Join Us On Facebook

Join Us On Facebook

doreanlaxeio.gr

Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2019

Απολογείται, για το φακελάκι ο γιατρός του ΠΑΓΝΗ

Ενώπιον του Πλημμελειοδικείου Ηρακλείου αναμένεται να παρουσιαστεί εντός της σημερινής ημέρας για να δικαστεί ο Κρητικός γιατρός, ο οποίος συνελήφθη την περασμένη Παρασκευή, καθώς φέρεται να ζήτησε και να έλαβε “φακελάκι” από ασθενή, τον οποίο είχε χειρουργήσει το προηγούμενο διάστημα.

Πρόκειται για την υπόθεση με “πρωταγωνιστή” διευθυντή του ΕΣΥ σε κλινική του ΠΑΓΝΗ, η οποία ήρθε στο φως της δημοσιότητας πριν από μερικές ημέρες. Ο γιατρός είχε οδηγηθεί το περασμένο Σάββατο, με την αυτόφωρη διαδικασία, ενώπιον του εισαγγελέα υπηρεσίας, ο οποίος του άσκησε ποινική δίωξη για «δωροληψία». Ο χειρουργός αφέθηκε κατόπιν ελεύθερος και, όπως έγινε γνωστό, η δίκη ορίστηκε για σήμερα το μεσημέρι.

Το προηγούμενο διάστημα ο εν λόγω γιατρός προέβη σε χειρουργική επέμβαση στον συγκεκριμένο ασθενή. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ασθενής συναντήθηκε το πρωί της Παρασκευής με τον χειρουργό. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο γιατρός φέρεται να είχε ήδη συμφωνήσει με τον ασθενή του για την καταβολή συγκεκριμένου χρηματικού ποσού. Ειδικότερα, φαίνεται ότι ο χειρουργός είχε ζητήσει από τον άνδρα με καταγωγή από την ενδοχώρα του νομού Ηρακλείου “φακελάκι” με περιεχόμενο περίπου 2.000 ευρώ.

Σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες, ο ασθενής έδωσε στον γιατρό μικρότερο ποσό από αυτό που φέρεται να είχε συμφωνηθεί, ενώ σύμφωνα με κάποιες άλλες πληροφορίες ο χειρουργός τού ζήτησε περισσότερα από αυτά που είχαν συμφωνηθεί. Εξάλλου, όπως έγινε γνωστό, ο γιατρός φέρεται να προσέβαλε τον ασθενή του.

Μετά την εν λόγω εξέλιξη, ο ασθενής δεν έμεινε με “σταυρωμένα χέρια”. Λίγο αργότερα μετέβη στην Ασφάλεια Ηρακλείου, όπου κατήγγειλε το συμβάν. Κατόπιν, σε συνεννόηση με τους αστυνομικούς, ο ασθενής μετέβη εκ νέου στο ΠΑΓΝΗ, προκειμένου να παραδώσει στον χειρουργό το υπόλοιπο χρηματικό ποσό.

Ωστόσο, τα χαρτονομίσματα που αντιστοιχούν στο ποσό αυτό είχαν προσημειωθεί από την ΕΛ.ΑΣ. Ο ασθενής παρέδωσε τα χρήματα αυτά στον χειρουργό και, τελικά, αστυνομικοί της Ασφάλειας Ηρακλείου εντόπισαν στην κατοχή του γιατρού τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα. Έτσι ο γιατρός συνελήφθη.

«Πρόκειται για ένα λυπηρό περιστατικό το οποίο μας προσβάλλει όλους. Αυτά τα περιστατικά δεν πρέπει να συμβαίνουν», είχε δηλώσει μεταξύ άλλων, προ ημερών, στη “Νέα Κρήτη” ο απερχόμενος διοικητής του ΠΑΓΝΗ-Βενιζελείου, κ. Γιάννης Τασσόπουλος.

Καταδίκη και αντιδράσεις

Εξάλλου, σε δήλωσή του ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ, κ. Δημήτρης Βρύσαλης, ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως «όχι μόνο καταδικάζουμε απερίφραστα τέτοια φαινόμενα και απαιτούμε πλήρη και γρήγορη διαλεύκανση, αλλά και εκτιμάμε ότι το “φακελάκι” στον χώρο της υγείας δυσφημεί και σπιλώνει το ηρωικό έργο της συντριπτικής πλειοψηφίας των γιατρών – και των υπόλοιπων υγειονομικών – που μοχθούν για την υγεία του λαού νυχθημερόν σε απερίγραπτα αντίξοες συνθήκες.

Τέτοια φαινόμενα γίνονται αφορμή να συκοφαντηθεί στο σύνολό του το υγειονομικό κίνημα όπως εκφράζεται μέσα από τους συλλόγους και τα σωματεία. Το φαινόμενο του χρηματισμού δεν είναι τωρινό. Έχει και “χθες” και “αύριο”, όσο παραμένει εμπορευματοποιημένο το σύστημα υγείας, λόγω έλλειψης προσωπικού, όσο οι λίστες αναμονής στα χειρουργεία και οι καθυστερήσεις στα ραντεβού εξαναγκάζουν συχνά ασθενείς και τις οικογένειές τους να υποκύπτουν σε εκβιασμούς, όσο εμπεδώνεται η αντίληψη στο σύστημα που ζούμε ότι τελικά η υγεία είναι εμπόρευμα.

(…) Σε καμιά περίπτωση οι όποιες κακές συνθήκες εργασίας και οι χαμηλές αμοιβές δεν αποτελούν άλλοθι για κανένα γιατρό να χρηματίζεται απ’ τον ασθενή. Καλούμε όλο τον λαό που υποφέρει να ενωθεί με τους τίμιους μαχόμενους υγειονομικούς στον αγώνα για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, αξιοπρεπείς μισθούς και βελτίωση των συνθηκών εργασίας».

Η υπεράσπιση: «Η ιστορία μού βρομάει»

Με δηλώσεις που παραχώρησε, ωστόσο, πριν από μερικά 24ωρα ο συνήγορος υπεράσπισης του χειρουργού, κ. Γιώργος Κοκοσάλης, ανέφερε ότι όλη αυτή η ιστορία του «βρομάει».

«Από την πρώτη στιγμή έχω πει ότι εμένα όλη η ιστορία αυτή μου βρομάει. Μου βρομάει για τον χρόνο που έγινε, για το ότι δεν είναι η συνήθης πρακτική αυτή. Δεν μπορεί να μη δίνεις “φακελάκι” για την επίσπευση της εγχείρησης, δεν μπορεί να μη δίνεις “φακελάκι” πριν την εγχείρηση, δεν μπορεί να μη δίνεις “φακελάκι” αμέσως μετά την εγχείρηση, και 10 μέρες μετά να πηγαίνεις να πετάς έναν φάκελο και όλως τυχαίως να είναι πίσω σου οι αστυνομικοί, που δεσμεύουν κατευθείαν τον φάκελο και σε οδηγούν στο αυτόφωρο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κοκοσάλης.

The post Απολογείται, για το φακελάκι ο γιατρός του ΠΑΓΝΗ appeared first on Radiolasithi.gr.



from Radiolasithi.gr https://ift.tt/34t4hSI
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου