Join Us On Facebook

Join Us On Facebook

doreanlaxeio.gr

Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2017

Συναντήσεις σε ΥΠΕ και Υπουργείο οι επόμενες κινήσεις για την αναβάθμιση του Νοσοκομείου Ιεράπετρας

Δύο συσκέψεις σε επίπεδο ΥΠΕ και Υπουργείου Υγείας ήταν το αποτέλεσμα του χθεσινού μονοθεματικού Δημοτικού Συμβουλίου για τα προβλήματα του Νοσοκομείου Ιεράπετρας.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Υγείας του Δήμου Ιεράπετρας κ. Πετράς, μιλώντας στο Ράδιο Λασίθι, τόνισε πως έγινε μια πολύ καλή συζήτηση χωρίς ακρότητες όπου ακούστηκαν αναλυτικά όλα τα προβλήματα αλλά και όσα θετικά έχουν γίνει τους τελευταίους μήνες. Ο κ. Πετράς ανέφερε πως το Νοσοκομείο Ιεράπετρας κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση, λειτουργεί όλο και πιο σωστά όμως δεν είναι ακόμα στο επιθυμητό επίπεδο ενώ υπάρχει και το βασικό πρόβλημα της Παθολογική που πρέπει να λυθεί.

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο αναπληρωτής Διοικητής είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει όσα θετικά έχουν γίνει τους τελευταίους μήνες αλλά και να ακούσει τις απόψεις όλων των φορέων, ενώ ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας τίμησε το Δημοτικό Συμβούλιο με την παρουσία του αφού, όπως ανέφερε ο κ. Πετράς, έμεινε για περισσότερες από τρεις ώρες ακούγοντας όλη συζήτηση ενώ δήλωσε παρών για να βοηθήσει όπως του ζητηθεί.

Εμείς πρέπει να βρούμε τρόπους να κάνουμε πιο θελκτικό το Νοσοκομείο, υπάρχει η σκέψη να προσφέρουμε στέγη σε γιατρούς για ένα χρόνο.

Αποτέλεσμα της συνεδρίασης ήταν να ψηφιστεί ένα κείμενο κατά πλειοψηφία το οποίο βασίζεται στην πρόταση που έκανε ο Σύλλογος Φίλων Νοσοκομείου Ιεράπετρας για μια συνάντηση στην 7η ΥΠΕ σε επίπεδο «ειδικών» (Διοικητικά όργανα Νοσοκομείου, Δήμαρχος, Πρόεδρος Επιτροπής Υγείας, Πρόεδρος Συλλόγου Φίλων Νοσοκομείου) και η πρόταση της Δημοτικής Αρχής για μια επίσκεψη με διευρυμένη παρουσία των Δημοτικών Παρατάξεων, εκπροσώπων φορέων, και Εκκλησίας στο Υπουργείο Υγείας. Στο ψήφισμα καταδικάζονται επίσης και οι πρόσφατες δηλώσεις της Διοικήτριας της 7ης ΥΠΕ Κρήτης κ. Μαυρομμάτη η οποία είχε αναφέρει πως το Νοσοκομείο Ιεράπετρας δεν ωφελείται από τις προσπάθειες και τις κινητοποιήσεις της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Όπως τόνισε απ’ την πλευρά του ο πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Νοσοκομείου Ιεράπετρας κ. Μαμαντόπουλος, οι δύο συναντήσεις που αποφασίστηκαν είναι απλά τα πρώτα βήματα ώστε να φανεί αν μπορεί να υπάρξει συνεννόηση και εγγυήσεις και επιτάχυνση διαδικασιών για ενίσχυση με γιατρούς και άνοιγμα της Παθολογικής Κλινικής. Όπως είπε

Βασικό αίτημα επίσης θα είναι η ανεξαρτητοποίηση του Νοσοκομείου και η μετονομασία του σε Νοσοκομείο Νοτιοανατολικής Κρήτης. Η Ενιαία Διοίκηση στο Λασίθι είναι φανερό πως δεν έχει λειτουργήσει, ανέφερε ο κ. Μαμαντόπουλος, και αυτό θα πρέπει να αλλάξει για να υπάρχει μέλλον στο Νοσοκομείο ενώ αν οι συναντήσεις δεν φέρουν αποτελέσματα, ο λαός της Ιεράπετρας για άλλη μια φορά θα λάβει τον λόγο με κινητοποιήσεις.

Πλέον, όπως είπε, πρέπει να γίνει η σωστή προετοιμασία για τις δύο συναντήσεις, να υπάρξει τεκμηρίωση των αιτημάτων ώστε να μπορεί να γίνει ουσιαστικός διάλογος και να δοθούν σαφείς απαντήσεις.

The post Συναντήσεις σε ΥΠΕ και Υπουργείο οι επόμενες κινήσεις για την αναβάθμιση του Νοσοκομείου Ιεράπετρας appeared first on Radiolasithi.gr.



from Radiolasithi.gr http://ift.tt/2jlh7gG
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου