Ενωτικού Φορέα Αγροτών και Συνεταιρισμών

Συναντηθήκαμε στις 22/6/2016 πολλοί από εμάς, αρκετοί από αυτούς που ξεκινήσαμε στις αρχές του μήνα και όλοι όσοι μοιραστήκαμε στο μεσοδιάστημα τη φλόγα και τη ορμή των ιδεών μας για να επαναφέρουμε τον αγρότη στην θέση που επιβάλλει ο κοινωνικός του ρόλος.

Χαιρετίζουμε την απόφαση της ευρείας σύσκεψης εκπροσώπων συνεταιριστικών οργανώσεωναπό όλη τη χώρα που πραγματοποιήθηκε στις 23/6/2016 και σύμφωνα με την οποία νδρομολογούνται οι απαραίτητες ενέργειες δημιουργίας ενός νέου ενιαίου φορέα εκπροσώπησης όλων των συλλογικών οργανώσεων που εκπροσωπούν τους Έλληνες αγρότες.

Δηλώνουμε αταλάντευτα ότι στρατευόμαστε σε αυτή την προσπάθεια , υπό την προϋπόθεση ότι ο διάλογος αυτός θα καταλήξει σε κοινή διακήρυξη αρχών και καταστατικού, που θα διέπεται από τις διεθνείς συνεταιριστικές αρχές και εμπειρίες.

Το πάθος στις ψυχές μας, μας κάνει να αισθανόμαστε δυνατοί και σίγουροι ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε συλλογικά, δίχως αποκλεισμούς και προπαντός ισότιμα. Κάθε μέρα που θα περνά θα γινόμαστε περισσότεροι, θα ξεπερνάμε τους εαυτούς μας , θα προσπερνάμε αρχηγικές ματαιοδοξίες, θα αφήνουμε πίσω παιχνίδια κατευθυνόμενης αντιπροσωπευτικότητας που θα στηρίζονται σε κριτήρια τα οποία ουδεμία σχέση έχουν με τις βασικές συνεταιριστικές αρχές και θα αναζητούμε την ευρεία συμμετοχή δυνάμεων που εκπροσωπούν όσο το δυνατόν περισσότερους αγρότες.

Η ανταπόκριση στο δικό μας αρχικό εγχείρημα ξεπέρασε κατά πολύ τις τότε προσδοκίες μας και απέδειξε με τον πλέον εμφατικό τρόπο ότι οι περισσότεροι από εμάς δεν μπορούμε άλλο να ανεχτούμε τη σημερινή κατάσταση και αναζητούσαμε τη σπίθα που θα πυροδοτούσε την αλλαγή.

Μια αλλαγή προς όφελος όλων των αγροτών και των συνεταιρισμών με παραγωγικό προσανατολισμό, ανεξαρτήτως μεγάλων ή μικρών κύκλων εργασιών.

Μια αλλαγή που θα προτάσσει την ενότητα μέσω γόνιμης σύνθεσης απόψεων με μοναδικό ωστόσο υποκείμενο την ανόθευτη έκφραση του συνεταιριστικού κινήματος.

Μια αλλαγή που δεν θα είναι προσχηματική για να ξαναμοιράσει επίπλαστη εξουσία, αξιώματα και ρόλους.

Δεν θα φοβηθούμε να συγκρουστούμε για να επιβάλουμε αυτή την αλλαγή μιας και είμαστε πλέον πεπεισμένοι ότι:

Δημιουργούμαστε από τους αγρότες και τους συνεταιριστές, ερχόμαστε ενωτικά με όλους τους συνεταιρισμούς που επιθυμούν τη ανατροπή και προχωρούμε σε στέρεες και υγιείς βάσεις για να αναγεννήσουμε τον αγροτικό συνεταιρισμό του τόπου με επιχειρηματικό και περιβαλλοντολογικό πρόσημο.

Ως Ενωτικός Φορέας Αγροτών και Συνεταιρισμών, επιλέγουμε την παραμονή την Διεθνούς Ημέρας Συνεργατισμού, Παρασκευή 1 Ιουλίου 2016 Ξενοδοχείο «ΑΜΑΛΙΑ» πλατεία Συντάγματος, για να πραγματοποιήσουμε συνδιάσκεψη ενημέρωσης αυτών που μας ακολουθούν. Με πυρήνα την διακήρυξη της πρώτης μας συνάντησης και μέσα από ένα γόνιμο και ειλικρινή διάλογο δίχως αφορισμούς και αγκυλώσεις στοχεύουμε να μορφοποιήσουμε και προτείνουμε εκείνο το καταστατικό λειτουργίας που θα υπηρετεί τα οράματα και τους στόχους του μοναδικού φορέα που όλοι επιθυμούμε.

Αναζητούμε τη νέα άδολη αρχή που θα δώσει φωνή στους πολλούς και θα βγάλει από την σημερινή απομόνωση και απαξίωση τους αγρότες και τους συνεταιρισμούς. Τονίζουμε ότι κανείς δεν περισσεύει αρκεί να επιθυμεί να σταθεί δίπλα, μήτε μπροστά, μήτε πίσω.

Νίκος Δασκαλάκης

Πρόεδρος ΕΑΣ Ιεράπετρας

The post N. Δασκαλάκης: Στο νέο φορέα εκπροσώπησης συνεταιριστικών οργανώσεων δεν περισσεύει κανείς appeared first on Radiolasithi.gr.



from Radiolasithi.gr http://ift.tt/291TKnB
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου