Join Us On Facebook

Join Us On Facebook

doreanlaxeio.gr

Παρασκευή 29 Ιουνίου 2018

Δεν βλέπει πρόβλημα στα αποθέματα του νερού της Ιεράπετρας η Αποκεντρωμένη Διοίκηση

Για μια ακόμα φορά στην Ιεράπετρα βρέθηκε χθες ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Υδάτων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης Μαρίνος Κριτσωτάκης, για μια συνάντηση με τον Δήμαρχο και τον πρόεδρο του ΤΟΕΒ Ιεράπετρας που είχε να κάνει και με την κατάσταση της λειψυδρίας αλλά και με άλλα αρδευτικά ζητήματα της περιοχής.

Ο κ. Κριτσωτάκης μιλώντας στο Ράδιο Λασίθι εμφανίστηκε καθησυχαστικός για την κατάσταση με τα νερά της Ιεράπετρας, αφού όπως είπε, τα στοιχεία που υπάρχουν τουλάχιστον μέχρι και σήμερα, δείχνουν πως υπάρχουν αποθέματα για να ξεκινήσει η επόμενη χρονιά, και δεν παρουσιάζεται πρόβλημα στον υδροφόρο ορίζοντα, κάτι που χαρακτήρισε πολύ θετικό με δεδομένο ότι η φετινή χρονιά είναι από τις χειρότερες των τελευταίων 40 χρόνων.

Από τις γεωτρήσεις των Μύθων ανέφερε υπάρχουν συνολικά 5 εκατ. κυβικά νερού προς άντληση και αυτά είναι που σώζουν την κατάσταση, ενώ τα αποθέματα αυτά θα ανανεωθούν με φυσικό τρόπο από τις βροχές τις επόμενης χρονιάς.

Όλα αυτά τα στοιχεία του υδροφόρου ορίζοντα παρακολουθούνται με ηλεκτρονικό τρόπο και ανά πάσα στιγμή είναι γνωστή η κατάσταση των αποθεμάτων, οπότε αν κάποια στιγμή φανεί πως υπάρχει πρόβλημα θα γίνουν άμεσες ενέργειες ανέφερε ο κ. Κριτσωτάκης.

Παρόλα αυτά οι ανάγκες για αρδευτικά έργα στην περιοχή παραμένει με κυρίαρχο αυτό της προσαγωγού διώρυγας που θα εκτρέψει τον ποταμό του Μύρτους, αφού δεν μπορεί να γίνει κάποιο άλλο έργο μικρότερης κλίμακας το οποίο θα μπορούσε να δώσει άμεσες λύσεις.

Ο κ. Κριτσωτάκης θέλησε επίσης να τονίσει την πολύ καλή διαχείριση που κάνει ο ΤΟΕΒ Ιεράπετρας αλλά και την υποστήριξη που έχει από τον Δήμο Ιεράπετρας για τις ενέργειες που έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα και επιτρέπουν στην περιοχή να βρίσκεται σε ένα διαχειρίσιμο επίπεδο σε σχέση με τα υδάτινα αποθέματα.

 

The post Δεν βλέπει πρόβλημα στα αποθέματα του νερού της Ιεράπετρας η Αποκεντρωμένη Διοίκηση appeared first on Radiolasithi.gr.



from Radiolasithi.gr https://ift.tt/2lFW7S7
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου