Join Us On Facebook

Join Us On Facebook

doreanlaxeio.gr

Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016

Διαφωνίες και αναβολή για την τοποθέτηση σταθμών ταίσματος για τα αδέσποτα στην Ιεράπετρα

Μετά από αρκετές διαφωνίες αποφασίστηκε η αναβολή της απόφασης για την τοποθέτηση σε διάφορα σημεία της πόλης ειδικών σταθμών ταίσματος και ποτίσματος τα οποία είναι ήδη έτοιμα μετά την πρωτοβουλία της εθελοντικής ομάδας Ierapetra V.2 σε συνεργασία με το Φιλοζωικό Σύλλογο Ιεράπετρας. Σε εκδήλωση που είχε γίνει αρχές Μαρτίου με τον Βασίλη Σταυρακάκη, είχαν μαζευτεί 1.500 ευρώ με τα οποία κατασκευάστηκαν ήδη τα επτά σκυλόσπιτα.

Η πρόταση της ομάδας είχε πάρει την αρχική έγκριση της Δημοτικής Κοινότητας, όμως στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο, παρά τα ενθαρρυντικά σχόλια που ακούστηκαν από όλες τις πλευρές για την πρωτοβουλία και τη διαβεβαίωση που φάνηκε να υπάρχει ότι τα σπιτάκια θα πάρουν τελικά την έγκριση για να εγκατασταθούν, υπήρξαν πολλές διαφωνίες κυρίως για τις θέσεις μέσα στην πόλη που προβλεπόταν να μπουν οι σταθμοί με το ότι στο συγκεκριμένο σημείο θα μαζευόταν περισσότερα σκυλιά και θα υπήρχαν περισσότερα προβλήματα. Για τις θέσεις περιφερειακά της πόλης δεν υπήρχαν αντιρρήσεις όμως κυρίως για αυτές στο «παρκάκι» και στο Τζαμί ακούστηκαν διαφωνίες.

Από την πλευρά του Φιλοζωικού Συλλόγου η κ. Γουλιδάκη είπε πως πέρα από τη φροντίδα που θα παρέχουν οι ίδιοι καθημερινά για τη συντήρηση και την κάλυψη των αναγκών των αδέσποτων, η εγκατάσταση έστω ενός σταθμού σε κεντρικό σημείο της πόλης θα αφυπνίσει τους πολίτες της Ιεράπετρας και θα δοθεί μια πολύ θετική εικόνα της πόλης που ενδιαφέρεται για τα ζώα. Στο Δημοτικό συμβούλιο τονίστηκε επίσης από την κ. Μουτσάκη, μέλος του Φιλοζωικού, η κακή εικόνα που έχει η Ιεράπετρα σε σχέση με τη μεταχείριση των ζώων με πολλούς τουρίστες να κάνουν συχνά παράπονα στους ίδιους και να δημοσιεύουν περιστατικά κακοποίησης και εγκατάλειψης.

Αντίθετη ήταν η γνώμη της υπεύθυνης Τουρισμού του Δήμου κ. Ρουμελιωτάκη που υποστήριξε πως οι σταθμοί δεν θα πρέπει να τοποθετηθούν σε σημεία που συγκεντρώνουν τουριστικό ενδιαφέρον όπως το παρκάκι ή το Τζαμί, ενώ με την πρόταση συμφώνησε ο κ. Μαχαιράς με τον ίδιο να προτείνει να τοποθετηθεί ο σταθμός στο παρκάκι δοκιμαστικά και να γίνουν αλλαγές στην πορεία εφόσον δημιουργηθούν προβλήματα. Ο κ. Προιστάκης ανέφερε πως παρά τις διαφωνίες η πρόταση μπορεί να αναδείξει το πρόβλημα που υπάρχει, να συζητηθεί περισσότερο, και τελικά να καταφέρει να δώσει η Ιεράπετρα την εικόνα πως μπορεί να διαχειριστεί με τον καλύτερο τρόπο το ζήτημα.

Τελικά ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Παπαδοπετράκης πρότεινε, και τελικά ψηφίστηκε, η αναβολή της ψηφοφορίας με σκοπό όπως είπε ο ίδιος, να γίνουν νέες συναντήσεις με την Ierapetra V.2 και το ΦΙλοζωικό Σύλλογο και να αποφασιστούν νέα σημεία για τους σταθμούς.

The post Διαφωνίες και αναβολή για την τοποθέτηση σταθμών ταίσματος για τα αδέσποτα στην Ιεράπετρα appeared first on Radiolasithi.gr.



from Radiolasithi.gr http://ift.tt/296tcAm
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου