Join Us On Facebook

Join Us On Facebook

doreanlaxeio.gr

Τρίτη 23 Αυγούστου 2016

Αύριο ανακοινώνονται οι βάσεις εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ

Αγωνία τέλος για περίπου 100.000 υποψηφίους και τις οικογένειές  τους, που περιμένουν να μάθουν εάν οι πολυετείς κόποι για την εισαγωγή στη σχολή ΑΕΙ ή ΤΕΙ καρποφόρησαν. Από τις 11 αύριο το πρωί οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να πληροφορούνται τα αποτελέσματα μέσω της ιστοσελίδας του υπουργείουhttp://ift.tt/1f9aumz πληκτρολογώντας α) τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους β) τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο – Όνομα –Πατρώνυμο – Μητρώνυμο), όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Παιδείας.

Ταυτόχρονα, τα αποτελέσματα θα αποσταλούν ηλεκτρονικά στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, για να εκτυπωθούν ονομαστικές καταστάσεις των επιτυχόντων και να προωθηθούν στα σχολεία ευθύνης τους, στα οποία θα αναρτηθούν εντός της ίδιας ημέρας.

Επίσης, 11 η ώρα αύριο το πρωί θα ανακοινωθούν και τα αποτελέσματα των εισαγόμενων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση με τις ειδικές κατηγορίες των αλλοδαπών-αλλογενών (αποφοίτων Λυκείων εκτός Ε.Ε.) και των αποφοίτων Λυκείων ή αντίστοιχων σχολείων Κρατών-Μελών της Ε.Ε., μη ελληνικής καταγωγής. Τα ανωτέρω αποτελέσματα θα αναρτηθούν στην ίδια ιστοσελίδα του Υπουργείου.

Οι εγγραφές των επιτυχόντων σε ιδρύματα που εποπτεύονται από το υπουργείο Παιδείας (όχι των υπουργείων Άμυνας και Προστασίας του Πολίτη) θα γίνουν ηλεκτρονικά κατά το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου και σύμφωνα με το πρόγραμμα που ανακοινώνεται από τις Γραμματείες των Τμημάτων.

Για όσους πρωτοετείς φοιτητές ενδιαφέρονται να πάρουν μετεγγραφή, οι προϋποθέσεις και η διαδικασία δεν πρόκειται να αλλάξει σε σχέση με πέρυσι, όπως ανέφερε χθες (Σκάι) η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου. Πέρυσι, η προθεσμία άρχισε αρχές Νοεμβρίου και ολοκληρώθηκε στα μέσα του ίδιου μήνα. Οι ενδιαφερόμενοι μέσω της ειδικής εφαρμογής μετεγγραφών στην ιστοσελίδα www.minedu.gov.gr υπέβαλαν ηλεκτρονικά την αίτηση μετεγγραφής τους. Οι αιτούντες έχουν δικαίωμα υποβολής μίας και μόνο ηλεκτρονικής αίτησης μετεγγραφής για αντίστοιχη Σχολή ή Τμήμα, έως δύο διαφορετικών  ΑΕΙ. Με βάση το νόμο, ο αριθμός των μετεγγραφών που θα εγκριθούν θα είναι έως 15% του αριθμού των εισακτέων κάθε Σχολής και Τμήματος. Η επιλογή θα γίνει με μοριοδότηση των αιτούντων, με βάση οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια.

Κατόπιν, οι αιτούντες οφείλουν να προσκομίσουν την εκτύπωση της ηλεκτρονικής τους αίτησης τους, στο Ίδρυμα υποδοχής τους, μαζί με τα δικαιολογητικά που αποδεικνύουν τα όσα δήλωσαν.

The post Αύριο ανακοινώνονται οι βάσεις εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ appeared first on Radiolasithi.gr.



from Radiolasithi.gr http://ift.tt/2bS9ls5
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου