Join Us On Facebook

Join Us On Facebook

doreanlaxeio.gr

Τρίτη 28 Ιουνίου 2016

Πυρκαγιά κοντά στο Φράγμα Μπραμιανών έκαψε αποθήκη

Πυρκαγιά μικρής έκτασης ξέσπασε λίγο πρίν τις 2 το μεσημέρι στην περιοχή Κεφάλα-Άγιος Αντώνιος κοντά στο φράγμα Μπραμιανών, νοτιοδυτικά της Μακρυλιάς. Από την πυρκαγιά κάηκε μια αποθήκη και έκταση περίπου 100 τετραγωνικών ενώ βρέθηκαν εκεί 2 οχήματα από την Πυροσβεστική Ιεράπετρας και έθεσαν υπό έλεγχο την πυρκαγιά χωρίς πρόβλημα. Μέχρι και μετά τις 6 το απόγευμα οι άνδρες της Πυροσβεστικής βρίσκονται στο σημείο για κάθε ενδεχόμενο.

Δυνάμεις της Πυροσβεστικής βρίσκονται σε συναγερμό σε όλο το νησί αφού εστίες φωτιάς έχουν ξεσπάσει σε πολλές περιοχές

Στη Θέρισο Χανίων, πυρκαγιά εκδηλώθηκε λίγη ώρα πριν τις 14.00 σε δύσβατο σημείο πάνω απο το φαράγγι και στο σημείο έσπευσαν πυροσβέστες με οχήματα και πεζοπόρο τμήμα και πλέον η πυρκαγία είναι υπό μερικό έλεγχο.

Στην περιοχή παρατηρούνται διάσπαρτες εστίες φωτιάς καίγοντας χορτολιβαδική έκταση, σύμφωνα με τις έως τώρα εκτιμήσεις σε έκταση 7-10 στρεμμάτων.

Επίσης πυρκαγιές εκδηλώθηκαν σε περιοχές του νομού Ηρακλείου, και συγκεκριμένα στον Αχεντριά, και σε εκτάσεις των χωριών Ίνια, Λαράνι και Μεσοχωριό.

Οι συχνές πυρκαγιες στην περιοχή οδηγούν στο συμπέρασμα πως πρόκειται για εμπρησμούς και τις έρευνες έχει αναλάβει το Κλιμάκιο Αντιμετώπισης Εμπρησμών.

Στο μεταξύ κατασβέστηκε πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στο οροπέδιο Ασκύφου στον Δήμο Σφακίων καίγοντας έκταση 70 στρεμμάτων.

Τέλος, έγκαιρα κατασβέστηκε και πυρκαγιά στο Μελισσουργιό του Δήμου Πλατανιά, απο την οποία κάηκε βλάστηση σε έκταση 2οο τετραγωνικών μέτρων.

The post Πυρκαγιά κοντά στο Φράγμα Μπραμιανών έκαψε αποθήκη appeared first on Radiolasithi.gr.



from Radiolasithi.gr http://ift.tt/29c0Xkf
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου