Join Us On Facebook

Join Us On Facebook

doreanlaxeio.gr

Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017

Με ανθρώπινη αλυσίδα η μεταφορά του τελευταίου βιβλίου στη Βιβλιοθήκη

Με μία εντυπωσιακή εκδήλωση γεμάτη συμβολισμούς πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της νέας Βιβλιοθήκης Ρεθύμνου στο καινούργιο υπερσύγχρονο κτίριο της στην περιοχή του Κουμπέ.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν δεκάδες μαθητές του Ρεθύμνου, οι οποίοι σχηματίζοντας μια τεράστια ανθρώπινη αλυσίδα μετέφεραν χέρι – χέρι, σύμφωνα με το rethemnosnews.gr, το τελευταίο βιβλίο που είχε απομείνει στην παλαιά έδρα της Βιβλιοθήκης Ρεθύμνου στην περιοχή της Αγίας Βαρβάρας στο νέο κτίριο.

Η επιλογή του τελευταίου βιβλίου ήταν ιδιαίτερα συμβολική, καθώς επρόκειτο για το έργο «Το Χρονικό μιας Πολιτείας» του Παντελή Πρεβελάκη που αναφέρεται φυσικά στο Ρέθυμνο μιας άλλης εποχής.

Οι μαθητές παρέλαβαν το βιβλίο από την Διευθύντρια της Βιβλιοθήκης στο παλιό κτίριο και αφού το μετέφεραν χέρι – χέρι έφθασαν στην καινούργια υπερσύγχρονη έδρα της και το παρέδωσαν στα χέρια του προέδρου της Εφορείας Βιβλιοθήκης Μιχάλη Τρούλη, ο οποίος με τη σειρά του το τοποθέτησε στη θέση του που είχε μείνει κενή, ειδικά για τον σκοπό αυτό.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της εντυπωσιακής εκδήλωσης πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του κτιρίου από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ.κ. Ευγένιο, παρουσία εκπροσώπων των τοπικών αρχών αλλά και πλήθους κόσμου.



from Cretapost.gr http://ift.tt/2oHz4px
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου