Join Us On Facebook

Join Us On Facebook

doreanlaxeio.gr

Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016

Εισοδηματικά κριτήρια για μείωση των δημοτικών τελών στην Ιεράπετρα

Μετά τις αυξήσεις στα τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού κατά 10% τον περασμένο Νοέμβριο, ξεκίνησε χθες η συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Ιεράπετρας για τη μείωση των τελών σε ειδικές κατηγορίες. Το τελευταίο διάστημα η Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου ετοίμαζε την πρόταση που παρουσιάστηκε χθες στους Δημοτικούς Συμβούλους,  η οποία όπως φάνηκε θα τροποποιηθεί ξανά μέχρι την εφαρμογή της.

Σύμφωνα με την πρόταση θα προβλέπονται μειώσεις ανάλογα με τα εισοδηματικά κριτήρια του καθενός, η οποίες θα είναι διαφορετικές κάθε χρόνο αφού το ποσό θα βρεθεί από το τέλη παρεπιδημούντων (ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα κλπ) . Όπως τόνισε ο αντιδήμαρχος Οικονομικής Υπηρεσίας κ. Φραγκούλης σύμφωνα με το νόμο ο Δήμος έχει το δικαίωμα να αξιοποιήσει το 50% των συγκεκριμένων εσόδων για να μειώσει τα δημοτικά τέλη, ενώ για να γίνουν μεγαλύτερες μειώσεις θα πρέπει να αυξηθούν ανάλογα τα δημοτικά τέλη σε άλλες κοινωνικές ομάδες. Τα περσινά τέλη παρεπιδημούντων ήταν 70.000 ευρώ άρα το μισό ποσό θα μπορεί να αξιοποιηθεί για τις μειώσεις και βέβαια το ποσό αυτό θα αλλάζει κάθε χρόνο.

Σε μια συζήτηση, χωρίς ιδιαίτερες διαφωνίες, που έγινε στο Δημοτικό Συμβούλιο, από την πλευρά των παρατάξεων της μειοψηφίας έγιναν προτάσεις να αυξηθεί το όριο ένταξης στα επίπεδα του Κοινωνικού Τιμολογίου της ΔΕΗ, να αυξηθούν τα τέλη σε επιχειρήσεις ανάλογα με την εμπορική τους δραστηριότητα και να γίνει έλεγχος στα τετραγωνικά που δηλώνουν σε περίπτωση που έχουν αλλάξει από τις αρχικές άδειες, και γενικότερα να δοθεί μεγάλος χρόνος για τις αιτήσεις και να ζητηθούν περισσότερα στοιχεία ώστε να μπορούν να ωφεληθούν περισσότεροι και να γίνει μια πιο ολοκληρωμένη παρέμβαση. Από την πλευρά της Οικονομικής Υπηρεσίας τέθηκε το ερώτημα αν είναι σωστό να δοθεί η δυνατότητα σε περισσότερους να κάνουν αιτήσεις και μετά είτε να κοπούν είτε να δοθούν σε όλους μικρότερες μειώσεις, αφού το ποσό που θα αντιστοιχεί σε μειώσεις θα είναι σε κάθε περίπτωση προκαθορισμένο ή να κρατηθούν τα όρια ένταξης χαμηλότερα και αν υπάρξει τελικά δυνατότητα να ενταχθούν στο τέλος περισσότεροι.

Το θέμα μένει τελικά ανοιχτό και θα συζητηθεί στα επόμενα Δημοτικά Συμβούλια.

The post Εισοδηματικά κριτήρια για μείωση των δημοτικών τελών στην Ιεράπετρα appeared first on Radiolasithi.gr.



from Radiolasithi.gr http://ift.tt/296Xs1S
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου