Join Us On Facebook

Join Us On Facebook

doreanlaxeio.gr

Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2018

Αίτημα για ξεχωριστή ασφάλιση στα θερμοκήπια βάζει ο Αγροτικός Σύλλογος προς τον ΕΛΓΑ

Με τις καταστροφές σε θερμοκηπιακές καλλιέργειες να διαδέχονται η μία την άλλη τα τελευταία χρόνια και τις διαδικασίες των αποζημιώσεων να μην φέρνουν ως τώρα κανένα πρακτικό αποτέλεσμα, ο Ενιαίος Αγροτικός Σύλλογος Ιεράπετρας πρόκειται να θέσει ένα νέο αίτημα προς τη διοίκηση του ΕΛΓΑ.

Ο πρόεδρος του οργανισμού πρόκειται να βρεθεί στην Κρήτη το επόμενο διάστημα και ένα απ’ τα θέματα με τα οποία θα ασχοληθεί στις συναντήσεις του θα είναι και αυτό των πρόσφατων καταστροφών της νότιας Κρήτης.

Ο πρόεδρος του Ενιαίου Αγροτικού Συλλόγου κ. Μιχαλάκης τονίζει πως ένα απ’ τα βασικά αιτήματα που θα τεθεί στον κ. Κουρεμπέ θα είναι να δημιουργηθεί ένα νέο είδος ασφάλισης που θα αφορά μόνο τους παραγωγούς θερμοκηπιακών καλλιεργειών. Κι αυτό με στόχο ο κάθε αγρότης που θα επιλέγει να ασφαλιστεί, αντίθετα με ότι συμβαίνει σήμερα, να γνωρίζει εξαρχής και να έχει ένα συμβόλαιο στα χέρια του, σχετικά με το τι πληρώνει, τι ακριβώς καλύπτει η ασφάλειά του, και με ποιους τρόπους αποζημιώνεται.

Η λύση της ιδιωτικής ασφάλισης είναι μια επιλογή που αρκετοί αγρότες ήδη επιλέγουν και πρέπει και ο ΕΛΓΑ να κινηθεί σε μια τέτοιου είδους λύσεις, ανέφερε ο κ. Μιχαλάκης.

Φεύγει το αίτημα για συναντήσεις με Υπουργούς

Σχετικά με τις τρέχουσες διαδικασίες αποζημιώσεων ο κ. Μιχαλάκης ανέφερε πως το αίτημα για συναντήσεις στα Υπουργεία μετά τις καταγραφές και την κοστολόγηση των ζημιών, σήμερα πρόκειται να σταλεί από τον Δήμο Ιεράπετρας προκειμένου να κλειστούν τα ραντεβού. Ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου τονίζει πως μετά τις αρνητικές απαντήσεις που έδωσε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, η πίεση θα συνεχιστεί προς το Υπουργείο Οικονομικών ώστε να πάρει θέση και τελικά να εγκρίνει τις έκτακτες ενισχύσεις αλλά και να δώσει το πράσινο φως για τα υπόλοιπα ασφαλιστικά και φορολογικά αιτήματα της περιοχής.

 

The post Αίτημα για ξεχωριστή ασφάλιση στα θερμοκήπια βάζει ο Αγροτικός Σύλλογος προς τον ΕΛΓΑ appeared first on Radiolasithi.gr.



from Radiolasithi.gr http://ift.tt/2F9UbNa
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου