Join Us On Facebook

Join Us On Facebook

doreanlaxeio.gr

Τρίτη 26 Ιουλίου 2016

Γαλλία: Νεκρός ιερέας σε επίθεση με μαχαίρι σε εκκλησία

Ιερέα σκότωσαν με μαχαίρι οι ένοπλοι που εισέβαλαν σε εκκλησία κοντά στην πόλη Ρουέν στη Νορμανδία κρατώντας ομήρους. Οι δράστες έπεσαν νεκροί κατά την επέμβαση της αστυνομίας. Αποκλείστηκε η περιοχή στο Σεντ-Ετιέν-ντι-Ρουβρέ και οι Αρχές κάλεσαν τους πολίτες να μην προσεγγίσουν το σημείο, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις επί τόπου και ασθενοφόρα.

Αστυνομική πηγή δήλωσε ότι νεκρός είναι ιερέας που κρατούνταν όμηρος με άλλα τέσσερα άτομα. Μιλώντας στο πρακτορείο Reuters ανέφερε πως φαίνεται ότι οι δράστες έκοψαν τον λαιμό του ιερέα με μαχαίρι.

Εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών επισήμανε πως οι δράστες -η ταυτότητα και τα κίνητρα των οποίων είναι άγνωστα- σκοτώθηκαν κατά την αστυνομική επιχείρηση που έθεσε τέλος στην ομηρία.

Ένας εκ ομήρων έχει τραυματιστεί σοβαρά, ανέφερε ο ίδιος.

Την έρευνα για την υπόθεση έχει αναλάβει η Εισαγγελία αρμόδια για θέματα τρομοκρατίας.

Στο σημείο της επίθεσης μεταβαίνουν ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ και ο υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ.

Οι ένοπλοι εισήλθαν κατά πληροφορίες στο ναό από την πίσω πόρτα κατά τη διάρκεια της πρωινής λειτουργίας. Κρατούσαν μαχαίρια, δεν είναι σαφές εάν έφεραν και άλλα όπλα.

Τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι κρατούνταν όμηροι πέντε άνθρωποι και ένας έκτος κατόρθωσε να διαφύγει ειδοποιώντας την αστυνομία. Ο ιερέας, δύο μοναχές, καθώς και πιστοί βρίσκονταν μεταξύ των ομήρων.

Πυροσβέστες δήλωσαν στο δίκτυο RTL ότι αρκετά άτομα έχουν τραυματιστεί.

The post Γαλλία: Νεκρός ιερέας σε επίθεση με μαχαίρι σε εκκλησία appeared first on Radiolasithi.gr.



from Radiolasithi.gr http://ift.tt/2ahuye4
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου