Join Us On Facebook

Join Us On Facebook

doreanlaxeio.gr

Τετάρτη 24 Αυγούστου 2016

Ισχυρός σεισμός συγκλονίζει την Ιταλία, πληροφορίες για 6 νεκρούς

Ισχυρή σεισμική δόνηση 6 βαθμών σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης στην κεντρική Ιταλία. Άνθρωποι φέρονται εγκλωβισμένοι στα συντρίμμια κτιρίων που κατέρρευσαν στα χωριά Αματρίτσε και Ακούμολι, ενώ η δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή και στην Ρώμη.

 Μιλώντας στο ειδησεογραφικό κανάλι RaiΝews 24, o Σέρτζιο Πιρότσι, δήμαρχος του Αματρίτσε δήλωσε ότι «υπάρχουν άνθρωποι κάτω από τα συντρίμμια».

«Οι ζημιές είναι σοβαρές» πρόσθεσε και χρησιμοποίησε την λέξη «δράμα» για να περιγράψει την κατάσταση, αναφέροντας ότι «μεγάλο μέρος του χωριού δεν υπάρχει πια».

«Έχει σημειωθεί κατολίσθηση και γέφυρα έχει πιθανόν καταρρεύσει. Οι δρόμοι μέσα και έξω από το χωριό έχουν κοπεί» είπε και συμπλήρωσε ότι οι κάτοικοι έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος της πόλης Ακουμόλι δήλωσε ότι μία τετραμελής οικογένεια είναι παγιδευμένη στα συντρίμια του σπιτιού της και ότι δεν δίνει σημεία ζωής.

Υπεύθυνοι της Ιταλικής Πολιτικής Προστασίας δηλώνουν ότι κατέρρευσαν κατοικημένα κτίρια και μιλούν για σεισμό ανάλογο με εκείνον στην Λ’ Άκουϊλα, το 2009.

Η δόνηση σημειώθηκε στις 03:36 ώρα Ιταλίας (04:36 ώρα Ελλάδας).

Δεκάδες είναι και οι μετασεισμοί που σημειώνονται με τον ισχυρότερο να έχει μετρηθεί στους 5,4 βαθμούς.

Πολλοί άνθρωποι πετάχτηκαν από τα κρεβάτια τους και βγήκαν έντρομοι στους δρόμους και τις πλατείες, όπως μεταδίδουν ιταλικά μέσα ενημέρωσης. Στη Ρώμη τα κτίρια ταρακουνήθηκαν για περίπου 20 δευτερόλεπτα.

Η πολιτική προστασία και η πυροσβεστική έχουν δεχθεί δεκάδες κλήσεις. Οι πρώτες πληροφορίες που μεταδίδουν τα ιταλικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για έξι νεκρούς.

Η ιταλική κυβέρνηση βρίσκεται σε επαφή με την υπηρεσία πολιτικής προστασίας, ανέφερε με ανάρτησή του στο Twitter ο εκπρόσωπος του πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι.

The post Ισχυρός σεισμός συγκλονίζει την Ιταλία, πληροφορίες για 6 νεκρούς appeared first on Radiolasithi.gr.



from Radiolasithi.gr http://ift.tt/2bMFn61
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου