Join Us On Facebook

Join Us On Facebook

doreanlaxeio.gr

Τρίτη 26 Ιουλίου 2016

Στήριξη των παραγωγών στη Ρουμανία με υποχρεωτικές προμήθειες από «μεγάλους» της αγοράς

Η γερμανική αλυσίδα πώλησης τροφίμων Kaufland άνοιξε το 12 κατάστημά της στο Βουκουρέστι, αριθμώντας πλέον στη Ρουμανία 109. Στα άμεσα σχέδια της εταιρείας είναι η λειτουργία τεσσάρων ακόμη καταστημάτων εντός του 2016.

Πρόκειται για έναν από τους λίγους λιανεμπόρους που εφαρμόζουν την προμήθεια προϊόντων κρέατος, γαλακτομικών, φρούτων και λαχανικών, σε ποσοστό άνω του 50%, από τη βραχεία αλυσίδα εφοδιασμού (short supply chain), δηλαδή από Ρουμάνους παραγωγούς.

Στις 8 Ιουνίου 2016, η ρουμανική Βουλή ψήφισε το νομοσχέδιο για την τροποποίηση του Ν. 321/2009 περί εμπορίας τροφίμων, το οποίο ενεκρίθη τελικώς από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, παρά τις πολυάριθμες διαμαρτυρίες σχετικών φορέων αλλά και την πίεση που άσκησε η Ένωση Μεγάλων Δικτύων Λιανεμπορίου.

Σύμφωνα με τις ψηφισθείσες ρυθμίσεις, τα μεγάλα καταστήματα λιανικής πώλησης τροφίμων, ήτοι αυτά των οποίων ο ετήσιος τζίρος υπερβαίνει τα 2 εκ. ευρώ, οφείλουν να καταφεύγουν σε ποσοστό άνω του 50% στη λεγόμενη βραχεία αλυσίδα εφοδιασμού (short supply chain).

The post Στήριξη των παραγωγών στη Ρουμανία με υποχρεωτικές προμήθειες από «μεγάλους» της αγοράς appeared first on Radiolasithi.gr.



from Radiolasithi.gr http://ift.tt/2atiWWs
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου