Join Us On Facebook

Join Us On Facebook

doreanlaxeio.gr

Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2018

Το φαινόμενο της Νεραιδόγουλας στο Σελάκανο οι γεωτρήσεις και η λειψυδρία ….

Κάποιος πρέπει να επισκεφθεί το τοπίο για να μπορέσει να σχηματίσει μια γνώμη για το φαινόμενο (δαιμονικό το ονόμασαν οι παλιοί…. η Γούλα = η πηγή που κατοικούν Νεράιδες ). Οι άνθρωποι τ’ ανεξήγητα και υπερφυσικά φαινόμενα τα δαιμονοποιούν …….. η τ’ αντίθετο .. είναι πράγματι ανεξήγητο .. και με το φαινόμενο επίσημα δεν έχει ασχοληθεί κανείς…

γράφει ο Μιχάλης Δασκαλάκης

Οι παρατηρήσεις και οι ιστορίες που υπάρχουν προέρχονται από τους κατοίκους των εγκαταλειμμένων Χωρίων Παρσά και του Χριστού… Κι από Βοσκούς κι αγρότες άμεσα ενδιαφερόμενους αιώνες τώρα !!

Όταν έχουμε Νοτιοδυτικούς ανέμους στο Μύρτος και θωρούμε να βόσκουνε πρόβατα στη θάλασσα ….!!
Τρεις μέρες.. Την τρίτη μέρα ανοίγει η Νεραιδόγουλα…!!

Σε υψόμετρο γύρω στα 850 μέτρα.. Όταν λέμε ανοίγει είναι σχήμα λόγου …

Από μια οπή -κουφάλα περίπου 80 πόντους- ενός μέτρου (μπαίνουμε μέσα συρτοί ) διάμετρο πιέζονται Χιλιάδες τόνοι – μ2 μέτρα νερού … κι εκτοξεύονται κάπου 20 μετρά ποιο κάτω κι έχουν σκάψει-δημιουργησει στον συμπαγή βράχο, μια τεραστια λίμνη -γούσπα …!!

Να πω ότι πριν την έξοδο του Νερού προηγείται ένα δαιμονισμένο σύριγμα από τον αέρα που βγάζει το Σπήλαιο…

Μετά από συζητήσεις το 2003 ήρθαν Σπηλαιολόγοι που φιλοξενήσαμε στο κοιτώνα του Συλλόγου στο Σελάκανο 2 ημέρες, προσπάθησαν να εισχωρήσουν στο Σπήλαιο, μου είπαν ότι μπόρεσαν να μπουν λίγα μέτρα πίσω από την αίθουσα-σπήλαιο ( μέχρι εκεί που έχουμε μπει όλοι …!!)  που υπάρχει και σταμάτησαν…

Να πω ότι η Νεραιδόγουλα βγάζει ένα δροσερό υγρό -αέρα και φύονται στα χείλη της τρύπας και μέσα στο σπήλαιο λειχήνες κι άλλα υδροχαρή…

Όταν μπήκα εγώ μέσα ….Σεπτέμβριο Μήνα είχε στο σπήλαιο άμμο και στο μέσα μέρος μια μικρή κολύμπα με νερό

Υπάρχουν πολλές διηγήσεις από κάτοικους της περιοχής ..ιδιαίτερα από βοσκούς αλλά κι άλλους Γεωργούς και ταξιδιώτες…

Εγώ θα σας διηγηθώ ένα, του Πατέρα μου …Νιόπαντρος το 1932 ..

Πηρε το μουλάρι και την μανάρα και κατέβηκε μέσα στον Ψωριάρη στο παλιό πέρασμα από τον Χριστό προς τον Παρσά και πιο βόρεια ..

Στις όχθες του ποταμού είχε ξεκλαδίσει ένας βοσκός 2 Πρίνους να ταΐσει τα Οζά του ..του είπε που ακριβώς είναι ..να πάει να κόψει τα ξύλα να τα πάρει .. Σεπτέμβριος μήνας φτιάχνει 3 γομάρια ξύλα ..φορτώνει το ένα το πάει.. ξεφορτώνει και γυρίζει πίσω να φορτώσει το δεύτερο …Που πως …!!!Ο ξερός ποταμός είχε μετατραπεί σε Φονιά …μέσα σε μια ώρα κατέβαζε θολά και μανιασμένα νερά μέτρα στο ύψος … είχε πάρει τα πάντα που..? ξύλα ?…και ποιος τολμούσε να περάσει τώρα τον φονιά ποταμό ..???

Παρόμοιες ιστορίες έχω ακουσει από βοσκούς με τα οζά τους απομονωμένα σε μια από τις όχθες σ εγκρεμό για μέρες …. όσο έσερνε ο ποταμός ..!!

Η γνώμη μου
Πιστεύω οτι οι επιτυχημενες γεωτρήσεις (με α.- 300 m2) που εγιναν στην έξοδο του Φαραγγιού της Σαρακίνας έχουν άμεση σχέση με ένα τεραστιο υπόγειό ταμιευτήρα και συνδέεται με το φαινόμενο της Νεραιδόγουλας …!!

Τα νερά βρέθηκαν τυχαίως …τόσα χρόνια ..οι υπεύθυνοι σπουδαγμένοι επιστήμονες δεν είχαν ιδέα ….Τυχαίως μπορεί πάλι να βρεθεί η λύση για την λειψυδρία … εύχομαι ..!! Και μπορεί να ναι η Νεραιδόγουλα που θα την έχουμε εν τω μεταξύ αποδαιμονοποιήσει…… και κατέχετε ήντα φοβούνται οι Νεράιδες κι δαιμόνοι …την Αγιοποίηση ..!!

Μιχ.Δασκαλακης

The post Το φαινόμενο της Νεραιδόγουλας στο Σελάκανο οι γεωτρήσεις και η λειψυδρία …. appeared first on Radiolasithi.gr.



from Radiolasithi.gr http://ift.tt/2FfBV2j
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου