Join Us On Facebook

Join Us On Facebook

doreanlaxeio.gr

Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2018

Ρεμεδιάκης: Ευκαιρία ανάπτυξης η μεγάλη επένδυση στο Καβούσι, πρέπει όλοι να προετοιμαστούμε

Μια επένδυση γνωστή στην τοπική κοινωνία φαίνεται πως προχωρά το επόμενο διάστημα και αφορά την ανέγερση ενός τουριστικού πρότζεκτ με δύο ξενοδοχεία και ενός τουριστικού χωριού στο Καβούσι.

Ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Γιάννης Ρεμεδιάκης μιλώντας στο Ράδιο Λασίθι ανέφερε πως η αγορά της γης σε πλαγιά δίπλα στην παραλία του Θόλου προς την Παχειά Άμμο έχει γίνει εδώ και χρόνια από τον όμιλο Μεταξά και η έκτασή της συνολικά είναι 2.000 στρέμματα, ενώ ήδη έχει υπάρξει η πολεοδομική πρόβλεψη για το τουριστικό χωριό με τις 208 κατοικίες.

Πρόσφατα μάλιστα ο ίδιος συναντήθηκε με τον επικεφαλής του ομίλου και συζήτησαν την πορεία του έργου, πορεία η οποία ανακοινώθηκε και σε πρόσφατη συνέντευξη τύπου.

Ο κ. Ρεμεδιάκης ανέφερε πως από πλευράς Μεταξά υπολογίζεται πως θα χρειαστούν δύο ακόμη χρόνια μέχρι να ξεκινήσουν οι εργασίες, αφού δεν είναι λίγες οι διαδικασίες και εγκρίσεις που πρέπει να προηγηθούν μέχρι το σημείο αυτό, διαδικασίες πάντως που έχουν ήδη ξεκινήσει.

Ο ίδιος ανέφερε πως εφόσον μια τέτοιας έκταση επένδυση, με προϋπολογισμό 150εκατ. ευρώ, σεβαστεί το περιβάλλον της περιοχής μόνο θετική μπορεί να είναι για την περιοχή και ο ίδιος όπως λέει αυτό που έχει ζητήσει από κ. Μεταξά είναι να φροντίσει οι νέες μονάδες να μην λειτουργήσουν ανταγωνιστικά προς το χωρίο, αλλά συμπληρωματικά αναδεικνύοντας τις πολλές ομορφιές και τα σημεία ιστορικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος του χωριού αλλά και της ευρύτερης περιοχής της Παχειάς Άμμου, το Μοναστηράκι κλπ.

Ο ίδιος τόνισε πως όλοι θα πρέπει να προετοιμαστούν για μια τέτοια εξέλιξη φροντίζοντας την μεγαλύτερη  ανάδειξη αλλά και εμπορική αξιοποίηση όλων των σημείων ενδιαφέροντος της περιοχής, με την αρχαία μινωική ελιά να είναι αυτή την περίοδο πρώτη προτεραιότητα αφού εκκρεμεί η διαδικασία πιστοποίησής της ως αρχαίο μνημείο, μια διαδικασία για την οποία κάλεσε τον Δήμο Ιεράπετρας να επισπεύσει.

 

The post Ρεμεδιάκης: Ευκαιρία ανάπτυξης η μεγάλη επένδυση στο Καβούσι, πρέπει όλοι να προετοιμαστούμε appeared first on Radiolasithi.gr.



from Radiolasithi.gr https://ift.tt/2Rov2Rb
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου