Join Us On Facebook

Join Us On Facebook

doreanlaxeio.gr

Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2017

Για πρώτη φορά λαπαροσκοπική κολεκτομή στο Νοσοκομείο Χανίων

Μια πρωτοποριακή χειρουργική επέμβαση πραγματοποιήθηκε στο Νοσοκομείο Χανίων από τους χειρουργούς της Α΄Χειρουργικής Κλινικής.

Πρόκειται για την πρώτη λαπαροσκοπική κολεκτομή, δηλαδή αφαίρεση του παχέος εντέρου με μια διαδικασία λιγότερο επώδυνη για τον ασθενή.

Σε δημόσια ανακοίνωσή του ο διοικητής του νοσοκομείου Μηνάς Βουλγαρίδης επισημαίνει χαρακτηριστικά:

Αισθανόμαστε την ανάγκη να συγχαρούμε δημοσίως τα μέλη της ομάδας της Α’ Χειρουργικής Κλινικής του νοσοκομείου μας, υπό τον χειρουργό κ. Μιλτιάδη Καστανάκη, οι οποίοι με απόλυτη επιτυχία πραγματοποίησαν για πρώτη φορά στα χρονικά του Γ.Ν. Χανίων λαπαροσκοπική κολεκτομή.

Οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό της Α΄ Χειρουργικής Κλινικής μας έκαναν υπερήφανους καθώς απέδειξαν εμπράκτως την υψηλή επιστημονική τους κατάρτιση, το αίσθημα ευθύνης, τον ζήλο και την αφοσίωση τους στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Παράλληλα θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε ιδιαιτέρως τον Διευθυντή της Χειρουργικής Κλινικής του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών Νίκο Γεωργόπουλο, ο οποίος προσφέρθηκε εθελοντικά (ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα του κ.Καστανάκη) να συνδράμει στην πραγματοποίηση της πρωτοποριακής χειρουργικής επέμβασης της λαπαροσκοπικής κολεκτομής.

Πρόκειται για αφαίρεση του παχέος εντέρου λαπαροσκοπικά, μία διαδικασία που είναι πολύ πιο ανώδυνη για τον ασθενή, με λιγότερο μετεγχειρητικό πόνο και καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα.

Με την επιτυχή πραγματοποίηση της επέμβασης αυτής στο Γ.Ν. Χανίων θεωρούμε ότι το νοσηλευτικό ίδρυμα καταξιώνεται στη συνείδηση των πολιτών και εδραιώνεται η εμπιστοσύνη τους σε αυτό”.



from Cretapost.gr http://ift.tt/2jx1Ack
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου