Join Us On Facebook

Join Us On Facebook

doreanlaxeio.gr

Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2017

Καταλήψεις σε πολλά σχολεία στο Λασίθι με αιτήματα για ελλείψεις σε καθηγητές και εξοπλισμό

Υπό κατάληψη συνεχίζουν να βρίσκονται και σήμερα Τρίτη, 5 σχολεία στο Λασίθι με τους μαθητές να διαμαρτύρονται για ελλείψεις σε εξοπλισμό και καθηγητές.

Μαθήματα σήμερα δεν γίνονται στο ΕΠΑΛ Σητείας, το Γενικό Λύκειο Σητείας, το ΕΠΑΛ Νεάπολης, το Γενικό Λύκειο Νεάπολης και το ΕΠΑΛ Αγίου Νικολάου, ενώ τις καταλήψεις που είχαν ξεκινήσει από χθες σταμάτησε το Γυμνάσιο Νεάπολης και το Γυμνάσιο και Λύκειο στο Τζερμιάδω.

Ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λασιθίου κ. Αϊβαλιώητης μιλώντας στο Ράδιο Λασίθι ανέφερε πως σύμφωνα με τα αίτηματα που έχει λάβει από τους μαθητές αυτά που ζητούνται είναι να λυθούν κυρίως προβλήματα εξοπλισμού και καθηγητών.

Τα προβλήματα όπως λέει είναι υπαρκτά, όμως αφορούν σε μεγαλύτερο βαθμό καισχολεία τα οποία δεν έχουν ξεκινήσει καταλήψεις.

Για τα κενά στους εκπαιδευτικούς όπως είπε, προβλήματα υπάρχουν σε βασικές ειδικότητες, φιλόλογους και μαθηματικούς, κυρίως στα σχολεία της Ιεράπετρας και της Σητείας και σχολεία απομακρυσμένων περιοχών, ενώ για τα προβλήματα εξοπλισμού αφορούν κυρίως τα εργαστήρια των ΕΠΑΛ με το μεγαλύτερο πρόβλημα να το έχει το ΕΠΑΛ Σητείας.

Στα ζητήματα εξοπλισμού αρμοδιότητα έχουν οι σχολικές επιτροπές των Δήμων ενώ για τους καθηγητές υπάρχει όπως είπε μια μεγάλη καθυστέρηση στους διορισμούς, παρά τις διαβεβαιώσεις που είχαν δοθεί στην αρχή της χρονιάς. Αυτή την εβδομάδα όπως είπε αναμένονται οι νέοι διορισμοί, όμως δεν είναι ακόμα γνωστό αν θα καλυφθούν όλες οι κενές θέσεις στο Λασίθι.

 

 

 

The post Καταλήψεις σε πολλά σχολεία στο Λασίθι με αιτήματα για ελλείψεις σε καθηγητές και εξοπλισμό appeared first on Radiolasithi.gr.



from Radiolasithi.gr http://ift.tt/2yYVfAh
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου