Γερμανικό δικαστήριο απέρριψε το αίτημα της μητέρας μιας 15χρονης, που σκοτώθηκε όταν παρασύρθηκε από συρμό του Μετρό στο Βερολίνο το 2012.
Η μητέρα της 15χρονης κοπέλας αρχικά είχε ζητήσει από το Facebook να της παραχωρήσει πρόσβαση στον λογαριασμό της κόρης της ώστε να αναζητήσει στοιχεία για το αν το κορίτσι είχε διαπράξει αυτοκτονία.
Όταν αυτό αρνήθηκε για λόγους ιδιωτικότητας, οι γονείς απευθύνθηκαν σε περιφερειακό δικαστήριο στο Βερολίνο, το οποίο ενέκρινε το αίτημα της μητέρας στα τέλη του 2015, λέγοντας πως το συμβόλαιο του κοριτσιού με το Facebook πέρασε στους γονείς της βάσει των γερμανικών νόμων κληρονομιάς.
Το δικαστήριο είχε αναφέρει επίσης πως το δικαίωμα του κοριτσιού στην ιδιωτικότητα δεν προστατεύθηκε επειδή ήταν ανήλικη και επαφιόταν στους γονείς της να προστατεύσουν τα δικαιώματά της.
Ωστόσο, το Εφετείο, αποφάσισε την Τετάρτη πως το δικαίωμα στην ιδιωτικότητα των τηλεπικοινωνιών υπερισχύει του δικαιώματος κληρονομιάς και πως η υποχρέωση των γονέων να προστατεύσουν τα δικαιώματα της κόρης τους τερματίστηκε με τον θάνατό της.
Ωστόσο, το ζήτημα της ιδιωτικότητας στη Γερμανία παραμένει ένα ευαίσθητο και λεπτό θέμα, λόγω των εκτεταμένων παρακολουθήσεων από τη μυστική αστυνομία Στάζι της κομμουνιστικής πρώην Ανατολικής Γερμανίας και από την Γκεστάπο την εποχή των ναζί.
Οι μνήμες της κατασκοπείας αναζωπυρώθηκαν μετά τις αποκαλύψεις του Έντουαρντ Σνόουντεν το 2013 για παρακολουθήσεις από τις Ηνωμένες Πολιτείες.
ΑΠΕ-ΜΠΕ
from Cretapost.gr http://ift.tt/2qB32Rx
via IFTTT
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου