Join Us On Facebook

Join Us On Facebook

doreanlaxeio.gr

Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2017

Ξεκινούν οι αιτήσεις για 24.251 θέσεις σε Δήμους για το πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας

Ξεκινά σήμερα η υποβολή των ηλεκτρονικών αιτήσεων για την τρίτη φάση της νέας γενιάς προγραμμάτων Κοινωφελούς Εργασίας.

Την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου κλείνει η διαδικασία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων για την τρίτη φάση της νέας γενιάς προγραμμάτων Κοινωφελούς Εργασίας, η οποία ξεκινά σήμερα στις 10 το πρωί.

Οπως αποκαλύπτεται από τους πίνακες, πρώτος σε θέσεις έρχεται ο Δήμος Αθηναίων με 1.130 θέσεις και ακολουθούν οι δήμοι: Λαρισαίων (671), Ηρακλείου Κρήτης (490), Πειραιά (455), Ιωαννιτών (444), Περιστερίου (424), Κατερίνης (418), Πυλαίας – Χορτιάτη (341), Βόλου (336), Καλλιθέας (316) κ.ά.

Οι θέσεις που προκηρύσσονται αντιστοιχούν σε 228 ειδικότητες υποχρεωτικής, δευτεροβάθμιας, τεχνολογικής και πανεπιστημιακής εκπαίδευσης, όπως διοικητικού και οικονομικού προσωπικού, ψυχολόγων, κοινωνικών λειτουργών, νοσηλευτών, δασκάλων, νηπιαγωγών, βρεφονηπιοκόμων, ηλεκτρολόγων υδραυλικών, βοηθητικού προσωπικού καθαριότητας, βοηθητικού φυλακτικού προσωπικού, οικοδόμων, οδηγών και γενικών καθηκόντων.

Υπενθυμίζεται πως η υποβολή των αιτήσεων γίνεται αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ. Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλουν αίτηση σε έναν έως τρεις Δήμους της επιλογής τους και για μία και μόνο ειδικότητα. Οσοι κατοικούν σε δήμους με υψηλή ανεργία πριμοδοτούνται και με το κριτήριο της εντοπιότητας.

Δικαίωμα υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων έχουν μόνο οι εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ που ανήκουν σε -τουλάχιστον- μία από τις παρακάτω κατηγορίες:

• μέλη οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς (οι σύζυγοι στο μητρώο ΟΑΕΔ),
«Η νέα γενιά της Κοινωφελούς Εργασίας έχει σκοπό να βοηθήσει τον άνεργο στην προσπάθεια επανένταξής του στην αγορά εργασίας» έχει επισημάνει η αν. υπουργός Εργασίας, Ουρανία Αντωνοπούλου
«Η νέα γενιά της Κοινωφελούς Εργασίας έχει σκοπό να βοηθήσει τον άνεργο στην προσπάθεια επανένταξής του στην αγορά εργασίας» έχει επισημάνει η αν. υπουργός Εργασίας, Ουρανία Αντωνοπούλου
• μέλη μονογονεϊκών οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς,
• μακροχρόνια άνεργοι,
• άνεργοι πτυχιούχοι ΑΕΙ πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα,
• άνεργοι άνω των 29 ετών,
• ΑμεΑ, και
• δικαιούχοι του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ), πρώην Ελαχίστου Εγγυημένου Εισοδήματος.
Τα νέα προγράμματα δίνουν τη δυνατότητα στον ωφελούμενο να βελτιώσει το βιογραφικό του, για να διευκολυνθεί στην επανένταξή του στην αγορά εργασίας. Η αναβάθμιση των προσόντων γίνεται μέσα από υπηρεσίες συμβουλευτικής και κατάρτισης.

Ο ΟΑΕΔ θα προσφέρει δύο υποχρεωτικές συνεδρίες συμβουλευτικών υπηρεσιών στους ωφελούμενους. Η δράση της κατάρτισης είναι προαιρετική. Ξεκινά μετά τον δεύτερο μήνα με αντικείμενο την Τεχνολογία Πληροφοριών και Επικοινωνίας. Οι ωφελούμενοι θα συμμετέχουν σε εξετάσεις πιστοποίησης στις γνώσεις πληροφορικής, ενώ θα παρακολουθήσουν και σεμινάρια για την «Κοινωνική Οικονομία και Κοινωνική Επιχειρηματικότητα». Η προαιρετική κατάρτιση θα πραγματοποιείται την τελευταία ημέρα κάθε εβδομάδας. Διαφορετικά ο ωφελούμενος θα εργάζεται και τις 5 ημέρες.

Η Κοινωφελής Εργασία επανασχεδιάστηκε από την αν. υπουργό Εργασίας, Ουρανία Αντωνοπούλου, με επίκεντρο τον άνεργο. Οπως η ίδια έχει πει, «η νέα γενιά της Κοινωφελούς έχει σκοπό να βοηθήσει τον άνεργο στην προσπάθεια επανένταξής του στην αγορά εργασίας, δίνοντάς του τη δυνατότητα να βελτιώσει τις γνώσεις και δεξιότητές του».

Οι μηνιαίες αποδοχές και τα κριτήρια μοριοδότησης

Οι ωφελούμενοι θα εργαστούν σε κοινωφελή προγράμματα για 8 μήνες, με πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα.

Οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα, οι οποίοι είναι έως 25 ετών, θα λαμβάνουν μηνιαίως καθαρές αμοιβές 431,75 ευρώ (ακαθάριστες αποδοχές 638,75), ενώ όσοι είναι άνω των 25 ετών θα λαμβάνουν 495,25 ευρώ (ακαθάριστες αποδοχές 732,54). Τα κριτήρια μοριοδότησης είναι τα εξής:

• Χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας ωφελουμένου, με ανώτατο όριο τους 60 μήνες • Χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας του/της συζύγου των ανέργων, με ανώτατο όριο τους 60 μήνες

• ΚΕΑ • Αναπηρία (του υποψήφιου ωφελούμενου) με ποσοστό 50% και άνω • Ηλικία • Αριθμός ανήλικων τέκνων • Αριθμός εξαρτώμενων τέκνων ΑμεΑ (ανήλικων ή / και ενήλικων) με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω • Εντοπιότητα • Ετήσιο εισόδημα, ατομικό ή οικογενειακό

The post Ξεκινούν οι αιτήσεις για 24.251 θέσεις σε Δήμους για το πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας appeared first on Radiolasithi.gr.



from Radiolasithi.gr http://ift.tt/2j8myw8
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου