Join Us On Facebook

Join Us On Facebook

doreanlaxeio.gr

Δευτέρα 29 Ιουνίου 2020

Κορονοϊός Ελλάδα: Οι Ένοπλες Δυνάμεις αναλαμβάνουν τα τεστ στα νησιά, εισαγόμενο το 1 στα 3 κρούσματα την τελευταία εβδομάδα

Κορονοϊός Ελλάδα: Οι Ένοπλες Δυνάμεις αναλαμβάνουν τα τεστ στα νησιά, εισαγόμενο το 1 στα 3 κρούσματα την τελευταία εβδομάδα

Σε καθημερινή βάση εμφανίζονται τα «εισαγόμενα» κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα, ελάχιστα 24ωρα πριν το «άνοιγμα» του τουρισμού (1/7) στη χώρα μας.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΕΟΔΥ, την τελευταία εβδομάδα επιβεβαιώθηκαν 110 κρούσματα , από τα οποία τα 34 είναι «εισαγόμενα», δηλαδή αφορούν ταξιδιώτες από το εξωτερικό (754 συνολικά).

Το άνοιγμα του τουρισμού, σύμφωνα με τους ειδικούς, θα φέρει και αύξηση των κρουσμάτων στη χώρα, με τις υγειονομικές αρχές να είναι σε ετοιμότητα.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς έχει κάνει αυτοψία σε πολλά αεροδρόμια της περιφέρειας, καθώς από την Τετάρτη ετοιμάζονται να υποδεχτούν διεθνείς πτήσεις. Παράλληλα, στα σύνορα συνεχίζεται η κάθοδος από το οδικό δίκτυο χιλιάδων Βαλκάνιων, οι οποίοι έχουν φτάσει στην χώρα για διακοπές.

Έξαρση στα Βαλκάνια

Τα περισσότερα κρούσματα που χαρακτηρίζονται «εισαγόμενα», έχουν εντοπιστεί σε πτήσεις που ήρθαν από το εξωτερικό, ενώ άλλα κρούσματα εντοπίστηκαν στα σύνορα της χώρας στην βόρεια Ελλάδα.

Από τους συνοριακούς σταθμούς του Ορμενίου, της Νυμφαίας και της Εξοχής, από τις 15 ως τις 24 Ιουνίου πέρασαν συνολικά 42.254 άτομα, εκ των οποίων οι 23.101 ήταν Βούλγαροι και οι 5.953 Ρουμάνοι, σύμφωνα με τα στοιχεία που διέθεσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Το ανησυχητικό είναι πως σε αυτές τις χώρες αλλά και στην Βόρεια Μακεδονία, παρουσιάζεται τις τελευταίες ημέρες έξαρση της πανδημίας του κορονοϊού.

Στην Σερβία έχουν επιβεβαιωθεί το τελευταίο 24ωρο, 254 νέα κρούσματα και τρία θύματα (270 τα θύματα συνολικά και τα κρούσματα 14.046), ενώ στην Αλβανία, το Κόσοβο και την Βουλγαρία, παρουσιάζεται αύξηση των κρουσμάτων.

Η Κροατία επέβαλε και πάλι υποχρεωτική καραντίνα για 14 ημέρες, σε επισκέπτες από τέσσερις χώρες των Βαλκανίων (Κόσοβο, Βοσνία, Σερβία, Βόρεια Μακεδονία) καθώς παρουσιάζεται αύξηση των κρουσμάτων και εκεί.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωσή του ΕΟΔΥ, από τα 10 νέα κρούσματα, τα δύο προέρχονται από την Αλβανία, ενώ υπάρχει θετικό κρούσμα από αλλοδαπό και στην Αίγινα, καθώς ένας ταξιδιώτης έφτασε στο νησί προκειμένου να παραστεί σε κηδεία, αλλά το τεστ στο οποίο υποβλήθηκε, βγήκε θετικό.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις αρχίζουν ελέγχους στα νησιά

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά, ξεκινά συνεργασία με τις Ένοπλες Δυνάμεις, που αναλαμβάνουν τα τεστ στα νησιά.

Οπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χαρδαλιάς από την Λέσβο, «θα εγκατασταθούν μόνιμα κλιμάκια υγειονομικών στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων στα νησιά τους επόμενους τρεις μήνες, που θα έχουν την απόλυτη ευθύνη για τους ελέγχους που θα γίνονται. 

Κάθε μέρα πτήσεων θα γίνονται 60 στοχευμένοι έλεγχοι, με βάση συγκεκριμένα κριτήρια μιας πλατφόρμας, η οποία σε όλη τη χώρα θα δίνει την προτεραιότητα και θα υποδεικνύει με βάση επιστημονικά και επιδημιολογικά κριτήρια που αφορούν στον τόπο προέλευσης, στο προφίλ του ταξιδιώτη, στα ηλικιακά του δεδομένα και μια σειρά άλλων κριτηρίων για το ποιος πρέπει να κάνει το τεστ ποιος μπορεί να θεωρείται ως μεγαλύτερου ρίσκου ταξιδιώτης».



from Ειδησεις https://ift.tt/2Vt5DKz
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου