Join Us On Facebook

Join Us On Facebook

doreanlaxeio.gr

Δευτέρα 25 Ιουλίου 2016

Μεγάλη φωτιά στη Χίο, σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το νησί

Μεγάλη φωτιά βρίσκεται σε εξέλιξη από τα ξημερώματα σε δασική έκταση στην Χίο, στην περιοχή Βέσσα, στην νότια πλευρά του νησιού. Σε κατάστασης έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε το νησί.

Η φωτιά εκδηλώθηκε γύρω στις 3.30 τη νύχτα σε δασική έκταση μεταξύ των χωριών Βέσσας και Λιθίου και εξαπλώθηκε γρήγορα, κυρίως προς τα νοτιοδυτικά, με αποτέλεσμα να πλησιάσει τους οικισμούς του Λιθίου και των Μεστών, καίγοντας πευκοδάσος, καλλιέργειες και μαστιχόδενδρα.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Χίου Μανώλη Βουρνού, η φωτιά έφτασε κοντά στα σπίτια του χωριού Ελάτα και έκαψε περιμετρικά κάποιες αυλές. Κάποιοι κάτοικοι εγκατέλειψαν το χωριό λόγω των καπνών χωρίς όμως να έχει δοθεί κάποια τέτοια εντολή.

Κάηκαν, επίσης, καλλιέργειες μαστιχόδενδρων μέχρι έξω από τα Μεστά και προς τα χωριά Ολύμποι και Βέσσα.

Στο νησί μετέβη ο υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Αθανάσιος Σερεντέλος για να ελέγξει την κατάσταση που επικρατεί.

Μάχη με τη φωτιά δίνουν όλες οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στη Χίο και εθελοντές, ενώ αναμένεται να φτάσουν στο νησί ακτοπλοϊκώς και αεροπορικώς πυροσβεστικές δυνάμεις από την Αθήνα, προκειμένου να συνδράμουν στην αντιμετώπιση της φωτιάς.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, το πύρινο μέτωπο μαίνεται ανεξέλεγκτο στην περιοχή Βέσσα και Ελάτα εκεί όπου εστιάζουν και οι χερσαίες δυνάμεις την προσοχή τους προκειμένου να ελέγξουν την κατάσταση. Οι συνθήκες πάντως είναι ιδιαίτερα δύσκολες λόγω των ισχυρών βορείων ανέμων, έντασης 7-8 μποφόρ, που πνέουν στην περιοχή.

Επί τόπου επιχειρούν 16 οχήματα της πυροσβεστικής με 38 πυροσβέστες, 40 εθελοντές, 11 άτομα πεζοπόρο τμήμα και 21 υδροφόρες και δύο χωματουργικά μηχανήματα. Ρίψεις νερού πραγματοποιούν έξι ελικόπτερα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι λόγω των ισχυρών ανέμων δεν μπορούν να επιχειρήσουν τα καναντέρ.

Η φωτιά ξύπνησε μνήμες της καταστροφικής πυρκαγιάς του Αυγούστου του 2012 που είχε καταστρέψει 146.000 στρέμματα.

The post Μεγάλη φωτιά στη Χίο, σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το νησί appeared first on Radiolasithi.gr.



from Radiolasithi.gr http://ift.tt/2a3GSfB
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου