Join Us On Facebook

Join Us On Facebook

doreanlaxeio.gr

Σάββατο 27 Αυγούστου 2016

Έφυγε δηλητηριασμένος ο Λάζαρος, το αγαπημένο αδέσποτο της Ιεράπετρας

Εχθές το βράδυ έφυγε από την ζωή δηλητηριασμένος ίσως ο πιο αγαπημένος σκύλος στην πόλη μας. Ο Λάζαρος ξεχώριζε από την πρώτη ματιά, μιας και μια έντονη και μεγάλη πληγή στην μουσούδα του από παλαιότερη κακοποίηση, έκανε τα δόντια του να φαίνονται γυμνά και δύσκολα μπορούσες να τον ξεχάσεις.

Αφού είχε περάσει τα πάνδεινα, τα τελευταία χρόνια σύχναζε στο κέντρο της πόλης και αποτελούσε σταθερό σημείο αναφοράς μιας γενιάς που έφευγε και ξαναγύριζε στην πόλη.

Πάντα ήταν εκεί… Έκανε τις βόλτες του, έπαιζε, τεμπέλιαζε και ξενυχτούσε μαζί μας. Στους δρόμους κάτω από δέντρα και μέσα σε καταστήματα όταν είχε ζέστη, σε κάποια μικρή γωνίτσα του δρόμου όταν έβρεχε ή είχε κόσμο και φασαρία, ποτέ δεν πείραξε κανέναν και πάντα είχε φυλαγμένο ένα βλέμμα ευγνωμοσύνης ακόμα και για το παραμικρό χάδι που θα του δινόταν.

Γιατί όμως μας σοκάρει ο θάνατος του;

Σε εβδομαδιαία βάση δεκάδες ζώα βασανίζονται, εγκαταλείπονται και πεθαίνουν στην περιοχή μας με ανάλογο τρόπο. Αν ψάχνετε τους υπαίτιους θα αργήσετε να τους βρείτε… Είναι τα αδέλφια, οι φίλοι, οι γείτονες, οι καλοσυνάτες κυρίες…

Όλοι εκείνοι που όταν σε δουν με ένα ζώο δεν μπορούν καν να διανοηθούν πως είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής σου. Όλοι εκείνοι που συνθέτουν το Πάζλ ενός μεγάλου κομματιού της κοινωνίας που ανατράφηκε με αυτό τον τρόπο και που πλέον είναι πολύ δύσκολο να αλλάξει.

Όταν κοιτάμε με μισό μάτι εκείνον που τα φροντίζει, όταν συμβιβαζόμαστε με την ιδέα πως εκατοντάδες από αυτά γεννιούνται και πεθαίνουν σε ένα βαρέλι, όταν ψηφίζουμε να μην είναι οι ταΐστρες και οι ποτίστρες μέσα στην πόλη επειδή θα χαλάσουν την αισθητική μας, τότε κάθε ένας από εμάς έχει βάλει μια σταγόνα δηλητήριο στον Λάζαρο.

Καλό ταξίδι…

Γιώργος Μπαλοθιάρης


The post Έφυγε δηλητηριασμένος ο Λάζαρος, το αγαπημένο αδέσποτο της Ιεράπετρας appeared first on Radiolasithi.gr.



from Radiolasithi.gr http://ift.tt/2bG9r58
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου