Join Us On Facebook

Join Us On Facebook

doreanlaxeio.gr

Παρασκευή 26 Αυγούστου 2016

Βραδινή έξοδος σε Ιεράπετρα, Άγιο Νικόλαο και Σητεία – Οι εκδηλώσεις της Παρασκευής

Δείτε όλες τις εκδηλώσεις που διοργανώνονται σήμερα σε Ιεράπετρα, Άγιο Νικόλαο και Σητεία. Αναλυτικό πρόγραμμα για Κύρβεια , Μιραμπέλλο, και Κορνάρεια.

Πέμπτη 25 Αυγούστου

Ιεράπετρα

Κύρβεια

 

Εικαστικές Εκθέσεις στο Τζαμί

Ζωγραφική , Μεταλλοκατασκευές

Από 23/8/16-28/8/16

Ώρες λειτουργίας:  Καθημερινά  από19:00-22:30

Σαββάτο- Κυριακή από τις 11:00-13:00  και      19:00-22:30

Βραδιές Παράδοσης

Άγιος Νικόλαος

Μιραμπέλλο

“Παγκρήτια Συνάντηση Μοτοσικλετιστών 2016” Εκδηλώσεις με θέμα τη μοτοσυκλέτα – Καλλιτεχνικά και αθλητικά δρώμενα

ΛΕ.Μ.Α.Ν.

Πλαζ ΕΟΤ / Είσοδος: ***********

————–

“Αγώνες κολύμβησης” Αθλητικές εκδηλώσεις

Λίμνη Αγίου Νικολάου

 

Σητεία

Κορνάρεια

Βραδιά Αργεντίνικου τάνγκο

από τους Μαρία Μαραγκάκη – Guillermo Torrens και Rojer Ismael Zalazar & Christina Sarioglou δυο διακεκριμένα ζευγάρια στον χώρο του Αργεντίνικου τανγκο. Κεντρική πλατεία Σητείας . Συμμετέχει η σχολή χορού της πόλης μας Baila . Ώρα έναρξης 21:00, Είσοδος ελεύθερη.

——————-

Το κέρασμα του Αγίου Φανουρίου Παραμονή 26/8 το απόγευμα και στις 27/8 την ημέρα της γιορτής του Αγίου. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ- ΣΑΒΒΑΤΟ 26 – 27/8/2016

Η εκκλησία του Αγίου Φανουρίου Παπαγιαννάδων. Γραφικό ξωκλήσι βόρεια από την επιβλητική έπαυλη των Dei Mezzo (Σεράγιο) στην Ετιά, με θέα το εγκαταλελειμμένο οικισμό του Λουτρακίου (νότια). Η ημερομηνία θεμελίωσης της εκκλησίας είναι άγνωστη. Εκτιμάται ότι είναι παλιά εκκλησία, που κατά τη διάρκεια της τουρκοκρατίας, ο Οθωμανός άρχοντας της περιοχής, την είχε μετατρέψει σε στάβλο. Με πρωτοβουλία κάποιου χριστιανού τοπικού άρχοντα, ονόματι Χατζαντωνάκη, σε συνεννόηση και με τον Επίσκοπο Ιεροσητείας, ο ναός καθαρίστηκε και εγκαινιάσθηκε μέσα σε μια νύχτα. Ο Οθωμανός άρχοντας της περιοχής κατά τη γιορτή του Αγίου Φανουρίου έδενε στα δέντρα σκύλους για να παρενοχλεί τους πιστούς. Περίπου το 1880 αγοράστηκε η περιοχή από την οικογένεια Περογιαννάκη και η εκκλησία ανακαινίσθηκε από τον Περογιαννάκη Εμμανουήλ, γιό του Μιχάλη ή ΧατζηΜιχάλη. Τα πρώτα χρόνια γινόταν πανηγύρι εκ περιτροπής από τα τρία αδέρφια της οικογένειας Περογιαννάκη. Η εικόνα του Αγίου Φανουρίου των Παπαγιαννάδων βρέθηκε από έναν συντοπίτη με το όνομα Μαλλιωτάκης κατά τον Μικρασιατικό πόλεμο. Κατά τη διάρκεια εχθροπραξιών, ο Μαλλιωτάκης μπήκε σε φλεγόμενη εκκλησία και έσωσε την εικόνα, την οποία δεν αποχωρίστηκε έκτοτε, φέροντας τη μαζί του στην Κρήτη. Ως τελευταία επιθυμία πριν πεθάνει, ζήτησε να δοθεί η εικόνα στην εκκλησία του Αγίου Φανουρίου Παπαγιαννάδων. Περί τη δεκαετία του ’80 η εικόνα κλάπηκε από το χώρο του ναού. Λίγα χρόνια αργότερα ο δράστης συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη και καταδικάστηκε. Μετά την ανεύρεσή της στην κατοχή του δράστη, η εικόνα επρόκειτο να παραχωρηθεί ως έκθεμα σε μουσείο. Ο τότε ιερέας των Παπαγιαννάδων, παπά-Κωστής Κεντριστάκης, προσέφυγε στη δικαιοσύνη και μετά από δικαστικό αγώνα η εικόνα επιστράφηκε στην ενορία Παπαγιαννάδων. Το Κέρασμα Το 2003 με πρωτοβουλία όλων των Παπαγιαννιωτών και τη συνδρομή της Ενορίας Παπαγιαννάδων, ξεκίνησε το «κέρασμα» στους πιστούς κατά τη γιορτή του Αγίου Φανουρίου, που πλέον έχει γίνει παράδοση. Κάθε χρόνο πλήθος πιστών επισκέπτονται τη γραφική εκκλησία του Άγιου, που φανερώνει τα χαμένα αντικείμενα και δίνει ελπίδα. Οι Παπαγιαννιώτες, η Ενορία Παπαγιαννάδων και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παπαγιαννάδων σας υποδέχονται και σας καλωσορίζουν.

 

Αναλυτικά Προγράμματα:

Ιεράπετρα:

Κύρβεια «

Παιδικό Φεστιβάλ  «

Ναυτική Εβδομάδα στο Νότο «

Βραδιές Παράδοσης «

Άγιος Νικόλαος

Μιραμπέλλο 2016  «

Σητεία

Κορνάρεια 2016 «

 

 

The post Βραδινή έξοδος σε Ιεράπετρα, Άγιο Νικόλαο και Σητεία – Οι εκδηλώσεις της Παρασκευής appeared first on Radiolasithi.gr.



from Radiolasithi.gr http://ift.tt/2bEgiJD
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου