Join Us On Facebook

Join Us On Facebook

doreanlaxeio.gr

Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2019

Συνάντηση του προέδρου της Επιτροπής Παιδείας Ιεράπετρας με τον Πρύτανη του Μεσογειακού Πανεπιστημίου Κρήτης

Με τον Πρύτανη του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου (ΕΛΜΕΠΑ), Καθήγ. κ. Νικόλαο Κατσαράκη, συναντήθηκε ο νέος Πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας Ιεράπετρας, ο Καθηγητής του Παν/μίου Κρήτης, κ. Παναγιώτης Σαρρής.

Η συνάντηση έγινε στα πλαίσια της αμφίπλευρης ενημέρωσης για θέματα που αφορούν στα νέα τμήματα του ΕΛΜΕΠΑ.

Η συζήτηση εστιάστηκε σε δύο κατευθύνσεις:

1ον, στις προϋποθέσεις και τις απαραίτητες υποδομές για την δημιουργία και την λειτουργεία του τμήματος «Φυσικοθεραπείας» στην Ιεράπετρα.

Ο κος Κατσαράκης και ο κος Σαρρής εξέτασαν ενδελεχώς το σχετικό νομοσχέδιο (Νόμος 4610/2019 – ΦΕΚ 70/Α/7-5-2019), το οποίο ορίζει με λεπτομέρειες τη διαδικασία δημιουργίας και ένταξης των νέων τμημάτων στα μηχανογραφικά.

Ο κ. Κατσαράκης επανέλαβε την πρόθεση του ΕΛΜΕΠΑ να στηρίξει τη δημιουργία και λειτουργία όλων των τμημάτων που ορίζει η νομοθεσία, συμπεριλαμβανομένου του τμήματος «Φυσικοθεραπείας» στην Ιεράπετρα. Προϋπόθεση για αυτό, είπε, αποτελεί η στήριξη εκ μέρους της πολιτείας όσον αφορά στις απαραίτητες κτιριακές υποδομές και του Υπουργείου Παιδείας όσον αφορά στην πρόσληψη νέων μελών ΔΕΠ που θα στελεχώσουν τα καινούρια τμήματα.

Στην συζήτηση δόθηκε έμφαση στην ανάγκη ολοκλήρωσης των σχετικών ενεργειών εκ μέρους Δήμου και Υπουργείου πριν την 30η Απριλίου του έτους έναρξης λειτουργείας του νέου τμήματος (όπως αυτό ορίζεται από τον Ν4610).

Ο κος Σαρρής τόνισε την ανάγκη συμπόρευσης και στοχοπροσήλωση όλων, στην ορθή εκτέλεση του υπάρχοντος νομοσχεδίου που χωροθετεί το τμήμα «Φυσικοθεραπείας» στην Ιεράπετρα και την λειτουργία του την ακαδημαϊκή χρονιά 2020-2021.

2ον, οι κύριοι Κατσαράκης και Σαρρής στην συνέχεια, συζήτησαν τις δυνατότητες συνεργασίας του ΕΛΜΕΠΑ με το ΙΤΕ, τον Δήμο Ιεράπετρας και την Περιφέρεια Κρήτης, για την δημιουργία και λειτουργία Διετών Προγράμματα Σπουδών στην Ιεράπετρα. Τα Διετή Προγράμματα Σπουδών θα είναι εστιασμένα στις ανάγκες της περιοχής (όπως ο πρωτογενής τομέας παραγωγής) και θα παρέχουν δωρεάν προγράμματα επαγγελματικής εκπαίδευσης διάρκειας τεσσάρων εξαμήνων, με την ταυτόχρονη δημιουργία εργαστηρίων παροχής υπηρεσιών στους παραγωγούς της ευρύτερης περιοχής της Ιεράπετρας.

Οι κύριοι Κατσαράκης και Σαρρής αναφέρθηκαν στο ήδη υπάρχον πρόγραμμα συνεργασίας των ΕΛΜΕΠΑ – ΙΤΕ – ΕΛΓΟ – Παν. Κρήτης, που συμμετέχουν και οι δύο εκπροσωπώντας τους φορείς τους, και που έχει στόχο την ανάδειξη της έρευνας στον Αγροδιατροφικό τομέα της Κρήτης. Τόνισαν ότι το πρόγραμμα αυτό θα μπορούσε να λειτουργήσει ως η βάση για την επίτευξη του παραπάνω στόχου.

O κος Kατσαράκης και ο κος Σαρρής χαρακτήρισαν την συνάντηση πολύ εποικοδομητική, ενώ χαριτολογώντας τόνισαν την «δυνατότητα πολύ καλής επικοινωνίας σε όλα τα επίπεδα μεταξύ δύο ακαδημαϊκών».

The post Συνάντηση του προέδρου της Επιτροπής Παιδείας Ιεράπετρας με τον Πρύτανη του Μεσογειακού Πανεπιστημίου Κρήτης appeared first on Radiolasithi.gr.



from Radiolasithi.gr https://ift.tt/2PskdQh
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου