Join Us On Facebook

Join Us On Facebook

doreanlaxeio.gr

Δευτέρα 31 Ιουλίου 2017

Παρέμβαση Εισαγγελέα για τον σεισμό 9,5 Ρίχτερ στην Κρήτη

Εντολή για κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση σχετικά με το περιεχόμενο δημοσιεύματος που έκανε λόγο για επικείμενο μεγάλο σεισμό στην Κρήτη έδωσε ο εισαγγελέας Ηρακλείου Θανάσης Γαλήνας.

Με βάση την παραγγελία, την προκαταρκτική εξέταση θα αναλάβει η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, η οποία αναμένεται να αναζητήσει την ταυτότητα του διαχειριστή και στοιχεία της ιστοσελίδας στην οποία δημοσιεύτηκε το θέμα.

Υπενθυμίζεται ότι το δημοσίευμα στο οποίο γίνεται λόγος για δήθεν μελέτη του καθηγητή Ευθύμη Λέκκα σε συνεργασία με Λιθουανό σεισμολόγο φιλοξενείται από αγγλόφωνο ιστότοπο που καλεί τους χρήστες να αρθρογραφήσουν με μόνο σκοπό τη δημιουργία φάρσας.

Ο καθηγητής επαναλαμβάνει ότι δεν είναι δυνατή η έγκαιρη και αξιόπιστη πρόβλεψη σεισμών και ότι οι τεκτονικές δομές στην Ελλάδα δε δίνουν τέτοια μεγέθη.

Δηλώνει δε ότι ουδέποτε έχει συνεργαστεί με το «Λιθουανό σεισμολόγο» – ανυπόστατο πρόσωπο, ο οποίος επίσης αναφέρεται στο άρθρο – hoax. Καλεί τέλος όσους χρησιμοποιούν το internet ως μέσο ενημέρωσης, να διαβάζουν προσεκτικά και να αξιολογούν την εκάστοτε πηγή.

The post Παρέμβαση Εισαγγελέα για τον σεισμό 9,5 Ρίχτερ στην Κρήτη appeared first on Radiolasithi.gr.



from Radiolasithi.gr http://ift.tt/2uMWVtI
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου