Join Us On Facebook

Join Us On Facebook

doreanlaxeio.gr

Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2018

Απαγόρευση στο πότισμα κήπων και αυστηρά περιοριστικά μέτρα άρδευσης παίρνει ο Άγιος Ιωάννης

Μια σειρά από αυστηρά περιοριστικά μέτρα στην άρδευση που κάποια από τα οποία παίρνονται για πρώτη φορά αποφάσισε να πάρει η τοπική κοινότητα Αγίου Ιωάννη για να αντιμετωπίσει το φαινόμενο της λειψυδρίας.

Η απόφαση η οποία αναμένεται να επικυρωθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης προβλέπει:

  1. Για ελαιόδενδρα μισό κυβικό ανά δένδρο και ανά  σειρά άρδευσης σειρά άρδευσης.
  2. Για τα ξινόδεντρα-εσπεριδοειδή νερό θα δίνεται ανά ηλικία του δέντρου που δεν θα υπερβαίνει τα 200 κιλά νερού για το μεγαλύτερα δέντρα ανά 15 ημέρες
  3. Στους υπαίθριους κήπους δεν χορηγείται καθόλου νερό άρδευσης
  4. Για τα θερμοκήπια δεν χορηγείται νερό, από 01/06 έως 20/09
  5. Για αμπέλια 5 κυβικά το μήνα ανά στρέμμα τον Μάιο και Ιούνιο
  6. Δεν χορηγούνται νέες παροχές άρδευσης
  7. Πότισμα δένδρων και θερμοκηπίων θα γίνεται σε συνεννόηση με υδρονομέα και δεν θα ανοίγουν αυθαίρετα τα υδρόμετρα

Η πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Μαρία Σακκαδάκη, μιλώντας στο Ράδιο Λασίθι τονίζει πως περιοριστικά μέτρα παίρνονται κάθε χρόνο στην τοπική κοινότητα, φέτος όμως είναι πιο αυστηρά λόγω των έντονων βροχοπτώσεων. Για τους παραβάτες προβλέπονται τα ανάλογα πρόστιμα τα οποία βεβαιώνονται στην εφορία ενώ τις περασμένες χρονιές δεν ήταν λίγα αυτά που πληρώθηκαν.

Το μέτρο της απαγόρευσης άρδευσης σε κήπους παίρνεται φέτος για πρώτη φορά, ενώ στα 500 περίπου στρέμματα θερμοκηπιακών καλλιεργειών που βρίσκονται στους Καθαράδες και τα Φέρμα δεν μπαίνουν εδώ και χρόνια καλοκαιρινές καλλιέργειες για αυτό και δεν αναμένεται να δημιουργηθεί πρόβλημα από αυτή την απόφαση.

Εκεί που θα πρέπει να γίνουν επιπλέον συζητήσεις τονίζει είναι στο κομμάτι των ξενοδοχείων αφού με την τουριστική σεζόν να ξεκινά τα ξενοδοχεία παίρνουν νερό από την κοινότητα για να γεμίσουν τις πισίνες τους και φέτος και εκεί θα πρέπει να υπάρξει οικονομία  στην κατανάλωση.

 

The post Απαγόρευση στο πότισμα κήπων και αυστηρά περιοριστικά μέτρα άρδευσης παίρνει ο Άγιος Ιωάννης appeared first on Radiolasithi.gr.



from Radiolasithi.gr http://ift.tt/2ojq1N5
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου