Join Us On Facebook

Join Us On Facebook

doreanlaxeio.gr

Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2019

Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών - Δραματικές επιχειρήσεις των ομάδων διάσωσης - Εικόνες και βίντεο από τις προσπάθειες των Ελλήνων πυροσβεστών της ΕΜΑΚ

Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών - Δραματικές επιχειρήσεις των ομάδων διάσωσης - Εικόνες και βίντεο από τις προσπάθειες των Ελλήνων πυροσβεστών της ΕΜΑΚ

Στους 36 ανέρχονται πλέον οι νεκροί, εκ των οποίων οι 11 στην κωμόπολη της Θουμάνα κοντά στο Δυρράχιο, η οποία δέχτηκε και τις μεγαλύτερες καταστροφές. Ο αριθμός των νεκρών αναμένεται να αυξηθεί.

Δραματικές επιχειρήσεις των ομάδων διάσωσης για ανθρώπους που βρίσκονται κάτω από τα ερείπια και υπολογίζονται σε πάνω από 47, μεταξύ αυτών τρεις πολυμελείς οικογένειες. Όσο οι ώρες περνούν οι πιθανότητες για επιζώντες λιγοστεύουν.

Σωστικά συνεργεία από 11 χώρες -μεταξύ αυτών και η Ελλάδα- επιχειρούν σε 6 σημεία σε Δυρράχιο και Θουμάνα, ενώ το έργο τους δυσκολεύει η μετασεισμική ακολουθία -σημειώθηκαν πάνω από 350 μετασεισμικές δονήσεις, η ένταση των οποίων άγγιξε και τα 3,9 Ρίχτερ, καθώς εγκυμονεί κινδύνους για την ασφάλεια των διασωστών στα ετοιμόρροπα χαλάσματα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Πυροσβεστικού Σώματος, η ελληνική αποστολή, από τις απογευματινές ώρες της Τρίτης 26 Νοεμβρίου 2019 που έφτασε στην γειτονική χώρα ξεκίνησε τις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης.

Συγκεκριμένα, η ομάδα της 1ης ΕΜΑΚ που επιχειρεί στην πόλη Thumane, περίπου 15 χλμ βορειοδυτικά της πόλης των Τυράννων, το απόγευμα της Τρίτης απεγκλώβισε ζωντανή μια γυναίκα 45 ετών καθώς και το βράδυ της ίδιας ημέρας μια γυναίκα χωρίς τις αισθήσεις της.

Η ομάδα της 5ης ΕΜΑΚ που επιχείρησε στο Δυρράχιο, την Τρίτη απεγκλώβισε ζωντανό έναν άνδρα 24 ετών. Η ελληνική αποστολή την Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2019 απεγκλώβισε δύο ζωντανά άτομα και ανέσυρε ένα άτομο χωρίς τις αισθήσεις του.

Το πρωί της Τετάρτης 27 Νοεμβρίου 2019 η ομάδα της 1ης ΕΜΑΚ ανέσυρε χωρίς τις αισθήσεις του έναν άνδρα και από το μεσημέρι της ίδιας ημέρας οι δύο Ελληνικές ομάδες της 1ης και 5ης ΕΜΑΚ, επιχειρούν μαζί στην πόλη Thumane.

Το μεσημέρι ανέσυραν έναν άνδρα χωρίς τις αισθήσεις του και το απόγευμα ακόμη έναν άνδρα χωρίς τις αισθήσεις του. Η Ελληνική Αποστολή την Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2019 απεγκλώβισε τρία άτομα χωρίς τις αισθήσεις τους.

Η Ελληνική αποστολή έχει απεγκλωβίσει δύο ζωντανά άτομα και έχει ανασύρει τέσσερα νεκρά άτομα

Οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης συνεχίζονται.

albania 2

Σύμφωνα με την υπουργό Υγείας της χώρας και ο αριθμός των τραυματιών αυξήθηκε φθάνοντας τους 658, εκ των οποίων 10 παρουσιάζουν ιδιαίτερα προβλήματα και δύο, σε βαρύτερη κατάσταση. Τις σεισμόπληχτες περιοχές επισκέφτηκε σήμερα όλη η πολιτική ηγεσία της χώρας.

albania 1

Ο Αλβανός πρωθυπουργός, ο οποίος επισκέφτηκε τις σεισμόπληχτες περιοχές, δεν ανέφερε αριθμούς σχετικά με τις υλικές ζημιές.

Επισήμανε ότι δέχτηκαν μοιραία πλήγματα εκείνα τα κτίρια που είχαν υποστεί ζημιές στο σεισμό του προηγούμενου Σεπτεμβρίου και δεσμεύτηκε ότι θα αποκατασταθούν όλες οι ζημιές.

Ο δήμαρχος Τιράνων Εριόν Βελίαϊ ανέφερε ότι μόνο στον Δήμο του 500 κτίρια έχουν υποστεί ζημιές.

Κλίμα αλληλεγγύης

Εντύπωση προκαλεί τον κλίμα αλληλεγγύης στη χώρα.

Σε όλους τους δήμους συγκεντρώνεται βοήθεια σε τρόφιμα, ρουχισμό, φάρμακα και άλλα ιατρικά υλικά.

Οι ξενοδόχοι παραχωρούν τα ξενοδοχεία τους, ενώ κάτοικοι των Τιράνων προσφέρουν καταλύματα για την προσωρινή στέγαση των σεισμόπληκτων.

Ιδιαίτερη εντυπωσιακή και συγκινητική είναι η χειρονομία του Αρχιεπισκόπου Αναστασίου, ό οποίος έθεσε όλους τους δυνατούς θρησκευτικούς χώρους στο Δυρράχιο στη διάθεση των σεισμόπληκτων, όπως είναι το μοναστήρι του Αγίου Βλάση και ο ορθόδοξος ναός τη πόλης.



from Ειδήσεις - Ειδήσεις | Dikaiologitika News https://ift.tt/35Hez1C
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου