Join Us On Facebook

Join Us On Facebook

doreanlaxeio.gr

Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2018

Υπό κατάληψη τα ΕΠΑΛ και άλλα σχολεία σε όλο το Λασίθι

Υπό κατάληψη είναι από την Δευτέρα έξι σχολεία στο Λασίθι ανάμεσά τους τα 3 ΕΠΑΛ σε Ιεράπετρα, Σητεία και Άγιο Νικόλαο, αλλά και το Λύκειο και Γυμνάσιο στο Τζερμιάδο. Κινητοποιήσεις που έχουν ξεκινήσει και σε πολλά άλλα σχολεία σε όλη την Ελλάδα, ενώ συνολικά σε όλη την Κρήτη 45 σχολεία τελούν υπό κατάληψη.

Τα αιτήματα των μαθητών στο Λασίθι αφορούν απ’ τη μια το συνολικό πλαίσιο αλλαγών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, τον θεσμό της μαθητείας και τα τμήματα που καταργήθηκαν, αλλά και κτιριακά ζητήματα.

Ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Αϊβιαλιώτης μιλώντας στο Ράδιο Λασίθι ανέφερε πως ο θεσμός της μαθητείας είναι το κυρίαρχο ζήτημα που θέτουν τα ΕΠΑΛ, ένα πρόβλημα για το οποίο και ο ίδιος όπως είπε έχει εκφράζει την αντίθεσή του εγγράφως στο Υπουργείο.

Το πρόβλημα αφορά τα τμήματα που δημιουργήθηκαν για τα οποία υπήρχε μεν η προϋπόθεση να έχουν τουλάχιστον 6 μαθητές όμως τελικά λειτούργησαν με λιγότερους και τελικά το Υπουργείο αποφάσισε την κατάργησή τους. Ο ίδιος όπως είπε προσωπικά το επέτρεψε αρχικά.

Ο κ. Αϊβαλιώτης ανέφερε πως σε καμία περίπτωση η κατάληψη δεν είναι η κίνηση που θα δώσει λύση στα προβλήματά των μαθητών αφού έτσι δεν βρίσκουν έτσι το δίκιο τους, και παράλληλα χάνουν μαθήματα πιέζοντας έτσι το πρόγραμμα όλης τους της χρονιάς.

The post Υπό κατάληψη τα ΕΠΑΛ και άλλα σχολεία σε όλο το Λασίθι appeared first on Radiolasithi.gr.



from Radiolasithi.gr https://ift.tt/2OZrLey
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου