Join Us On Facebook

Join Us On Facebook

doreanlaxeio.gr

Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2017

Αντιπρόεδρος εργαζομένων ΝΙΜΙΤΣ: Αγόρασα δύο καροτσάκια, γιατί δεν είχε το νοσοκομείο!

Με μελανά χρώματα περιέγραψε τα προβλήματα που υπάρχουν στο στρατιωτικό νοσοκομείο ΝΙΜΙΤΣ ο αντιπρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων του νοσοκομείου Γιώργος Τζώρτζης, με αφορμή τη στάση εργασίας που έχει προκηρύξει για σήμερα το σωματείο εργαζομένων του νοσοκομείου από τις 9 το πρωί ως τις 12 το μεσημέρι.

Ο κ. Τζώρτζης κατήγγειλε ότι το νοσοκομείο δεν είχε αναπηρικά καροτσάκια και αναγκάστηκε ο ίδιος να αγοράσει δυο, βάζοντας χρήματα από την τσέπη του. «Δεν είχα δουλέψω!» λέει με αγωνία. Συγκεκριμένα πλήρωσε 360 ευρώ για δύο καροτσάκια, την ώρα που ο μηνιαίος μισθός του είναι 800 ευρώ.

Παράλληλα, ο αντιπρόεδρος των εργαζομένων καταγγέλλει ότι πολλά από τα φορεία με τα οποία μεταφέρονται ασθενείς και έκτακτα περιστατικά είναι σκουριασμένα, κάτι που επανειλημμένα -όπως λέει- έχουν τονίσει προς την ηγεσία του νοσοκομείου. Επίσης, κατήγγειλε ότι αντί να λύνουν τα προβλήματα, κατασκευάζουν τέντες και στέγαστρα.

Επίσης, οι εργαζόμενοι έδειξαν στους δημοσιογράφους ένα χαλασμένο φορείο, από το οποίο πέφτουν οι ασθενείς, όπως καταγγέλουν.

Σε εξέλιξη είναι αυτή την ώρα παράσταση διαμαρτυριας της ΠΟΕΔΗΝ, γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού του ΝΙΜΙΤΣ έξω από την κεντρική είσοδο του νοσοκομείου που βρίσκεται στην συμβολή των οδων Μονής Πετρακη και Μπένση.

Το προσωπικό του νοσοκομείου διαμαρτύρεται για ελλείψεις σε προσωπικό και σε ιατρικό εξοπλισμό οπως φορεία και αναπηρικά καροτσάκια με αποτελεσμα να μην μπορούν να μεταφέρουν τους ασθενείς.

Στο ΝΙΜΙΤΣ μεταφέρονται καθημερινά τριάντα περιστατικά από το ΕΚΑΒ, καθώς το νοσοκομείο είναι ενταγμένο στο σύστημα του ΕΣΥ ως τις 3 το μεσημέρι. Οι εργαζομένοι καταγγέλουν ότι οι ελλείψεις προσωπικού σε τραυματιοφορείς, τεχνολόγους, ακτινολόγους, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό είναι τεράστιες με εμφανείς επιπτώσεις στην ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Το ΝΙΜΙΤΣ είναι Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου εποπτευόμενο από το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης.

Το περισσότερο προσωπικό είναι πολιτικό και διέπεται από τις διατάξεις του υπαλληλικού κώδικα των Δημοσίων υπαλλήλων. Το Νοσοκομείο είναι στην αρμοδιότητα του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης και διοικείται από ανώτατους αξιωματικούς.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, το ΝΙΜΤΣ εφημερεύει καθημερινά, εξυπηρετεί έως 30 διαδρομές ΕΚΑΒ εκτάκτων περιστατικών καθημερινά έως τις 3 το μεσημέρι και τους δικαιούχους.

Δικαιούχοι υπηρεσιών είναι οι απόστρατοι και οι συγγενείς πρώτου βαθμού.

«Τη στιγμή που δισεκατομμύρια σκορπίζονται για εξοπλιστικά προγράμματα το Νοσοκομείο ΝΙΜΤΣ μαραζώνει από την υποστελέχωση και την υποχρηματοδότηση.

Σε 695 οργανικές θέσεις υπάρχουν 311 κενές όλων των ειδικοτήτων. Οι ιατροί του ΕΣΥ είναι 45 όταν οι προβλεπόμενες είναι 113.Τα τεράστια κενά προσπαθούν παράνομα να συγκαλύπτονται με την απασχόληση στρατιωτικών που είναι επαγγελματίες υγείας και μη.

Δεν υπάρχει καμία ενημέρωση για την τύχη του οργανισμού που συντάσσεται.

Το Νοσοκομείο διοικείται από ανώτατο αξιωματικό του στρατού. Συμπεριφέρεται στο πολιτικό προσωπικό και τη Διοίκηση του Σωματείου με το αποφασίζομεν και διατάσσομεν. Σαν να πρόκειται για ένστολους στρατιώτες», τόνισε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννακός προσθέτοντας ακόμη ότι « η υλοποίηση του οργανισμού βρίσκεται σε οριακό σημείο».

Συγκεκριμένα, μέλη της ΠΟΕΔΗΝ κάνουν τις εξής επισημάνσεις:

Οι ελλείψεις προσωπικού σε τραυματιοφορείς, τεχνολόγους, ακτινολόγους, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό είναι τεράστιες με εμφανείς επιπτώσεις στην ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Με την κάλυψη του αξονικού τομογράφου από τεχνολόγους του κλασικού αποδυναμώνεται ο δεύτερος.

Το ακτινολογικό μηχάνημα είναι πανάρχαιο.Υπάρχει κατάλληλος χώρος στο Νοσοκομείο που διαθέτει δύο ακτινολογικά τραπέζια ο οποίος είναι κλειστός. Κάθε φορά που έρχεται η εταιρεία και ψάχνει χώρο για εγκατάσταση του νέου ακτινολογικού μηχανήματος, ο εν λόγο χώρος κλειδώνεται από τη Διοίκηση.

Η δικαιολογία είναι ότι ο χώρος αυτός προορίζεται για την εγκατάσταση του μαγνητικού αν και λόγω στατικότητας του κτιρίου δεν επιτρέπεται.

Μεγάλη είναι η έλλειψη τραυματιοφορέων. Σε κάθε βάρδια ένας καλύπτει δύο κτίρια και μεγάλες αποστάσεις.Η κατάσταση στην υλικοτεχνική υποδομή είναι απαράδεκτη.

Ο μαστογράφος δεν δουλεύει, λόγω βλάβης του παλιού ψηφιακού εκτυπωτή. Τα φορεία και τα καρότσια είναι χαλασμένα. Δεν είναι κατάλληλα για την διακομιδή των ασθενών. Οι τραυματιοφορείς αναγκάζονται να κάνουν τη δουλειά τους.

Protothema.gr



from Cretapost.gr http://ift.tt/2yVxKbj
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου