Join Us On Facebook

Join Us On Facebook

doreanlaxeio.gr

Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017

Αγέλη σκύλων μπήκε σε τέσσερα κοτέτσια στους Μεσελέρους – Αγανακτισμένοι οι κάτοικοι [εικόνες]

Δεν έχουν τέλος οι επιθέσεις αγέλης αδέσποτων σκύλων σε κοτέτσια στο χωριό της Μακρυλιάς τις τελευταίες μέρες με τους κατοίκους να είναι ιδιαίτερα ανήσυχοι και αναστατωμένοι από τα συνεχή περιστατικά αναζητώντας επίμονα ευθύνες από τους αρμόδιους στο Δήμο Ιεράπετρας ώστε να προστατευτούν προστατέψουν τόσο οι περιουσίες τους όσο και οι ίδιους.

Σε λιγότερες από δύο εβδομάδες οι σκύλοι κατάφεραν να μπουν σε τέσσερα κοτέτσια πνίγοντας τις κότες με το τελευταίο περιστατικό να γίνεται αντιληπτό σήμερα το μεσημέρι από τον Γιώργο Κοντοπόδη, όταν πηγαίνοντας όπως κάθε μέρα στο χωράφι του βρήκε όλες του τις κότες πνιγμένες.

Το θέαμα που αντίκρισε ήταν αποκρουστικό, οι δέκα από τις έντεκα κότες που είχε σε άθλια κατάσταση σε διάφορα σημεία, ενώ ο κόκκορας με το ζόρι στεκόταν όρθιος και ψόφησε κατά τη διάρκεια του ρεπορτάζ του Ράδιο Λασίθι.

Όπως μας λέει το πρόβλημα είναι πάρα πολύ σοβαρό στο χωριό: «Εγώ αναγκάστηκα να κάνω ένα κοτέτσι για να δίνω ένα αυγό στα παιδιά μου. Είμαι κάτοικος Ιεράπετρας και έρχομαι δυο φορές τη μέρα στο χωριό. Σήμερα βρήκα όλες μου τις κότες, σφαγμένες, κατακρεουργημένες, το χωράφι μου είναι περιφραγμένο, δεν ξέρω πως μπήκαν και πως βγήκαν. Στο χωριό κυκλοφορούμε με μπαστούνια από τον φόβο, τα περιστατικά που έχουν συμβεί είναι πολλά. Πρόκειται για μια κατάσταση γελοία και θα αναγκαστούμε να πάρουμε το νόμο στα χέρια μας αν συνεχιστεί. Τα σκυλιά πρέπει άμεσα να απομακρυνθούν. Οι επιθέσεις στα κοτέτσια είναι σίγουρο πως θα συνεχιστούν,  αν όμως επιτεθούν και σε καμία ηλικιωμένη του χωριού, τι θα γίνει μετά;»


Λίγα μέτρα μακριά απ’ το χωράφι του κ. Κοντοπόδη βρίσκεται το κοτέτσι του κ. Γιάννη Κουφάκη, αξιωματικού εν αποστρατεία, ο οποίος κι αυτός πριν από πέντε μέρες βρήκε τέσσερις κότες πνιγμένες. Όπως μας λέει από το καλοκαίρι έχει κάνει έγγραφη αναφορά στην Αστυνομία χωρίς κανείς να ενδιαφερθεί.  Τα σκυλιά έφαγαν κομμάτι από την ξύλινη πόρτα, μπήκαν από κάτω και εκείνος βρήκες τις κότες ψόφιες απ’ έξω. Όπως λέει το περασμένο βράδυ είχε δει την αγέλη να περιφέρεται στα χωράφια της περιοχής και τα κυνηγούσε με το αυτοκίνητο για να τα διώξει.

Μετά το περιστατικό που του συνέβη επισκέφθηκε τον Δήμαρχο Ιεράπετρας ο οποίος τον διαβεβαίωσε πως μέσω του αρμόδιου Αντιδημάρχου θα απομακρύνει τα σκυλιά για να τα στειρώσει, όμως τίποτα δεν έγινε, όπως λέει, με αποτέλεσμα να έχουμε άλλη μια επίθεση την Τρίτη.

Παρόμοια είναι τα σχόλια και από τον κ.  Γιάννη Μανωλαράκη, ο οποίος την περασμένη Κυριακή βρήκε στο οικογενειακό χωράφι όλες τις κότες πνιγμένες και μέσα στο κοτέτσι ένα σκύλο που δεν μπόρεσε να βγει. Όπως φαίνεται και στη φωτογραφίες παρακάτω το κοτέτσι τους ήταν πολύ καλά περιφραγμένο, «ούτε ποντίκι δεν μπαίνει μέσα» όπως είπε ο ίδιος, κι όμως τα σκυλιά αφού πέρασαν και την εξωτερική περίφραξη μπήκαν μέσα και έπνιξαν όλες τις κότες που είχε. Εκείνος επικοινώνησε με το Αστυνομικό Τμήμα Ιεράπετρας, έστειλε φωτογραφίες, έκανε μήνυση και τότε άφησε ελεύθερο το σκύλο, ο οποίος κυκλοφορεί ακόμα με τα υπόλοιπα σκυλιά.

Αυτά δεν είναι τα μοναδικά που έχουν συμβεί στους Μεσελέρους αφού τα σκυλιά έπνιξαν τις κότες και σε άλλο ένα κοτέτσι την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ και άλλος κάτοικος με τον οποίο μιλήσαμε μας είπε πως και ο ίδιος έχει βρει τις κότες του πνιγμένες 3-4 φορές τον περασμένο χρόνο, με την κατάσταση να έχει φτάσει στο απροχώρητο όπως μας είπε τονίζοντας και εκείνος πως αν ο Δήμος Ιεράπετρας δεν φροντίσει να λύσει το πρόβλημα οι κάτοικοι θα αναλάβουν μόνοι τους να το λύσουν.

The post Αγέλη σκύλων μπήκε σε τέσσερα κοτέτσια στους Μεσελέρους – Αγανακτισμένοι οι κάτοικοι [εικόνες] appeared first on Radiolasithi.gr.



from Radiolasithi.gr http://ift.tt/2kd8xPZ
via IFTTT

Το ΣΕΠΕ ερευνά την αντικατάσταση του μισθού με κουπόνι ή προπληρωμένες κάρτες

Σε διερεύνηση των καταγγελιών της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ), σύμφωνα με τις οποίες διαπιστώθηκαν παράνομες πρακτικές εταιρειών πώλησης κουπονιών (vouchers), που προτρέπουν, ακόμα και μεγάλες εργοδότριες εταιρείες, να αντικαθιστούν

The post Το ΣΕΠΕ ερευνά την αντικατάσταση του μισθού με κουπόνι ή προπληρωμένες κάρτες appeared first on VOUCHER-ERGASIA.



from VOUCHER-ERGASIA http://ift.tt/2knsshc
via IFTTT

Επιχορηγήσεις για 15.000 ανέργους άνω των 50 ετών προωθεί ο ΟΑΕΔ

Ενα νέο πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων με στόχο την απασχόληση ανέργων που βρίσκονται σε μειονεκτική θέση, ηλικίας άνω των 50 ετών, προωθεί ο ΟΑΕΔ. Το πρόγραμμα έχει δύο σκέλη και στοχεύει

The post Επιχορηγήσεις για 15.000 ανέργους άνω των 50 ετών προωθεί ο ΟΑΕΔ appeared first on VOUCHER-ERGASIA.



from VOUCHER-ERGASIA http://ift.tt/2kLEjDw
via IFTTT

Iκανοποίηση της ΔΑΚΕ Λασιθίου για την πρώτη θέση στις εκλογές της ΕΛΜΕ

Η ΔΑΚΕ Καθηγητών ΔΕ Λασιθίου εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες της προς τους συναδέλφους που την τίμησαν με την ψήφο τους δίνοντάς της την πρώτη θέση και τρείς (3) έδρες στις αρχαιρεσίες για την ανάδειξη του νέου  Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Λασιθίου στις 25/01/2017.

Η επιτυχία αυτή της ΔΑΚΕ οφείλεται στην ξεκάθαρη θέση της παράταξης απέναντι στις μνημονιακές επιλογές για την εκπαίδευση και στη σταθερή προσήλωσή της στις αρχές και αξίες του διεκδικητικού, ακηδεμόνευτου και υπεύθυνου συνδικαλισμού, που έχει στόχο την αναβάθμιση του λειτουργήματός μας, με εκπαιδευτικούς αξιοπρεπείς, δημιουργικούς και ελεύθερους.

Του συνδικαλισμού που θεωρεί πρώτη προτεραιότητα την ενότητα στο χώρο των εκπαιδευτικών της Δ.Ε., τη σύνθεση των απόψεων και την αντιμετώπιση των προβλημάτων των συναδέλφων.

Η ΔΑΚΕ αισθάνεται πολύ μεγάλη ικανοποίηση από το εκλογικό αποτέλεσμα, γιατί θεωρεί ότι αξιολογήθηκαν θετικά από τους συναδέλφους αφενός οι θέσεις της για τα συμφέροντα του κλάδου και τον τρόπο διεκδίκησής τους και αφετέρου ο τρόπος δράσης των εκπροσώπων της στο απερχόμενο Δ.Σ.

Στο νέο Δ.Σ οι εκπρόσωποί μας θα αγωνιστούν και πάλι για την ενότητα και αποτελεσματικότητα του συνδικαλιστικού κινήματος, την αντιμετώπιση των προβλημάτων των συναδέλφων και τη στήριξη των δίκαιων συμφερόντων τους.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
Οι υποψήφιοι του ψηφοδελτίου της ΔΑΚΕ καθηγητών Ν. Λασιθίου.  

The post Iκανοποίηση της ΔΑΚΕ Λασιθίου για την πρώτη θέση στις εκλογές της ΕΛΜΕ appeared first on Radiolasithi.gr.



from Radiolasithi.gr http://ift.tt/2jyKR6D
via IFTTT

Προκλητική η στάση των Βουλευτών Λασιθίου για το θέμα του Μουσικού Σχολείου δηλώνει ο Δήμαρχος Ιεράπετρας

Προκλητική και επιζήμια για το νομό Λασιθίου χαρακτηρίζει τη στάση των Βουλευτών του νομού για το θέμα του Μουσικού Σχολείου ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης.

Όπως αναφέρει σε δηλώσεις του «Αρμοδιότητα και ευθύνη των κοινοβουλευτικών μας εκπροσώπων πρέπει να είναι πρώτα απ’ όλα η επιδίωξη ισόρροπης ανάπτυξης στο νομό Λασιθίου μέσα από γόνιμες και εποικοδομητικές συνεργασίες των δήμων του.  

Η στάση και των δύο Βουλευτών του νομού μας, κ. Θραψανιώτη και κ. Πλακιωτάκη, για το θέμα του Μουσικού Σχολείου, αποδεικνύει για μια ακόμη φορά το μείζον πρόβλημα του Λασιθίου, που δεν είναι άλλο από την καλλιέργεια κλίματος αθέμιτου ανταγωνισμού μεταξύ των πόλεων και των δήμων του νομού που αυτή τη φορά καλλιεργείται από τους ίδιους τους Βουλευτές του.

Ως Δήμαρχος Ιεράπετρας θεωρώ προκλητική και επιζήμια μια τέτοια τακτική και συμπεριφορά που το μόνο που φέρνει στο Λασίθι είναι αντιπαλότητες και διενέξεις.

Θεωρώ σε κάθε περίπτωση υπεύθυνους για κάτι τέτοιο και τους δύο κοινοβουλευτικούς μας εκπροσώπους, οι οποίοι οφείλουν να δημιουργούν συνθήκες γόνιμου και ουσιαστικού διαλόγου σε επίπεδο νομού και όχι να προκαλούν βλαβερές αντιπαλότητες και αντιπαραθέσεις.

Σε κάθε περίπτωση το θέμα του Μουσικού Σχολείου αφορά στο σύνολό του το νομό Λασιθίου και τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, η οποία άλλωστε έχει εκφράσει την πρότασή της.

Όσον αφορά για το χαρακτηρισμό αυτής από τον αγαπητό συνάδελφο Δήμαρχο  Αγίου Νικολάου, κ. Αντώνη Ζερβό ως πέρα από κάθε λογική, αφού προτείνει την ίδρυση του εν λόγω σχολείου σε ένα χωριό, όπως το Καβούσι, δεν έχω παρά να τον καλέσω να αναλογιστεί το παράδειγμα του δήμου του με τη στέγαση του παραρτήματος του ΤΕΙ Κρήτης σε ένα χωριό, όπως τα Λακώνια.

Από μέρους μας στηρίζουμε την πρόταση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για την ίδρυση του Μουσικού Σχολείου στο Καβούσι και καλούμε την Κυβέρνηση να στηρίξει και αυτή την εμπεριστατωμένη αυτή πρόταση η οποία εξυπηρετεί τις ανάγκες  στο σύνολο του νομού Λασιθίου» υπογράμμισε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας.

Γραφείο Τύπου
Δήμου Ιεράπετρας

The post Προκλητική η στάση των Βουλευτών Λασιθίου για το θέμα του Μουσικού Σχολείου δηλώνει ο Δήμαρχος Ιεράπετρας appeared first on Radiolasithi.gr.



from Radiolasithi.gr http://ift.tt/2kNCWr2
via IFTTT

Ρεκόρ επισκεψιμότητας μέσα στο Γενάρη για ξενοδοχεία της Κρήτης

Ιδιαίτερα θετικά είναι τα στοιχεία των κρατήσεων του Ιανουαρίου 2017 για τα ελληνικά ξενοδοχεία με ορισμένες μονάδες στην Κρήτη να σημειώνουν ρεκόρ για την περίοδο αυτή.

Σύμφωνα με τα στοιχεία από το HolidayCheck, παρατηρείται και μια μεγαλύτερη αύξηση εσόδων, γεγονός που σημαίνει ότι πωλούνται ακριβότερα πακέτα. Βέβαια λόγω της υπερφορολόγησης, ένα μέρος των αυξημένων εσόδων αφορά αυξήσεις στις τιμές των πακέτων, λόγω φορολογίας.

Πιο αναλυτικά και επειδή τα στοιχεία αυτά αφορούν πραγματικές κρατήσεις και όχι εκδήλωση ενδιαφέροντος, σε ποσοστό 98% από την Γερμανία την περίοδο αυτή, και ελάχιστα από Πολωνία και Αυστρία, η εικόνα έχει ως εξής:

Οι κρατήσεις τον Ιανουάριο ανήλθαν σε 6.612, σημειώνοντας αύξηση 30% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2016. Οι διανυκτερεύσεις τον Ιανουάριο ανήλθαν σε 66.779, σημειώνοντας αύξηση 28% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2016, γεγονός που σημαίνει μικρή μείωση των πακέτων από πλευράς παραμονής τα έσοδα τον Ιανουάριο ανήλθαν σε 14,06 εκ. ευρώ , σημειώνοντας αύξηση 42% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2016 τα άτομα που αφορούν οι κρατήσεις τον Ιανουάριο ανέρχονται σε 16.272, σημειώνοντας αύξηση 29% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2016, ενώ από πλευράς προορισμών Κρήτη, Ρόδος και Κω βρίσκονται στις πρώτες θέσεις.

The post Ρεκόρ επισκεψιμότητας μέσα στο Γενάρη για ξενοδοχεία της Κρήτης appeared first on Radiolasithi.gr.



from Radiolasithi.gr http://ift.tt/2kmMHfh
via IFTTT

Εως 28 Φεβρουαρίου οι δηλώσεις για τη Διάσωση Γαιών

Μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλλουν ηλεκτρονικά τις δηλώσεις εφαρμογής για τη Δάσωση Γαιών για το Υπομέτρο 8.1. Αναλυτικά, η ανακοίνωση του ΟΠΕΚΕΠΕ αναφέρει τα εξής: Από

The post Εως 28 Φεβρουαρίου οι δηλώσεις για τη Διάσωση Γαιών appeared first on VOUCHER-ERGASIA.



from VOUCHER-ERGASIA http://ift.tt/2kmYc6b
via IFTTT

Αποχή συμβολαιογράφων από τους πλειστηριασμούς την 1η Φεβρουαρίου

Η Συντονιστική Επιτροπή Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος αποφάσισε ότι και αύριο Τετάρτη, 1 Φεβρουαρίου 2017, θα υπάρξει πανελλαδική αποχή των συμβολαιογράφων από τη διενέργεια πλειστηριασμών κατοικίας με επισπεύδοντες τις τράπεζες, το ελληνικό Δημόσιο, τα ασφαλιστικά ταμεία και τους ΟΤΑ, όσον αφορά την κατοικία οφειλετών-φυσικών προσώπων.

Όπως, αναφέρεται σε ανακοίνωση της Επιτροπής, κατ’ εξαίρεση θα διεξάγονται πλειστηριασμοί κατόπιν χορηγηθησομένης αδείας εκ των Συλλόγων ή της Συντονιστικής Επιτροπής Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος, σύμφωνα με τις αποφάσεις της εν λόγω Επιτροπής.

Παράλληλα, σε ανακοίνωσή τους οι συμβολαιογράφοι διαπιστώνουν ότι «σήμερα αδικαιολόγητα στοχοποιείται ο Έλληνας συμβολαιογράφος κατά τη διεξαγωγή εκείνων των πλειστηριασμών που καμία σχέση δεν έχουν με πλειστηριασμό της πρώτης και μοναδικής κατοικίας των συμπολιτών μας».

Ακόμη, αναφέρεται στην ανακοίνωση: «Μετά από πέντε μήνες αποχής, παρατηρούμε ότι η διενέργεια των υπολοίπων πλειστηριασμών οι οποίοι δεν έχουν καμία σχέση με πλειστηριασμούς κατοικίας, σε ορισμένα Ειρηνοδικεία της χώρας είναι αδύνατη λόγω αντιδράσεων μερίδας συμπολιτών μας. Επιπλέον γνωρίζουμε ότι αρκετοί συμπολίτες μας που αντιμετωπίζουν το πρόβλημα της απώλειας της πρώτης και μοναδικής κατοικίας τους, δεν εξαντλούν το σύνολο των δυνατοτήτων προστασίας τους που τους παρέχουν οι ισχύουσες σήμερα διατάξεις».

The post Αποχή συμβολαιογράφων από τους πλειστηριασμούς την 1η Φεβρουαρίου appeared first on Radiolasithi.gr.



from Radiolasithi.gr http://ift.tt/2jyzf3t
via IFTTT

Οι τιμές από το δημοπρατήριο του αγροτοβιομηχανικού συνεταιρισμού Τυμπακίου

Οι τιμές της Τρίτης από το δημοπρατήριο Τυμπακίου. Δείτε αναλυτικά τις τιμές της 31ης Ιανουαρίου 2017 από το δημοπρατήριο του Αγροτοβιομηχανικού Συν/μού Τυμπακίου:

The post Οι τιμές από το δημοπρατήριο του αγροτοβιομηχανικού συνεταιρισμού Τυμπακίου appeared first on VOUCHER-ERGASIA.



from VOUCHER-ERGASIA http://ift.tt/2jyyPtY
via IFTTT

Ο καλύτερος σεφ της χρονιάς είναι Κρητικός

Σπουδαία διάκριση για τον Χανιώτη σεφ, Μανώλη Παπουτσάκη. Ένας Χανιώτης σεφ, ο Μανώλης Παπουτσάκης από την Κίσσαμο, κατέκτησε το πιο σημαντικό βραβείο στην 4η ΕΞΠΟΤΡΟΦ 2017 που ολοκληρώθηκε την Δευτέρα 30 Ιανουαρίου

The post Ο καλύτερος σεφ της χρονιάς είναι Κρητικός appeared first on VOUCHER-ERGASIA.



from VOUCHER-ERGASIA http://ift.tt/2kNqRSG
via IFTTT

Απίστευτες δηλώσεις Σώρρα και απειλές για χαστούκια, κλωτσιές και μηνύσεις

Συνέντευξη με δηλώσεις που θα συζητηθούν παραχώρησε στον Alpha ο Αρτέμης Σώρρας. Ο αυτοαποκαλούμενος σωτήρας της Ελλάδας, Αρτέμης Σώρρας παραχώρησε συνέντευξη στον Alpha και τον δημοσιογράφο, Αντώνη Σρόιτερ (θα προβληθεί

The post Απίστευτες δηλώσεις Σώρρα και απειλές για χαστούκια, κλωτσιές και μηνύσεις appeared first on VOUCHER-ERGASIA.



from VOUCHER-ERGASIA http://ift.tt/2jQMttp
via IFTTT

Αγροί και αποθήκες στον «Νέο ΕΝΦΙΑ»

Αγροί και αποθήκες, εκτός από τις κατοικίες, θα υπολογίζονται στο νέο ΕΝΦΙΑ (φόρο κατοχής περιουσίας), που έρχεται από το 2018 να αντικαταστήσει τον ΕΝΦΙΑ, με τον ίδιο ωστόσο εισπρακτικό στόχο,

The post Αγροί και αποθήκες στον «Νέο ΕΝΦΙΑ» appeared first on VOUCHER-ERGASIA.



from VOUCHER-ERGASIA http://ift.tt/2kc7teX
via IFTTT

Η Angelini Pharma Hellas SA ζητεί Iατρικό Aντιπρόσωπο στο Ηράκλειο

Η Angelini Pharma Hellas SA ζητεί Iατρικό Aντιπρόσωπο στο Ηράκλειο Περιγραφή Angelini Pharma Hellas SA, subsidiary of Angelini Group, a privately-held, mid-sized manufacturer and marketer of pharmaceutical and healthcare products

The post Η Angelini Pharma Hellas SA ζητεί Iατρικό Aντιπρόσωπο στο Ηράκλειο appeared first on VOUCHER-ERGASIA.



from VOUCHER-ERGASIA http://ift.tt/2kc95p6
via IFTTT

Oppo R9: Το τηλέφωνο που νίκησε την Apple στην Κίνα με 17 εκ. πωλήσεις

Το iPhone της Apple είναι το κινητό με τις υψηλότερες πωλήσεις στην Κίνα από το 2012. Αυτό όμως δεν ισχύει πλέον αφού, σύμφωνα με μία έρευνα απο το Counterpoint Research,

The post Oppo R9: Το τηλέφωνο που νίκησε την Apple στην Κίνα με 17 εκ. πωλήσεις appeared first on VOUCHER-ERGASIA.



from VOUCHER-ERGASIA http://ift.tt/2kNieYi
via IFTTT

Έρχεται η Ελληνική Διαστημική Υπηρεσία

Τη δημιουργία Ελληνικής Διαστημικής Υπηρεσίας ανακοίνωσε το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, με νομοσχέδιο που, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, καταθέτει άμεσα στη Βουλή. «Πρόκειται για Ανώνυμη Εταιρεία, με

The post Έρχεται η Ελληνική Διαστημική Υπηρεσία appeared first on VOUCHER-ERGASIA.



from VOUCHER-ERGASIA http://ift.tt/2jydiBK
via IFTTT

Συνάντηση για θέματα ανάπτυξης Περιφερειάρχη με τον νέο Πρόεδρο του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ανατολικής Κρήτης

Συνάντηση με τον νέο Πρόεδρο του Περιφερειακού Τμήματος Ανατολικής Κρήτης του Οικονομικού Επιμελητηρίου Γιώργο Σισαμάκη και τον Γεν. Γραμματέα Σταύρο Καρτέρη είχε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

Η συνάντηση έγινε στη Περιφέρεια όπου συζητήθηκαν μεταξύ άλλων: τα αναπτυξιακά θέματα του νησιού για την Ανατολική Κρήτη, η στελέχωση των υπηρεσιών για την καλύτερη εξυπηρέτηση των λογιστών-φοροτεχνικών, όπως και η συνεργασία –συμμετοχή ΟΕΕ/ΤΑΚ σε επιτροπές της Περιφέρειας. Μάλιστα ο Πρόεδρος και ο Γραμματέας του Οικονομικού Επιμελητηρίου ανέφεραν στον Περιφερειάρχη την πρόθεση τους να στηρίξουν το έργο της Περιφέρειας αξιοποιώντας όλες τις επιστημονικές δυνάμεις του κλάδου.

Ο Περιφερειάρχης από την πλευρά του δεσμεύτηκε για μια πολύ καλή συνεργασία με το Οικονομικό Επιμελητήριο-όπως υπάρχει και με όλους τους θεσμικούς εκπροσώπους του νησιού- και ευχήθηκε καλή θητεία στη νέα διοίκηση, και επιτυχία στο έργο της.

The post Συνάντηση για θέματα ανάπτυξης Περιφερειάρχη με τον νέο Πρόεδρο του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ανατολικής Κρήτης appeared first on Radiolasithi.gr.



from Radiolasithi.gr http://ift.tt/2kmx33h
via IFTTT

Μειωμένη σύνταξη πριν τα 62 σε ΙΚΑ, Δημόσιο, ΔΕΚΟ και τράπεζες

Μειωμένη σύνταξη από Δημόσιο, ΙΚΑ και Ταμεία ΔΕΚΟ-τραπεζών κλειδώνουν οι ασφαλισμένοι πριν από το 62ο έτος αν είχαν ένσημα μέχρι το 1992 και συμπληρώσουν 15 ή 25 έτη τουλάχιστον. Οι

The post Μειωμένη σύνταξη πριν τα 62 σε ΙΚΑ, Δημόσιο, ΔΕΚΟ και τράπεζες appeared first on VOUCHER-ERGASIA.



from VOUCHER-ERGASIA http://ift.tt/2kPwfkj
via IFTTT

Αγροί και αποθήκες στον «Νέο ΕΝΦΙΑ»

Αγροί και αποθήκες, εκτός από τις κατοικίες, θα υπολογίζονται στο νέο ΕΝΦΙΑ (φόρο κατοχής περιουσίας), που έρχεται από το 2018 να αντικαταστήσει τον ΕΝΦΙΑ, με τον ίδιο ωστόσο εισπρακτικό στόχο,

The post Αγροί και αποθήκες στον «Νέο ΕΝΦΙΑ» appeared first on VOUCHER-ERGASIA.



from VOUCHER-ERGASIA http://ift.tt/2kN0bBx
via IFTTT

Υποχρεωτική ανάρτηση πινακίδων για POS. Πρόστιμα εως 1.000 ευρώ

Αντιμέτωπες με πρόστιμο ύψους 1.000 ευρώ θα έρθουν απο αύριο οι επιχειρήσεις δεν θα έχουν αναρτήσει σε εμφανές σημείο πινακίδα με την οποία να ενημερώνουν αν αποδέχονται πληρωμή με POS.

The post Υποχρεωτική ανάρτηση πινακίδων για POS. Πρόστιμα εως 1.000 ευρώ appeared first on VOUCHER-ERGASIA.



from VOUCHER-ERGASIA http://ift.tt/2jyaKnc
via IFTTT

Τα Public ζητούν Διευθυντή Καταστήματος Ηρακλείου Κρήτης

Τα Public ζητούν διευθυντή για το κατάστημα Ηρακλείου Κρήτης. Διαβάστε την περιγραφή της θέσεις, τα απαιτούμενα προσόντα και πως να κάνετε αίτηση. Περιγραφή Διευθυντής Καταστήματος Κωδικός Αγγελίας: SGR/0514 Store Manager

The post Τα Public ζητούν Διευθυντή Καταστήματος Ηρακλείου Κρήτης appeared first on VOUCHER-ERGASIA.



from VOUCHER-ERGASIA http://ift.tt/2kbLMMn
via IFTTT

Κλειστό το τελωνείο των Ευζώνων από τους αγρότες

Κλειστό παραμένει από χθες το απόγευμα, στις 16.30, το τελωνείο των Ευζώνων, με τους αγρότες και κτηνοτρόφους της Κεντρικής Μακεδονίας να έχουν καταλάβει τον κόμβο της Ειδομένης, που βρίσκεται στα 200 μέτρα από τα σύνορα της Ελλάδας με την ΠΓΔΜ, αλλά και τις παρακαμπτήριους οδούς που οδηγούν σε αυτό.

«Εάν οι αστυνομικές δυνάμεις δεν εμποδίσουν τις επιπλέον δυνάμεις που περιμένουμε στο σημείο-νωρίς το μεσημέρι- από το Νησέλι Αλεξάνδρειας, το Αιγίνιο Πιερίας και τη Χαλάστρα, σε ένδειξη καλής θέλησης θα δώσουμε στην κυκλοφορία ένα ρεύμα στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Ευζώνων» επισήμανε, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος του Αγροκτηνοτροφικού Συλλόγου δήμου Παιονίας, Θωμάς Καρυπίδης, προσθέτοντας δε ότι «εάν τους εμποδίσουν, τότε είμαστε αποφασισμένοι να σκληρύνουμε τη στάση μας».

Μεταξύ άλλων, ο ίδιος μας είπε ότι με το που φτάσουν οι δυνάμεις που αναμένονται στο σημείο, θα γίνει γενική συνέλευση και καθοριστούν οι επόμενές τους κινήσεις.

Υπενθυμίζεται ότι αγρότες και κτηνοτρόφοι του δήμου Παιονίας συγκεντρώθηκαν στις 28/1 σε σημείο που βρισκόταν 1,5 χιλιόμετρο πριν το τελωνείο των Ευζώνων και 1000 μέτρα προ του κόμβου της Ειδομένης. Χθες, το μπλόκο ενισχύθηκε με συναδέλφους τους από τα Γιαννιτσά, την Χαλκηδόνα και το Κιλκίς.
Θα πάμε Προμαχώνα

Αποφασισμένοι να φτάσουν στο τελωνείο του Προμαχώνα, στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, παρά την έντονη αντίσταση που βρίσκουν από τις αστυνομικές δυνάμεις στην περιοχή, εξακολουθούν να δηλώνουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ αγρότες και κτηνοτρόφοι του Νομού Σερρών, οι οποίοι και στις 11 το πρωί θα συγκεντρωθούν στη διασταύρωση Σιδηροκάστρου, στο ύψος του Λευκώνα, όπου και εγκαταστάθηκαν στις 25/1.

Στο πλαίσιο αυτό, αναμένεται εκ νέου να κλείσει η εθνική οδός Θεσσαλονίκη-Σερρών, στο ύψος του Λευκώνα – πιθανόν απο τις 12 το μεσημέρι-, με τους αγρότες της περιοχής, να δηλώνουν: «θα φτάσουμε Προμαχώνα, ακόμη και μέσα απο τα χωράφια». Τονίζεται ότι είναι ισχυρή η παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων, τόσο κατά μήκος της εθνικής οδού Σερρών-Προμαχώνα, όσο και στις παρακαμπτήριους οδούς.

Υπενθυμίζεται ότι οι Βούλγαροι ευρωβουλευτές ψήφισαν θέση με την οποία ζητούν από την Κομισιόν να ασχοληθεί με τα προβλήματα στα σύνορα Βουλγαρίας-Ελλάδας. Οι ευρωβουλευτές αναφέρονται στην πρόθεση των Ελλήνων αγροτών να στήσουν μπλόκα στους δρόμους και υποστηρίζουν ότι αυτοί που πλήττονται περισσότερο από τις ενέργειές τους είναι οι βουλγαρικές μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, στους τομείς των εμπορίου, τουρισμού και της ελαφράς βιομηχανίας.

Κατά τη διάρκεια της κρίσης του περασμένου έτους, περισσότεροι από 6.000 οδηγοί φορτηγών, αναγκάστηκαν να περάσουν τις μέρες και εβδομάδες, εν αναμονή της άρσης του αποκλεισμού, χωρίς χρήματα, τρόφιμα και χωρίς την ύπαρξη των βασικών συνθηκών υγιεινής στη μέση του χειμώνα, υπενθύμισαν οι Βούλγαροι ευρωβουλευτές.

The post Κλειστό το τελωνείο των Ευζώνων από τους αγρότες appeared first on Radiolasithi.gr.



from Radiolasithi.gr http://ift.tt/2jPbIi1
via IFTTT

Με ληξιπρόθεσμα χρέη οι μισοί Έλληνες

Τσουνάμι χρεών πνίγει τις εφορίες, την πραγματική οικονομία, αλλά και τους φορολογούμενους, οι μισοί από τους οποίους πλέον έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές και βρίσκονται αντιμέτωποι με κατασχέσεις, πλειστηριασμούς και όλα τα αναγκαστικά μέτρα είσπραξης.

Η δραματική κατάσταση των φορολογουμένων, ελέω της φοροκαταιγίδας που έφεραν τα μνημόνια, συρρικνώνοντας τα διαθέσιμα εισοδήματα, πιστοποιείται από το γεγονός ότι σχεδόν ένας στους δύο φορολογούμενους έχει αφήσει απλήρωτους φόρους και πρόστιμα στις εφορίες, ενώ περισσότεροι από 1,5 εκατ. υπόχρεοι έχουν ήδη εκτεθεί στα αναγκαστικά μέτρα.

Τα νέα στοιχεία για την πορεία των ληξιπρόθεσμων χρεών του Δεκεμβρίου, που επιβαρύνουν σημαντικά το δωδεκάμηνο του 2016, είναι αποκαλυπτικά των συνθηκών ασφυξίας που επικρατούν στην κοινωνία και την οικονομία.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τον Δεκέμβριο, με βάση τα επίσημα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, οι φορολογούμενοι άφησαν απλήρωτους φόρους και πρόστιμα 1,278 δισ. ευρώ, με αποτέλεσμα τα νέα ληξιπρόθεσμα χρέη του 2016 να ανέλθουν στα 13,906 δισ. ευρώ και το συνολικό ποτάμι των οφειλών να φουσκώσει στα 95,290 δισ. ευρώ.

Στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης έχει προκληθεί έντονος προβληματισμός από την ανωτέρω πορεία, καθώς γνωρίζει ότι η φοροδοτική ικανότητα των υπόχρεων έχει προ πολλού εξαντληθεί, ενώ με την είσοδο του τρέχοντος έτους χτύπησε νέα χιονοστιβάδα φόρων στο πλαίσιο εφαρμογής των μέτρων του τρίτου μνημονίου.

Μέτρα τα οποία θα επιτείνουν την έλλειψη ρευστότητας, αφού η περαιτέρω μείωση των εισοδημάτων θα συρρικνώσει ακόμη περισσότερο την αγοραστική δύναμη των νοικοκυριών, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την αγορά, τους τζίρους των επιχειρήσεων, τις θέσεις εργασίας, αλλά ακόμη και τις εισπράξεις του Δημοσίου.
Το αδιέξοδο των φορολογουμένων προκύπτει άλλωστε και από τα επίσημα στοιχεία της ΑΑΔΕ, σύμφωνα με τα οποία η εφορία έχει ήδη κατασχέσει κάποιο περιουσιακό στοιχείο ή εισόδημα περισσότερων από 800.000 υπόχρεων, ενώ σε περίπου 1,5 εκατ. οφειλέτες επιπλέον δύναται να επιβληθούν αναγκαστικά μέτρα είσπραξης.
Είναι εξάλλου χαρακτηριστικό ότι ο συνολικός αριθμός των φυσικών και νομικών προσώπων με ληξιπρόθεσμες οφειλές, με βάση τα ίδια στοιχεία της ΑΑΔΕ, παραμένει σταθερά πάνω από 4 εκατ.

Και όλα αυτά βέβαια την ώρα που η δεύτερη αξιολόγηση βρίσκεται ακόμη στον «αέρα», με όλα τα καυτά ζητήματα ανοιχτά, ενώ ήδη φουντώνουν και τα σενάρια για τέταρτο μνημόνιο.

Με γεωμετρική πρόοδο η αύξηση
Η δραματική αύξηση των ληξιπρόθεσμων χρεών καταγράφεται μήνα με τον μήνα, από τις αρχές του προηγούμενου έτους. Είναι ενδεικτικό ότι τον Ιανουάριο τα νέα ληξιπρόθεσμα ήταν 1,456 δισ. ευρώ, τον Φεβρουάριο 2,755 δισ. ευρώ, τον Μάρτιο 3,636 δισ. ευρώ, τον Απρίλιο 4,330 δισ. ευρώ, τον Μάιο 5,584 δισ. ευρώ, τον Ιούνιο 6,807 δισ. ευρώ, τον Ιούλιο 7,618 δισ. ευρώ, τον Αύγουστο 8,986 δισ. ευρώ, τον Σεπτέμβριο εκτινάχθηκαν στα 10,340 δισ. ευρώ, τον Οκτώβριο στα 11,738 δισ. ευρώ, τον Νοέμβριο στα 12,628 δισ. ευρώ και τον Δεκέμβριο στα 13,906 δισ. ευρώ.

Χρέη τα οποία, είτε το παραδέχεται το οικονομικό επιτελείο είτε όχι, έχουν μετατραπεί σε μια βραδυφλεγή βόμβα έτοιμη να εκραγεί στα θεμέλια του προϋπολογισμού και της όποιας δημοσιονομικής προσαρμογής, ενώ επιβεβαιώνουν τις εκτιμήσεις του ΔΝΤ ότι έχει μειωθεί η εισπραξιμότητα των φόρων.

Μείωση η οποία φυσικά οφείλεται και στο γεγονός ότι πλέον οι φορολογούμενοι δεν έχουν εναλλακτικές για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, αφού η «πόρτα» της ρύθμισης των 100 δόσεων έχει ήδη κλείσει προ πολλού, ενώ ακόμη και όσοι έχουν ενταχθεί σε αυτή μπορεί με τις αλλαγές που έχουν επέλθει βάσει του τρίτου μνημονίου και την αυστηροποίηση του πλαισίου, την αύξηση του επιτοκίου, αλλά και την εξόφληση τρεχουσών οφειλών σε ιδιαίτερα περιορισμένο χρονικό διάστημα, να σταματήσουν να πληρώνουν.

Υπενθυμίζεται ότι από την 1 Ιουλίου 2016 έως και τις 31 Δεκεμβρίου 2017 το χρονικό διάστημα που μπορεί ένας φορολογούμενος να αφήσει απλήρωτη μια νέα οφειλή, για να μη χαθεί η ανωτέρω ρύθμιση, έχει μειωθεί σε δεκαπέντε ημέρες από την ημέρα που καθίσταται αυτή ληξιπρόθεσμη. Από την 1η Ιανουαρίου 2018 εξάλλου η ρύθμιση χάνεται ανεξάρτητα από προθεσμίες καταβολής, σε περίπτωση καθυστέρησης εξόφλησης νέων οφειλών, εάν δεν έχει παρέλθει εξάμηνο από την προηγούμενη καθυστέρηση εξόφλησης.

Θα πρέπει επίσης να αναφερθεί ότι από τις 15 Οκτωβρίου 2015 έχει αυξηθεί και το επιτόκιο με το οποίο επιβαρύνονται οι οφειλέτες που έχουν ενταχθεί στη ρύθμιση των 100 δόσεων, από το 3% στο 5,05% για χρέη άνω των 5.000 ευρώ, καθιστώντας ακόμη πιο δυσβάσταχτη την εξόφλησή τους.

Βέβαια για τις οφειλές έως 5.000 ευρώ που έχουν ρυθμιστεί με τις 100 δόσεις ισχύει η μη επιβάρυνση με προσαυξήσεις, ή τόκους εκπρόθεσμης καταβολής, ή το ανωτέρω επιτόκιο, υπό αυστηρές όμως προϋποθέσεις.
Με βάση τα ισχύοντα, ουσιαστικά η μόνη περίπτωση για όσους επιθυμούν να ρυθμίσουν πλέον τις οφειλές τους είναι να ενταχθούν στην πάγια ρύθμιση των 12, ή σε εξαιρετικές περιπτώσεις, 24 δόσεων, η οποία από τις 14 Οκτωβρίου 2015 έχει γίνει ελκυστικότερη καθώς μειώθηκε το επιτόκιο από 8,05% στο 5,05%. Για να υπαχθεί κάποιος οφειλέτης στην πάγια ρύθμιση, θα πρέπει:

Να αποδεικνύεται τη δεδομένη χρονική στιγμή η αδυναμία εξόφλησης της οφειλής, καθώς και η βιωσιμότητα του διακανονισμού.
Να έχει υποβάλει τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος και τις εκκαθαριστικές δηλώσεις ΦΠΑ της τελευταίας πενταετίας.
Να έχει εξοφλήσει ή τακτοποιήσει κατά νόμιμο τρόπο τις οφειλές οι οποίες δεν υπάγονται στη συγκεκριμένη ρύθμιση.

Ταυτόχρονα, ο οφειλέτης πρέπει:
α) Να δηλώσει με υπεύθυνη δήλωση το σύνολο των περιουσιακών του στοιχείων, καθώς και πληροφορίες που θα περιλαμβάνουν οφειλές του σε ασφαλιστικά ταμεία ή άλλες υπηρεσίες του δημόσιου τομέα και άλλες πάγιες υποχρεώσεις προς τρίτους, το τρέχον και το αναμενόμενο (επιπλέον) εισόδημά του.

β) Για ποσό βασικής οφειλής άνω των 50.000 ευρώ, να προσκομίσει βεβαίωση, από τρίτο ανεξάρτητο εκτιμητή, περί της ορθότητας των οικονομικών στοιχείων, καθώς και των λοιπών δικαιολογητικών που αποδεικνύουν την αδυναμία εξόφλησης της οφειλής αλλά και τη βιωσιμότητα του διακανονισμού.

γ) Για ποσό οφειλής άνω των 150.000 ευρώ, εκτός από όλα τα ανωτέρω στοιχεία, απαιτείται να παρέχει εγγυήσεις ή εμπράγματες ασφάλειες.

The post Με ληξιπρόθεσμα χρέη οι μισοί Έλληνες appeared first on Radiolasithi.gr.



from Radiolasithi.gr http://ift.tt/2kbJVqx
via IFTTT

Περιφερειάρχης: «Όλοι μαζί ενωμένοι να διεκδικήσουμε και να πετύχουμε την ανάπτυξη του τόπου»

Την συνεργασία όλων των θεσμικών εκπροσώπων  στην διεκδίκηση πρόσθετων πόρων από Ευρωπαϊκά προγράμματα αλλά και τις δημόσιες επενδύσεις για την ανάπτυξη της Κρήτης ζήτησε ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης μιλώντας σε εκδήλωση του Επιμελητηρίου Λασιθίου στον Αγ. Νικόλαο «Απονομές βραβείων σε τοπικές επιχειρήσεις-Βράβευση αριστούχων μαθητών-Κοπή πίτας» παρουσία εκπροσώπων της Εκκλησίας-Μητροπολιτών, βουλευτών, Αντιπεριφερειαρχών, Δημάρχων, τοπικών φορέων, επιχειρηματιών κ.α.

Ο Περιφερειάρχης στο χαιρετισμό του τόνισε την συμπόρευση-καλή συνεργασία της Περιφέρειας με τους Δημάρχους στα θέματα υποδομών και ανάπτυξης όπως επίσης με τα Επιμελητήρια και τους εκπροσώπους των φορέων. «Μόνο με την συνέργεια όλων μαζί μπορούμε να πετύχουμε την ανάπτυξη, την απασχόληση, την αλληλεγγύη, την κοινωνική συνοχή, διεκδικώντας αυτό που δικαιούται το νησί μας» επισήμανε ο Περιφερειάρχης.

Ο κ. Αρναουτάκης αναφερόμενος στην αγροτική και τουριστική οικονομία τόνισε την αναγκαιότητα συνεργασίας-συμπόρευσης πρωτογενή τομέα και τουρισμού, για να είμαστε ανταγωνιστικότεροι στη ποιότητα αγροτικών προϊόντων και τουριστικών υπηρεσιών.

Στον τομέα της επιχειρηματικότητας ο Περιφερειάρχης τόνισε την ανάγκη να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα ώστε να υπάρξει επενδυτικό ενδιαφέρον στο τόπο μας για ανάπτυξη και θέσεις εργασίας. Ο Περιφερειάρχης μάλιστα αναφέρθηκε στη συνεργασία Περιφέρειας με τα Επιμελητήρια όπου μέσω της Αναπτυξιακής ενισχύθηκαν περίπου 1000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις. «Κατορθώσαμε από τις 320 επενδύσεις που έπρεπε να χρηματοδοτηθούν την προηγούμενη Προγραμματική Περίοδο, εμείς με την συνεργασία και την διεκδίκηση καταφέραμε και τις κάναμε 1000 και διεκδικούμε πρόσθετους πόρους για περισσότερες χρηματοδοτήσεις» είπε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης ο οποίος ευχήθηκε σε όλους τους παρισταμένους χρόνια πολλά και συγχαρητήρια στους βραβευθέντες επιχειρηματίες και μαθητές.

Παράλληλα με τον Περιφερειάρχη αναφέρθηκαν στην ανάγκη τόνωσης της επιχειρηματικότητας και της τοπικής ανάπτυξης ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Θωμάς Χαριτάκης που καλωσόρισε όλους τους παρισταμένους όπως και οι θεσμικοί εκπρόσωποι στους χαιρετισμούς τους επισημαίνοντας επίσης την καλή συνεργασία που έχουν με την Περιφέρεια στα ζητήματα ανάπτυξης. Των βραβεύσεων και ομιλιών προηγήθηκε τελετή κοπής της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Επιμελητηρίου.

The post Περιφερειάρχης: «Όλοι μαζί ενωμένοι να διεκδικήσουμε και να πετύχουμε την ανάπτυξη του τόπου» appeared first on Radiolasithi.gr.



from Radiolasithi.gr http://ift.tt/2klXJ4k
via IFTTT

Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Επιχειρηματικότητας Startup Europe Week​ στην Κρήτη

Ο Σύλλογος Νεανικής επιχειρηματικότητας (Youth Entrepreneurship Club) για δεύτερη χρονιά, διεξάγει το Πανευρωπαϊκό Συνέδριου Επιχειρηματικότητας Startup Europe Week. Στο φετινό Πανευρωπαϊκό Συνέδριου Επιχειρηματικότητας, οι ομιλίες και τα δρώμενα που θα λάβουν

The post Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Επιχειρηματικότητας Startup Europe Week​ στην Κρήτη appeared first on VOUCHER-ERGASIA.



from VOUCHER-ERGASIA http://ift.tt/2kbQBVX
via IFTTT

Πέθανε στα 93 του ο Νιγηριανός με τις 86 συζύγους

Την τελευταία του πνοή, σε ηλικία 93 ετών, άφησε το Σάββατο ο Νιγηριανός Μουχαμαντού Μπέλο Μασάμπα, ο οποίος έγινε γνωστός πριν από μερικά χρόνια, όταν ισλαμικό δικαστήριο τον κάλεσε να χωρίσει τις 82 από τις 86 συζύγους του.

Ο 93χρονος είχε φυλακιστεί στο παρελθόν, επειδή αρνιόταν να χωρίσει τις γυναίκες του.

Το 2008, ισλαμικό δικαστήριο που επιβλέπει την εφαρμογή της σαρίας, του ισλαμικού νόμου ο οποίος ισχύει σε 12 πολιτείες της Νιγηρίας, τον συνέλαβε με την κατηγορία της κατά συρροή παράβασης των θρησκευτικών νόμων και της παράνομης ένωσης με 86 συζύγους.

Τον διέταξε δε να κρατήσει μόνο τέσσερις συζύγους, όπως ορίζει το Ισλάμ, αλλά εκείνος αρνήθηκε, υποστηρίζοντας ότι δεν παραβίασε καμία θρησκευτική αρχή.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της οικογένειάς του, ο άνδρας αρνιόταν να πάρει φάρμακα, ωστόσο είχε στο πλευρό του τις γυναίκες του, μέχρι την τελευταία μέρα της ζωής του.

The post Πέθανε στα 93 του ο Νιγηριανός με τις 86 συζύγους appeared first on Radiolasithi.gr.



from Radiolasithi.gr http://ift.tt/2kbGct8
via IFTTT

Ν. Ξυδάκης: Να γίνει συζήτηση στη Βουλή για τη δραχμή

Στην ανάγκη να υπάρξει «επί της ουσίας» μία συζήτηση περί δραχμής αναφέρθηκε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Ξυδάκης, σημειώνοντας ότι «δεν πρέπει να υπάρχουν ταμπού όταν κουβεντιάζουμε για τη μοίρα του λαού».

«Πρέπει να φτιάχνουμε σενάρια, να βλέπουμε την ιστορική εμπειρία (..) Έχουμε φτάσει σε ένα σημείο που δεν υπάρχουν άλλες φυσικές αντοχές ενός πληθυσμού» δήλωσε ο κ. Ξυδάκης στον ΣΚΑΪ, προσθέτοντας: «Νομίζω ότι θα πρέπει να γίνει μια συζήτηση επί της ουσίας πολιτική και εθνική που δεν έχει γίνει τα τελευταία επτά χρόνια. Και φυσικά πρέπει να ξεκινήσει η συζήτηση από τη Βουλή».

«Τα περασμένα χρόνια δαιμονοποιήθηκε μια κουβέντα, εγώ είχα πει ότι και επί δραχμής η Ελλάδα μεγαλούργησε» συνέχισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, επανερχόμενος σε παλαιότερες δηλώσεις του για το θέμα.

«Είχαμε δραχμή και πριν το ευρώ… Το 1910, το 1912, 1930, το 1960 κάτι έκανε μια χώρα, κάπως ζούσαμε, ζούσαμε και σε άλλες περιόδους. Εγώ τη βάζω ιστορικά τη συζήτηση αυτή» συμπλήρωσε.

Καταλόγισε επίσης ευθύνες για το θέμα της δραχμής που άνοιξε στον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. «Άμα την ανοίξουν οι άλλοι, εσύ τι θα πεις εγώ δεν κουβεντιάζω; Αφού το λέει ο κ. Σόιμπλε», είπε συγκεκριμένα, ενώ αναφερόμενος στο ΔΝΤ είπε πως «αυτά για εσωτερική υποτίμηση που προτείνει είναι για ηλιθίους».

The post Ν. Ξυδάκης: Να γίνει συζήτηση στη Βουλή για τη δραχμή appeared first on Radiolasithi.gr.



from Radiolasithi.gr http://ift.tt/2kMRHdK
via IFTTT

Άυριο ξεκινούν οι αιτήσεις για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης

Από την 1η Φεβρουαρίου ξεκινά η υποβολή των αιτήσεων για την καταβολή του κοινωνικού εισοδήματος αλληλεγγύης. Οι δικαιούχοι μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους στα ΚΕΠ και τους δήμους καθώς

The post Άυριο ξεκινούν οι αιτήσεις για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης appeared first on VOUCHER-ERGASIA.



from VOUCHER-ERGASIA http://ift.tt/2kby7EN
via IFTTT

Κινήσεις παρασκηνίου από τους βουλευτές του νομού για τη μη ίδρυση του Μουσικού Γυμνασίου στο Καβούσι

Αντιδράσεις και προβληματισμό έχει προκαλέσει τόσο στον Δήμαρχο Ιεράπετρας όσο και στον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λασιθίου οι κινήσεις που γίνονται σε επίπεδο βουλευτών για να μπλοκαριστεί η ίδρυση του Μουσικού Γυμνασίου στο Καβούσι, μετά την πρόταση που έχει κάνει η Δευτεροβάθμια Διεύθυνση προς το Υπουργείο και αναμένεται η τελική απάντηση μέσα στον Φεβρουάριο.

Όπως αναφέρεται σε Δελτίο Τύπου από τον Δήμο Αγίου Νικολάου, ο Μανώλης Θραψανιώτης και ο Γιάννης Πλακιωτάκης μαζί με τον Δήμαρχο του Αγίου Νικολάου συναντήθηκαν με τον υφυπουργό Παιδείας κ. Ζουράρι, προωθώντας την ίδρυση του Μουσικού Γυμνασίου στον Άγιο Νικόλαο. Ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου χαρακτηρίζει «εκτός λογικής» την ίδρυση του σχολείου σε ένα «χωριό», ενώ από την πλευρά του ο κ. Ζουράρις δεσμεύτηκε πως για το θέμα θα γίνει νέα συνάντηση με τον Υπουργό Μεταφορών -Δημοσίων Έργων κ. Σπίρτζη για να συζητηθεί και εκεί το θέμα.

Ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, μιλώντας στο Ράδιο Λασίθι για το θέμα, τόνισε πως ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κάνει τη δουλειά του με τον τρόπο που νομίζει, όμως οι βουλευτές του Νομού «πρέπει να ξυπνήσουν» γιατί από  την θέση τους έχουν υποχρέωση να μιλήσουν ανοιχτά και δημόσια, να πουν τις απόψεις τους για το θέμα, και να δείξουν τη στάση που θα κρατήσουν απέναντι στην πρόταση της Δευτεροβάθμιας Διεύθυνσης Λασιθίου για την ίδρυση του Μουσικού Γυμνασίου στο Καβούσι.

Όπως είπε ο ίδιος πρόκειται για μια τεκμηριωμένη πρόταση που εξυπηρετεί όλο το Νομό σε ένα σχολείο που πληρεί όλες τις προδιαγραφές, ενώ από την πλευρά του τόνισε πως σήμερα θα επικοινωνήσει και με τους δύο βουλευτές για να ξεκαθαρίσουν τη στάση τους.

Ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λασιθίου Βασίλης Αϊβαλιώτης με δηλώσεις του στο Ράδιο Λασίθι τόνισε πως η πρόταση για την ίδρυση του Μουσικού Σχολείου στο Καβούσι έχει προκύψει μετά την αναγκαιότητα που έχει προκύψει στο Νομό ώστε να λειτουργήσει ένα τέτοιο ειδικό σχολείο και με στόχους παιδαγωγικούς, ώστε να μην αποκλειστεί κανένας μαθητής. Ο ίδιος τόνισε πως μετά από έρευνα που έγινε ενδιαφέρον για να εγγραφούν στο σχολείο έχουν εκδηλώσει 37 μαθητές από τον Άγιο Νικόλαο, 32 από τη Σητεία και 45 από την Ιεράπετρα.

Το ανενεργό σήμερα Δημοτικό Σχολείο στο Καβούσι, τόνισε πως πληρεί όλες τις προδιαγραφές, είναι σε καλή κατάσταση, έχει περισσότερες από τρεις αίθουσες, και είναι σε θέση να λειτουργήσει από την επόμενη κιόλας χρονιά. Η θέση του στο κέντρο του Νομού εξυπηρετεί καλύτερα τους μαθητές από όλο το Νομό, ενώ τόνισε παράλληλα πως το ότι βρίσκεται σε ένα χωριό δεν μπορεί να αποτελεί επιχείρημα εναντίον του, φέρνοντας και το παράδειγμα του Μουσικού Σχολείου στο Ηράκλειο το οποίο βρίσκεται στις Γούρνες, 20 χιλιόμετρα μακριά από την πόλη.

Ο κ. Αιβαλιώτης τόνισε επίσης πως η πρόταση που έχει κάνει ο Δήμος Αγίου Νικολάου είναι ελλιπής αφού δεν προτείνεται κάποιος χώρος για την ίδρυση του σχολείου στον Άγιο Νικόλαο, αλλά αναφέρεται πως θα μισθωθεί ίσως κάποιο ξενοδοχείο, κάτι που ο κ. Αϊβαλιώτης ανέφερε πως δεν μπορεί να είναι λύση. Στον Άγιο Νικόλαο, ανέφερε ο ίδιος, δεν υπάρχουν οι απαραίτητες υποδομές όχι μόνο για το Μουσικό Σχολείο αλλά και για τα ήδη υπάρχοντα σχολεία.

The post Κινήσεις παρασκηνίου από τους βουλευτές του νομού για τη μη ίδρυση του Μουσικού Γυμνασίου στο Καβούσι appeared first on Radiolasithi.gr.



from Radiolasithi.gr http://ift.tt/2kKgsnP
via IFTTT

1 στους 6 θα επιλεγεί για το πρόγραμμα Voucher 29-64. 1329 θέσεις στην Κρήτη.

Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένονται να αναρτηθούν οι πίνακες με τους 23.000 οφελούμενους του προγράμματος voucher 29-64. Συνολικά υποβλήθηκαν 133.873 αιτήσεις οι οποίες αξιολογούνται από τον ΟΑΕΔ. Στην περιφέρεια Κρήτης, θα επιλεχθούν

The post 1 στους 6 θα επιλεγεί για το πρόγραμμα Voucher 29-64. 1329 θέσεις στην Κρήτη. appeared first on VOUCHER-ERGASIA.



from VOUCHER-ERGASIA http://ift.tt/2kMXArc
via IFTTT

Πρόστιμα 1.000 ευρώ σε όσους δεν έχουν πινακίδα ότι διαθέτουν POS ή όχι

Αντιμέτωπες με πρόστιμο ύψους 1.000 ευρώ θα έρθουν από την 1η Φεβρουαρίου, οι επιχειρήσεις που δεν θα έχουν αναρτήσει σε εμφανές σημείο πινακίδα με την οποία να ενημερώνουν αν αποδέχονται πληρωμή με κάρτα ή όχι.

Άμεσα ακόμη και σήμερα, αναμένεται να εκδοθεί η σχετική εγκύκλιος με την οποία θα εφαρμόζεται το σχετικό μέτρο που προβλέπεται στο νόμο για το πλαστικό χρήμα και όσες επιχειρήσεις εντοπιστούν να μην έχουν αυτή την πινακίδα θα καλούνται να καταβάλουν πρόστιμο 1.000 ευρώ.

Η εγκύκλιος θα διακρίνει τις επιχειρήσεις σε δύο κατηγορίες: Σε εκείνες που διαθέτουν μέσα πληρωμής με κάρτες και εκείνες που δεν έχουν συσκευές POS. Ήδη η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου έχει ενημερώσει σχετικά τα μέλη της «προς αποφυγή εκπλήξεων και αχρείαστων προστίμων σε αυτή τη δύσκολη εποχή».

Σύμφωνα με το άρθρο 66 του αυτού ως άνω νόμου 4446/2016, προβλέπεται, μεταξύ άλλων, ότι, από την 1η Φεβρουαρίου του 2017, οι επιχειρήσεις που αποδέχονται ηλεκτρονικές πληρωμές υποχρεούνται να ενημερώνουν τους καταναλωτές σχετικά με την αποδοχή καρτών και μέσων πληρωμής, με σαφή τρόπο που να μην επιδέχεται παρερμηνείας και με αναγραφή ευκρινώς της πληροφορίας αυτής στην είσοδο του καταστήματος και στο ταμείο. Σε όσους παραβαίνουν την υποχρέωση αυτή, θα επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο ύψους 1.000 ευρώ.

Δεδομένων αυτών, από την ερχόμενη Τετάρτη, 1η Φεβρουαρίου 2017, υπάρχει υποχρέωση από τις επιχειρήσεις για την ενημέρωση των καταναλωτών σχετικά με την αποδοχή μέσων πληρωμής με κάρτες.

Για την αποφυγή εκπλήξεων και αχρείαστων προστίμων σε αυτήν την δύσκολη εποχή, η ΕΣΕΕ με ανακοίνωση της συνιστά σε όλους τους επιχειρηματίες να αναρτήσουν πινακίδες ενημέρωσης των πελατών τους, είτε δέχονται ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής, είτε όχι.

 

The post Πρόστιμα 1.000 ευρώ σε όσους δεν έχουν πινακίδα ότι διαθέτουν POS ή όχι appeared first on Radiolasithi.gr.



from Radiolasithi.gr http://ift.tt/2jQlAWn
via IFTTT

Επέστρεψε το πλοίο στο Ηράκλειο για να μεταφέρει ασθενή

Μια ώρα μετά τον απόπλου του πλοίου ΚΡΗΤΗ ΙΙ της ΑΝΕΚ από το Ηράκλειο, πρόβλημα υγείας που παρουσιάστηκε σε επιβάτη και το οποίο κρίθηκε ως μη αντιμετωπίσιμο εν πλω, ανάγκασε τον καπετάνιο του πλοίου να επιστρέψει στο λιμάνι του Ηρακλείου.

Το πλοίο αποβίβασε έναν 30χρονο άνδρα, ο οποίος μεταφέρθηκε άμεσα από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο εφημερεύον νοσοκομείο και παρέμεινε για νοσηλεία.

Το πλοίο αναχώρησε κανονικά για το δρομολόγιο του λίγο μετά τις 10 το βράδυ.

The post Επέστρεψε το πλοίο στο Ηράκλειο για να μεταφέρει ασθενή appeared first on Radiolasithi.gr.



from Radiolasithi.gr http://ift.tt/2jOn2ec
via IFTTT

Hλικιωμένη γυναίκα βρέθηκε κρεμασμένη στην Ιεράπετρα

Μπροστά σε ένα τραγικό και αποτρόπαιο θέαμα βρέθηκαν οι κοντινοί άνθρωποι μια 87χρονης γυναίκας το βράδυ της Δευτέρας στην Ιεράπετρα.

Η 87χρονη βρέθηκε κρεμασμένη με σκοινί, έχοντας χάσει τη ζωή της, μέσα στο σπίτι της στην περιοχή Σαράτση Κάμπος της Ιεράπετρας. Στο σπίτι της βρέθηκαν απ’ την πρώτη στιγμή άνδρες από το ΑΤ Ιεράπετρας και τη Σήμανση και διεξάγουν έρευνα για το περιστατικό. Η γυναίκα μεταφέρθηκε για νεκροψία νεκροτομή, τα αποτελέσματα της οποίας αναμένονται το μεσημέρι της Τρίτης.

The post Hλικιωμένη γυναίκα βρέθηκε κρεμασμένη στην Ιεράπετρα appeared first on Radiolasithi.gr.



from Radiolasithi.gr http://ift.tt/2jOld19
via IFTTT

Ο Ομπάμα προτρέπει τον κόσμο να βγει στους δρόμους και να διαδηλώσει κατά του διατάγματος Τραμπ

Σε μια σπάνια παρέμβαση για τα αμερικανικά δεδομένα προχώρησε ο τέως πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, που εμφανώς ενοχλημένος από το διάταγμα Τραμπ για την μετανάστευση κάλεσε τους Αμερικανούς να διαδηλώνουν για την προάσπιση της Δημοκρατίας.

Μόλις 10 ημέρες μετά από την αποχώρησή του από τον προεδρικό θώκο, ο Δημοκρατικός Ομπάμα εξέδωσε ανακοίνωση μέσω του εκπροσώπου του Κέβιν Λούις.

Χωρίς να αναφερθεί ονομαστικά στον διάδοχό του Ντόναλντ Τραμπ, ο εκπρόσωπος του Ομπάμα, Κέβιν Λούις ανέφερε ότι ο πρώην πρόεδρος χαιρετίζει «το βαθμό κινητοποίησης» στην χώρα, εν μέσω θύελλας αντιδράσεων για τις πολιτικές του Τραμπ όπως τα διατάγματα ενάντια στην μετανάστευση.

«Το γεγονός ότι οι πολίτες ασκούν το συνταγματικό τους δικαίωμα να συναθροίζονται και να κινητοποιούνται για να μεταφέρουν το μήνυμα τους στους εκλεγμένους αξιωματούχους είναι ακριβώς αυτό που θέλουμε να δούμε όταν οι αμερικανικές αξίες βρίσκονται σε κίνδυνο», πρόσθεσε.

«Αναφορικά με συγκρίσεις με την εξωτερική πολιτική του προέδρου Ομπάμα, όπως έχουμε ακούσει στο παρελθόν, ο πρόεδρος (Ομπάμα) βρίσκεται σε θεμελιώδη διαφωνία με την αντίληψη των διακρίσεων ενάντια σε άτομα εξαιτίας των πεποιθήσεων ή της θρησκείας τους», κατέληξε ο Λούις.

Είναι εξαιρετικά σπάνιο για πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ να σχολιάσει τις αποφάσεις του διαδόχου του.
Μάλιστα, ο Μπαράκ Ομπάμα είχε ευχαριστήσει δημόσια τον Τζορτζ Μπους που δεν προχώρησε ποτέ σε τέτοιου είδους κριτική. Ο κ. Ομπάμα, όμως, είχε δηλώσει, παράλληλα, ότι δεν θα διστάσει να πάρει θέση εάν αισθανθεί ότι απειλούνται οι βασικές αμερικανικές αρχές.

Ο Ομπάμα προτρέπει τον κόσμο να βγει στους δρόμους και να διαδηλώσει κατά του διατάγματος Τραμπ-
Η κυβέρνηση Τραμπ προσπαθεί να επιστρέψει σε… στέρεο έδαφος μετά από ένα χαοτικό Σαββατοκύριακο, που σημαδεύτηκε από διαμαρτυρίες και σύγχυση.

Η απόφαση του προέδρου Τραμπ να «σφραγίσει» την Παρασκευή τα σύνορα για τους μετανάστες από επτά μουσουλμανικές χώρες έγινε, όπως σημειώνει η αμερικανική εφημερίδα New York Times, εσπευσμένα και βρήκε απροετοίμαστες τις αρχές των ΗΠΑ.

Η υπογραφή του διατάγματος προκάλεσε έντονες αντιδράσεις, από πολίτες, πολιτικούς, επιχειρήσεις αλλά και οργανώσεις ανά τον κόσμο.

«Τελεσίγραφο» στους διπλωμάτες
Το διάταγμα προκάλεσε και την έντονη αντίδραση Αμερικανών διπλωματών, οι οποίοι διαμαρτυρήθηκαν επισήμως στο Λευκό Οίκο μέσω του «διαύλου της διαφωνίας». Η απάντηση που έλαβαν από την κυβέρνηση, όμως, ήταν λακωνική και σαφής.

«Είτε θα δεχτούν το πρόγραμμα είτε θα φύγουν» είπε ο Σον Σπάισερ, ο εκρπόσωπος του Αμερικανού Προέδρου.
Ο δίαυλος αυτός είχε ενεργοποιηθεί τον Ιούνιο, όταν περίπου 50 διπλωμάτες ζήτησαν να πλήξουν οι ΗΠΑ στρατιωτικά το συριακό καθεστώς, μια προτροπή που συνιστούσε έντονη κριτική στην κυβέρνηση του Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος δεν επιθυμούσε μια στρατιωτική επέμβαση στη Συρία.

Ωστόσο, φαίνεται ότι δεν έχει προηγούμενο να εκφράζεται μια διαφωνία εντός του Στέιτ Ντιπάρτμεντ μόλις 10 ημέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων ενός νέου προέδρου.

The post Ο Ομπάμα προτρέπει τον κόσμο να βγει στους δρόμους και να διαδηλώσει κατά του διατάγματος Τραμπ appeared first on Radiolasithi.gr.



from Radiolasithi.gr http://ift.tt/2jPX2N7
via IFTTT

Aυτό ειναι το ειδοποιητήριο καταβολής ασφαλιστικών εισφορών

Με μικρή καθυστέρηση, αύριο Τετάρτη ή μεθαύριο Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου θα γίνει η έναρξη υποβολής των πρώτων ειδοποιητηρίων που θα περιλαμβάνουν τις «τσουχτερές» ασφαλιστικές εισφορές που θα πρέπει να καταβάλλουν οι 1,4 εκατ. ελεύθεροι επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενοι και αγρότες.

Το υπουργείο Εργασίας και οι αρμόδιες υπηρεσίες του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων (ΕΦΚΑ) ρυθμίζουν τις τελικές λεπτομέρειες πριν ξεκινήσει η υποβολή των σχετικών ειδοποιητηρίων, σε μια προσπάθεια να αποφευχθούν τυχόν λάθη και παραλείψεις.

Παρακάτω ένα πρώτο ειδοποιητήριο που έχει ήδη ολοκληρωθεί η διαδικασία επανελέγχου και πρόκειται να σταλεί σε ασφαλισμένο του ΟΑΕΕ. Όπως προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία του ειδοποιητηρίου, ο εν λόγω ασφαλισμένος είχε δηλώσει το 2015 εισόδημα 18.942,36 ευρώ. Με μια απλή διαίρεση φαίνεται ότι το μηνιαίο εισόδημα είναι 1.578,53 ευρώ. Στη συνέχεια επί αυτού του ποσού υπολογίζεται εισφορά 20% για τον κλάδο της σύνταξης (315,71 ευρώ), 6,95% για τον κλάδο της υγείας (109,71 ευρώ) και επιπλέον 10 ευρώ για τον ΟΑΕΔ. Έτσι, οι συνολικές μηνιαίες εισφορές φτάνουν στα 435,42 ευρώ ποσό που αντιστοιχεί στο 27,58% του συνόλου.

Στο ειδοποιητήριο επισημαίνεται ότι το παραπάνω ποσό ο ασφαλισμένος πρέπει να το καταβάλλει για το μήνα Ιανουάριο έως τις 28 Φεβρουαρίου και για το μήνα Μάρτιο έως τις 31 Μαρτίου. Υπάρχουν επίσης ξεχωριστά σημεία στο επίσημο έγγραφο που αναφέρονται σε τυχόν επιβαρύνσεις που μπορεί να προκύψουν στο μέλλον, ληξιπρόθεσμες οφειλές και ενδεχόμενο πιστωτικό υπόλοιπο. Τα σημεία αυτά, στο συγκεκριμένο ειδοποιητήριο είναι κενά. Αντίστοιχα κενά είναι και τα σημεία που αφορούν τυχόν προσαυξήσεις ή μειώσεις της εισφοράς. Ανάλογα την περίπτωση υπάρχουν ξεχωριστά σημεία για τον ΛΑΦΚΑ, τυχόν μείωση εισφορών σύμφωνα με το άρθρο 58 του νέου νόμου για το Ασφαλιστικό (ν.4387/2016), μείωση εισφοράς λόγω μητρότητας, μείωση εισφοράς σύνταξης και γραμμάτιο προείσπραξης για περιπτώσεις δικηγόρων.

Στόχος των ηλεκτρονικών υπηρεσιών του ΕΦΚΑ είναι να γίνει σε πρώτη φάση η αποστολή 80.000 ειδοποιητηρίων καθημερινά. Όμως απώτερος σκοπός είναι μετά τους πρώτους μήνες λειτουργίας του νέου συστήματος καταβολής ασφαλιστικών εισφορών, τα ειδοποιητήρια να μην αποστέλλονται αλλά να αναρτώνται στην ιστοσελίδα του Φορέα (www.efka.gov.gr). Έτσι, θα μπορούν οι ασφαλισμένοι στο μέλλον να κάνουν χρήση των κωδικών που έχουν στη διάθεσή τους και να βλέπουν τα νέα ειδοποιητήρια, αλλά και να τα εκτυπώνουν για να τα εξοφλήσουν.

πηγή: dikaiologitika.gr

The post Aυτό ειναι το ειδοποιητήριο καταβολής ασφαλιστικών εισφορών appeared first on Radiolasithi.gr.



from Radiolasithi.gr http://ift.tt/2jOmftP
via IFTTT

Καταγραφή των καλλιεργειών που προσβλήθηκαν από το Clavibacter στα γραφεία του Αγροτικού Συλλόγου Ιεράπετρας

Προχωράει η καταγραφή των παραγωγών που οι καλλιέργειές τους έχουν προσβληθεί από το βακτήριο clavibacter. To γραφείο του συλλόγου στο Στόμιο Ιεράπετρας θα είναι ανοικτό την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου και ώρα 6:30μμ. Η προσέλευση είναι αναγκαία προκειμένου να προχωρήσουμε σε περαιτέρω  διαδικασίες.

Εκ του Διοικητικού Συμβουλίου του Ενιαίου Αγροτικού Συλλόγου Ιεράπετρας

The post Καταγραφή των καλλιεργειών που προσβλήθηκαν από το Clavibacter στα γραφεία του Αγροτικού Συλλόγου Ιεράπετρας appeared first on Radiolasithi.gr.



from Radiolasithi.gr http://ift.tt/2klUmtJ
via IFTTT

Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017

Η ομιλία της Δρ Ελένης Λιβανίου για τις Μαθησιακές Δυσκολίες στο Επιμελητήριο Ηρακλείου (ηχητικά αποσπάσματα)

Με επιτυχία διεξήχθη το σεμινάριο της Δρ Λιβανίου για την αντιμετώπιση των μαθησιακών δυσκολιών. Η ομιλία που οργανώθηκε στο Ηράκλειο, από τον φορέα πιστοποίησης ανθρώπινου δυναμικού Unicert είχε πολύ μεγάλη

The post Η ομιλία της Δρ Ελένης Λιβανίου για τις Μαθησιακές Δυσκολίες στο Επιμελητήριο Ηρακλείου (ηχητικά αποσπάσματα) appeared first on VOUCHER-ERGASIA.



from VOUCHER-ERGASIA http://ift.tt/2jLpJNH
via IFTTT

Και επίσημα ο Σάλλας στην Παγκρήτια Τράπεζα

Επίσημη είναι πλέον συμμετοχή του Μιχάλη Σάλλα ως στρατηγικού επενδυτή στην Παγκρήτια Τράπεζα όπως επιβεβαιώνεται με τη σχετική ανακοίνωση. Στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η Τράπεζα αναφέρεται: Με επιτυχία και

The post Και επίσημα ο Σάλλας στην Παγκρήτια Τράπεζα appeared first on VOUCHER-ERGASIA.



from VOUCHER-ERGASIA http://ift.tt/2jNIdL9
via IFTTT

Iδιωτικοί υπάλληλοι καταγγέλλουν κουπόνια και προπληρωμένες κάρτες αντί μισθών

H Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας (ΟΙΥΕ) με ανακοίνωση της καταγγέλλει τις «παράνομες» πρακτικές εταιρειών πώλησης κουπονιών (vouchers), οι οποίες όπως αναφέρεται προτρέπουν, ακόμα και μεγάλες εργοδότριες εταιρείες, να αντικαθιστούν παρανόμως μέρος της μισθοδοσίας των εργαζομένων τους με διατακτικές γευμάτων και σούπερ μάρκετ. Η ΟΙΥΕ αναφέρει ότι οι εταιρείες αυτές διατείνονται ότι με τον τρόπο αυτό βελτιώνεται η ποιότητα της ζωής των εργαζομένων και ενισχύεται η αποδοτικότητα τους, ενώ -όπως υποστηρίζει η Ομοσπονδία- «στην πραγματικότητα αυτό που προτείνουν είναι τρόπους εισφοροδιαφυγής και αντικατάστασης του μισθού με «αντίδωρα»».

«Την ίδια και σημαντικότερη ευθύνη έναντι του νόμου έχουν και οι εταιρείες που δέχονται να κάνουν χρήση αυτών των κουπονιών, καθώς στην πραγματικότητα υποκαθιστούν μέρος της μισθοδοσίας, κυρίως έκτακτες αποδοχές (νυχτερινά, αργίες, υπερωρίες, κ.λπ.), υποχρεώνοντας τους εργαζομένους τους να λαμβάνουν αντί αποδοχών, για την πρόσθετη ή και την κανονική εργασία, τα εκπτωτικά κουπόνια», επισημαίνει η Ομοσπονδία.

Στην ίδια ανακοίνωση, η ΟΙΥΕ αναφέρεται και στη δεύτερη «μόδα» που εμφανίζεται όλο και περισσότερο στην αγορά εργασίας τις «προσλήψεις Βουλγαρίας και τις προπληρωμένες κάρτες μισθοδοσίας Βουλγαρίας και Κύπρου».

Ειδικότερα, όπως καταγγέλλει η Ομοσπονδία, εταιρείες logistics, συμβούλων, πωλήσεων, διαδικτυακών υπηρεσιών και γενικότερα δραστηριοτήτων που απαιτούν εργασία εκτός γραφείου, ιδρύουν εταιρείες στη γείτονα χώρα, προσλαμβάνουν Έλληνες εργαζόμενους με έδρα το εξωτερικό, ανοίγουν λογαριασμούς μισθοδοσίας στη Βουλγαρία και απασχολούν εργαζόμενους στην Ελλάδα. Η μισθοδοσία έρχεται στην Ελλάδα με prepaid cards και έτσι τα ασφαλιστικά ταμεία ζημιώνονται, αφού δεν εισπράττουν απολύτως τίποτα.

Η ΟΙΥΕ τονίζει ότι και οι δύο παραπάνω περιπτώσεις είναι παράνομες και καλεί το υπουργείο Εργασίας και το ΣΕΠΕ, σε συνεργασία με τις φορολογικές αρχές και την Οικονομική Αστυνομία, «να ξεκινήσουν εκτεταμένους ελέγχους για την πάταξη του φαινομένου εν τη γενέσει του».

The post Iδιωτικοί υπάλληλοι καταγγέλλουν κουπόνια και προπληρωμένες κάρτες αντί μισθών appeared first on Radiolasithi.gr.



from Radiolasithi.gr http://ift.tt/2jKPBt1
via IFTTT

Παράταση της διαδικασίας για την ανανέωση των επαγγελματικών αδειών πωλητών λαϊκών αγορών

Γνωστοποιήθηκε από το το Τμήμα Αδειοδοτήσεων και Ρύθμισης Εμπορικών Δραστηριοτήτων, της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος, Αγροτικής Ανάπτυξης και Εμπορίου, πως δόθηκε παράταση για την ανανέωση αδειών πωλητών λαϊκών αγορών. Διαβάστε τη σχετική

The post Παράταση της διαδικασίας για την ανανέωση των επαγγελματικών αδειών πωλητών λαϊκών αγορών appeared first on VOUCHER-ERGASIA.



from VOUCHER-ERGASIA http://ift.tt/2kjieyy
via IFTTT

Τι είπε ο υπουργός Παιδείας για τους μόνιμους διορισμούς

Τι είπε σε συνέντευξή του ο υπουργός Παιδείας κ.Γαβρόγλου, για τους μόνιμους διορισμούς. Ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στους διορισμούς

The post Τι είπε ο υπουργός Παιδείας για τους μόνιμους διορισμούς appeared first on VOUCHER-ERGASIA.



from VOUCHER-ERGASIA http://ift.tt/2jNCTaE
via IFTTT

Ο Δήμος Ηρακλείου στηρίζει την υλοποίηση του προγράμματος «Κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης»

Η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Ηρακλείου στο πλαίσιο της στρατηγικής δημοσιότητας και ενημέρωσης των πολιτών, με ιδιαίτερη έμφαση στις ιδιαίτερα ευάλωτες ομάδες, πληροφορεί ότι το πρόγραμμα «Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης»

The post Ο Δήμος Ηρακλείου στηρίζει την υλοποίηση του προγράμματος «Κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης» appeared first on VOUCHER-ERGASIA.



from VOUCHER-ERGASIA http://ift.tt/2kjwzuV
via IFTTT

Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για το Εισόδημα Αλληλεγγύης

Με τρεις διαφορετικούς τρόπους υλοποιείται η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύς που αρχίζει την Τετάρτη.

Η διαδικασία γίνεται:

  • Μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας https://keaprogram.gr/
  • Από τις αρμόδιες υπηρεσίες των Δήμων
  • Από τα Κ.Ε.Π.

Ήδη έχουν εκδοθεί η υπ’ αριθμ. Γ.Δ.5οικ.2961-10 (ΦΕΚ 128/Β/24.01.2017) Κ.Υ.Α. και η υπ’ αριθμ. ΔΙΑΔΙΠΥΔ/Φ.15/1/2831/27.01.2017 Εγκύκλιος του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης με την οποία έχουν  αποσταλεί εγχειρίδιο οδηγιών και όλα τα σχετικά υλικά σε όλα τα Κ.Ε.Π. της χώρας.

Λόγω του πλήθους αρμοδιοτήτων με τα οποία έχουν επιφορτιστεί τα ΚΕΠ την Τρίτη αναμένεται σύσκεψη στο Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης, μεταξύ των εκπροσώπων των εργαζομένων στα Κ.Ε.Π., της Υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγας Γεροβασίλη, της Αναπληρώτριας Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώς Φωτίου και υπηρεσιακών παραγόντων, προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία κατά την πρώτη ημέρα προσέλευσης των ενδιαφερομένων για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης.

The post Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για το Εισόδημα Αλληλεγγύης appeared first on Radiolasithi.gr.



from Radiolasithi.gr http://ift.tt/2jKwZJK
via IFTTT

Νέα αγροτικά μπλόκα – Κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις

Την εθνική οδό Θεσσαλονίκη-Σερρών στη διασταύρωση Σιδηροκάστρου, έξω απο τον Λευκώνα, απέκλεισαν και πάλι τη Δευτέρα, από τις 11:00 έως τις 14:30, αγρότες και κτηνοτρόφοι της περιοχής, που έλαβαν και σήμερα αρνητική απάντηση στο αίτημά τους να μεταβούν στο τελωνείο του Προμαχώνα, στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα.

Αποφάσισαν να προχωρήσουν σε νέα γενική συνέλευση, προκειμένου να καθορίσουν τη στάση τους, ενώ έδωσαν ραντεβού για την Τρίτη στις 10:00 στο ίδιο σημείο, εκεί όπου έχουν εγκατασταθεί από τις 25 Ιανουαρίου.

Στην ευρύτερη περιοχή είναι αισθητή η παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων, σε κάθε διασταύρωση του δρόμου Σερρών-Προμαχώνα, αλλά και σε παρακαμπτήριες οδούς, προκειμένου να μην υλοποιηθούν τα σχέδια των συγκεντρωμένων, που επιχειρούν να προσεγγίσουν το τελωνείο.

Σε συμβολικό αποκλεισμό στον κόμβο της Κουλούρας, επί της Εγνατίας οδού Θεσσαλονίκης-Βέροιας και στα δύο ρεύματα, προχωρούν για μία ώρα το μεσημέρι (13.00) αγρότες και κτηνοτρόφοι, που έχουν στήσει μπλόκο στην περιοχή από τις 23 Ιανουαρίου.

Την ίδια ώρα, το μεσημέρι της Δευτέρας ξεκινούν από τα σημεία όπου συγκεντρώνονταν τις προηγούμενες ημέρες αγρότες και κτηνοτρόφοι της Χαλκιδικής, ώστε, όπως αποφασίστηκε νωρίς το πρωί σε σύσκεψή τους, να κατευθυνθούν στη διασταύρωση πριν το αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης, στα πράσινα φανάρια, όπου αναμένονται και αγρότες από τη Γαλάτιστα.

«Την Τρίτη, από τις 11 το πρωί θα προχωρήσουμε σε καθολικό αποκλεισμό του σημείου και στα δύο ρεύματα, μέχρι να λήξουν οι αγροτικές κινητοποιήσεις» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κτηνοτρόφος από τα Σήμαντρα Χαλκιδικής, Δημήτρης Παπαδάκης, μέλος της συντονιστικής επιτροπής Κεντρικής Μακεδονίας.

Στο μεταξύ, ενισχύεται συνεχώς το μπλόκο που έχουν στήσει από τις 28 Ιανουαρίου αγρότες και κτηνοτρόφοι της Κεντρικής Μακεδονίας 1,5 χιλιόμετρο πριν το τελωνείο των Ευζώνων και ένα χλμ προ του κόμβου της Ειδομένης. Λίγο μετά τις 14.30 έφτασαν στο σημείο με τα τρακτέρ αγρότες από τα Γιαννιτσά και τη Χαλκηδόνα, ενώ αναμένονται και συνάδελφοί τους από το Κιλκίς.

Η εθνική οδός Θεσσαλονίκης-Ευζώνων «είναι κλειστή από τις αστυνομικές δυνάμεις που έχουν παραταχθεί στη μέση του οδοστρώματος, προκειμένου να μας αποτρέψουν από την κατεύθυνσή μας στο τελωνείο των Ευζώνων, στα σύνορα της Ελλάδας με την ΠΓΔΜ», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Βασίλης Σύγκρος, που σημείωσε: «Εμείς δεν θέλουμε να πάμε στο τελωνείο, αλλά να στήσουμε μπλόκο στον κόμβο της Ειδομένης».

Με απόφαση της συντονιστικής επιτροπής Κεντρικής Μακεδονίας, την Τρίτη κορυφώνεται η προσπάθεια που επιχειρείται από αγρότες και κτηνοτρόφους στους Ευζώνους, με την άφιξη στο σημείο και επιπλέον συναδέλφων τους από Αίγιο και Νησέλι Αλεξάνδρειας.

Και στη δυτική Μακεδονία, την ανάπτυξη αγροτικών μπλόκων ξεκινούν απο σήμερα έως και την Πέμπτη 2/2 οι αγρότες της περιοχής, σε συνέχεια και της σχετικής απόφασης που λήφθηκε στη διάρκεια ευρείας σύσκεψης των εκπροσώπων των συντονιστικών τους επιτροπών.

Πάντως, οι άσχημες καιρικές συνθήκες στην περιοχή, σε συνδυασμό με την οικονομική δυσχέρεια μεγάλης μερίδας αγροτών και κτηνοτρόφων, επιβραδύνει τα σχέδια, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι δεν θα στηθούν μπλόκα.

Στο πλαίσιο αυτό, το μεσημέρι της Δευτέρας αναμένεται να στηθεί το αγροτικό μπλόκο στο Αργος Ορεστικό, δηλαδή στον κάθετο άξονα επί της Εγνατίας οδού, στον δρόμο που οδηγεί στο τελωνείο Κρυσταλλοπηγής, στα σύνορα της Ελλάδας με την Αλβανία.

Επίσης, εντός της ημέρας, αναμένεται οι αγρότες στο Καλονέρι Βοείου, να στήσουν το μπλόκο της Αγίας Κυριακής, στον κάθετο άξονα επί της Εγνατίας οδού, από τη διασταύρωση Σιάτιστας.

Σήμερα, μετά τις 12:00 στήνεται και το μπλόκο στην εθνική οδό Φλώρινας-Έδεσσας από αγρότες και κτηνοτρόφους της περιοχής Αμυνταίου, στον κόμβο Αντιγόνου.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Καστοριάς των δημητριακών και κτηνοτροφικών προϊόντων του νομού, Δημήτρης Μόσχος, επισήμανε ότι υπάρχει πλάνο για τα ακριβή σημεία που θα στηθούν αγροτικά μπλόκα στην περιοχή, ωστόσο «δεν είναι τίποτα ανακοινώσιμο σήμερα».

Στο μέτωπο των Τεμπών

Νέο μέτωπο αναπτύσσουν οι αγρότες της Λάρισας, οι οποίοι προσανατολίζονται να στήσουν μπλόκο με τρακτέρ στα Τέμπη.

Ήδη, από χθες Κυριακή τρακτέρ του νομού άρχισαν να βγαίνουν στις πλατείες των χωριών. Όμως, το επίσημο ραντεβού έχει δοθεί για αύριο Τρίτη, 31 Ιανουαρίου, στις 12:00, στον κόμβο του Πλατυκάμπου, από αγρότες του Κιλελέρ, της Μάνδρας και της Αγιάς, ενώ οι αγρότες από τον Τύρναβο θα βρεθούν, την ίδια ώρα, στο κόμβο της Γυρτώνης.

Οι αγρότες αναμένουν να δουν τις δυνάμεις που θα αναπτυχθούν αύριο στα σημεία των συγκεντρώσεων, προκειμένου να εκτιμήσουν εάν θα μπορέσουν να προχωρήσουν στη δημιουργία κεντρικού μπλόκου στην Κοιλάδα των Τεμπών.

The post Νέα αγροτικά μπλόκα – Κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις appeared first on Radiolasithi.gr.



from Radiolasithi.gr http://ift.tt/2jKpC5a
via IFTTT

Τη δημιουργία ηλεκτρονικής πλατφόρμας εθελοντισμού προανήγγειλε ο Δήμαρχος Ηρακλείου

Θερμό χαιρετισμό απηύθυνε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός στους εθελοντές του Δήμου, την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου, στην εκδήλωση για την ετήσια κοπή της πίτας τους στο Πολύκεντρο Νεολαίας. «Είμαστε υποχρεωμένοι

The post Τη δημιουργία ηλεκτρονικής πλατφόρμας εθελοντισμού προανήγγειλε ο Δήμαρχος Ηρακλείου appeared first on VOUCHER-ERGASIA.



from VOUCHER-ERGASIA http://ift.tt/2jv0fkA
via IFTTT

ΟΑΕΔ: Οριστικός πίνακας κατάταξης ανέργων για 4.000 θέσεις εργασίας

Οριστικός Πίνακας Κατάταξης Ανέργων, για 4.000 θέσεις εργασίας του «Ειδικού προγράμματος απασχόλησης μακροχρόνια ανέργων στο δημόσιο τομέα της υγείας». Αναρτήθηκε σήμερα 30 Ιανουαρίου 2017 στη διαδικτυακή πύλη του ΟΑΕΔ, στην

The post ΟΑΕΔ: Οριστικός πίνακας κατάταξης ανέργων για 4.000 θέσεις εργασίας appeared first on VOUCHER-ERGASIA.



from VOUCHER-ERGASIA http://ift.tt/2kj7UGo
via IFTTT

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για εκπαιδευτές στο ΙΕΚ ΕΚΑΒ

Προκήρυξη για την πρόσληψη εκπαιδευτών με ωριαία αντιμισθία για τις εκπαιδευτικές ανάγκες του Εαρινού εξαμήνου 2017, που αρχίζει 06/03/2017 και λήγει 10/07/2017. Προκήρυξη για την πρόσληψη εκπαιδευτών με ωριαία αντιμισθία

The post Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για εκπαιδευτές στο ΙΕΚ ΕΚΑΒ appeared first on VOUCHER-ERGASIA.



from VOUCHER-ERGASIA http://ift.tt/2kLoICU
via IFTTT

Η παράταση για την προκήρυξη 7Κ/2016

Διαβάστε μέχρι πότε είναι η παράταση για την ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων για την προκήρυξη 7κ/2016. Η 7Κ/2016 Προκήρυξη του ΑΣΕΠ (ΦΕΚ 14/30-12-2016, Τεύχος Προκηρύξεων ΑΣΕΠ) αφορά στην πλήρωση με σειρά

The post Η παράταση για την προκήρυξη 7Κ/2016 appeared first on VOUCHER-ERGASIA.



from VOUCHER-ERGASIA http://ift.tt/2jK08on
via IFTTT

29 Ιανουαρίου: Οι τιμές από το δημοπρατήριο του αγροτοβιομηχανικού συ/μου Τυμπακίου

Δείτε τις τιμές από το δημοπρατήριο Τυμπακίου. Οι τιμές της 29ης Ιανουαρίου 2017 από το δημοπρατήριο του Αγροτοβιομηχανικού Συν/μού Τυμπακίου: ΠΗΓΗ: e-messara.gr

The post 29 Ιανουαρίου: Οι τιμές από το δημοπρατήριο του αγροτοβιομηχανικού συ/μου Τυμπακίου appeared first on VOUCHER-ERGASIA.



from VOUCHER-ERGASIA http://ift.tt/2jK1zTJ
via IFTTT

Υποχρεωμένοι να τηρούν βιβλία και να εκδίδουν αποδείξεις οι αγρότες!

Την υποχρέωση να ενταχθούν στο κανονικό καθεστώς ΦΠΑ έχουν πλέον εκατοντάδες χιλιάδες αγρότες – είτε κατ’ επάγγελμα είτε όχι – που μέχρι πρότινος υπάγονταν στο ειδικό καθεστώς ΦΠΑ. Αυτό σημαίνει

The post Υποχρεωμένοι να τηρούν βιβλία και να εκδίδουν αποδείξεις οι αγρότες! appeared first on VOUCHER-ERGASIA.



from VOUCHER-ERGASIA http://ift.tt/2jN5WeB
via IFTTT

Ο διεθνής διαστημικός σταθμός θα είναι ορατός με γυμνό μάτι από την Ελλάδα το απόγευμα

Κάτι διαφορετικό θα συμβεί σήμερα το απόγευμα στον ελληνικό ουρανό. Στις 18.42 (ώρα Ελλάδας) ο διεθνής διαστημικός σταθμός θα είναι ορατός με γυμνό μάτι σε ολόκληρη τη χώρα, όπως μας ενημερώνει ο αστροναύτης της NASA Ιγκνάτσιο Μανιάνι, αρκεί να μην χαθεί πίσω από τα σύννεφα που καλύπτουν σήμερα τον ελληνικό ουρανό.


Ο Μανιάνι μας χαιρετά από ψηλά στα ελληνικά, ξεκινώντας το tweet του με τη φράση «γειά σας Ελλάς»!

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ιταλός αστροναύτης αφιερώνει κάποια ανάρτηση στη χώρα μας. Από την αρχή του ταξιδιού του, έχει ανεβάσει πολλές φωτογραφίες της Ελλάδας από το διάστημα.

Η τελευταία του ανάρτηση μάλιστα έγινε μόλις σήμερα το πρωί, όταν ο Μανιάνι ανήρτησε μία φωτογραφία της γέφυρας του Ρίου-Αντιρίου από τη μοναδική οπτική του γωνία.

The post Ο διεθνής διαστημικός σταθμός θα είναι ορατός με γυμνό μάτι από την Ελλάδα το απόγευμα appeared first on Radiolasithi.gr.



from Radiolasithi.gr http://ift.tt/2jm1t6i
via IFTTT

Επιστρέφει η Διεύθυνση Ιδιωτικής Εκπαίδευσης στο Υπουργείο Παιδείας

Λαμβάνει οριστικά τέλος το καθεστώς ελλιπούς εποπτείας της ιδιωτικής εκπαίδευσης από την Πολιτεία. Η Διεύθυνση Ιδιωτικής Εκπαίδευσης που καταργήθηκε σκόπιμα από τον πρώην Υπουργό Παιδείας Αρβανιτόπουλου μετά από σαφή εντολή

The post Επιστρέφει η Διεύθυνση Ιδιωτικής Εκπαίδευσης στο Υπουργείο Παιδείας appeared first on VOUCHER-ERGASIA.



from VOUCHER-ERGASIA http://ift.tt/2juFsNW
via IFTTT

Τρίτος νεκρός στον καταυλισμό προσφύγων της Μόριας μέσα σε μια εβδομάδα

Τρίτος νεκρός βρέθηκε σήμερα το πρωί στον καταυλισμό προσφύγων στη Μόρια. Όπως έγινε γνωστό και επιβεβαιώθηκε από αστυνομικές αρχές, ο άνδρας είναι από το Πακιστάν, ηλικίας περίπου 20 ετών.

Το περασμένο Σάββατο, 28 Ιανουαρίου, βρέθηκε νεκρός έξω από τη σκηνή του 45χρονος Σύρος, ενώ την Τρίτη 24 Ιανουαρίου, πέθανε άλλος ένας άνδρας, 22 ετών, από την Αίγυπτο.

Και στις δύο περιπτώσεις, η αρχική ιατροδικαστική εξέταση δεν μπόρεσε να εξακριβώσει τα ακριβή αίτια των θανάτων των δύο ανδρών και ζητήθηκε περαιτέρω ιστολογική και τοξικολογική εξέταση, για να διερευνηθεί η πιθανότητα ο θάνατος να επήλθε από αναθυμιάσεις ή εισπνοή άλλων αερίων.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στην Αστυνομική Διεύθυνση Λέσβου έχει σημάνει συναγερμός, προκειμένου να εξακριβωθεί η αιτία που οδήγησε τρεις ανθρώπους στον θάνατο, μέσα σε μία εβδομάδα.

The post Τρίτος νεκρός στον καταυλισμό προσφύγων της Μόριας μέσα σε μια εβδομάδα appeared first on Radiolasithi.gr.



from Radiolasithi.gr http://ift.tt/2kiQ1HI
via IFTTT

Συνάντηση Γιάννη Δραγασάκη με το Δήμαρχο Ιεράπετρας για θέματα της περιοχής

Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης κ. Γιάννης Δραγασάκης, είχε την Κυριακή 29/1/2017, ενημερωτική συνάντηση με το Δήμαρχο Ιεράπετρας κ. Θεοδόση Καλαϊτζάκη, με την ευκαιρία της ιδιωτικής του επίσκεψης στη γενέτειρά του Ιεράπετρα.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, στη συνάντηση που έγινε σε πολύ καλό κλίμα, παραβρέθηκαν ο Βουλευτής Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ Μανόλης Θραψανιώτης, ο Συντονιστής της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Λασιθίου Γιώργος Καλλιντέρης, μέλη του Συντονιστικού της Ο. Μ. ΣΥΡΙΖΑ Ιεράπετρας, συνεργάτες του Αντιπροέδρου, και εκ μέρους του Δήμου ο Αντιδήμαρχος Υγείας κ. Αντώνης Πετράς. Κατά την διάρκεια της συνάντησης παραβρέθηκε για  λίγο και ο πρώην Βουλευτής Γιάννης Κουνενός.

Ο Δήμαρχος Ιεράπετρας αναφέρθηκε τα προβλήματα του Δήμου που χρειάζονται άμεση αντιμετώπιση, όπως το θέμα της επαναλειτουργίας του ΤΕΙ, που έπαψε να εγγράφει φοιτητές με το περίφημο «Σχέδιο Αθηνά» του κ. Αρβανιτόπουλου, επί κυβέρνησης ΝΔ ΠΑΣΟΚ,  τη δημιουργία τμήματος ΟΠΚΕ (τα πρώην ΤΑΕ) για την αντιμετώπιση της ανεξέλεγκτης βόσκησης, τη χρηματοδότηση της αποκατάστασης της κατεστραμμένης αγροτικής οδοποιίας από την μεγάλη φωτιά στην Ανατολή. Τέθηκε επίσης το θέμα του αλιευτικού καταφυγίου της Γρα Λυγιάς και του λιμανιού της Παχιάς Άμμου.

Για το ΤΕΙ, ο Γιάννης Δραγασάκης είπε ότι θα συζητηθεί εκ νέου με τον νέο Υπουργό Παιδείας και ο Μανόλης Θραψανιώτης ενημέρωσε για τις συζητήσεις που γίνονται για το θέμα, για το τμήμα ΟΠΚΕ ότι περιλαμβάνεται στο νέο σχεδιασμό της Αστυνομίας και για την αγροτική οδοποιία ότι θα αναζητηθούν πόροι.

Ιδιαίτερη συζήτηση έγινε για το Νοσοκομείο Ιεράπετρας και τις ανάγκες του. Από όλους αναγνωρίστηκε ότι έχουν γίνει μεγάλες πρόοδοι στη στελέχωση και τη χρηματοδότηση. Για το μεγάλο πρόβλημα της στελέχωσης της Παθολογικής και της μεγάλης δυσκολίας να καλυφθούν οι θέσεις Παθολόγων που προκηρύσσονται, συμφωνήθηκε να επανέλθει η πρόταση που είχε καταθέσει ο Μανόλης Θραψανιώτης, από το προηγούμενο καλοκαίρι στο Δημοτικό Συμβούλιο, για ταυτόχρονη προκήρυξη δύο μόνιμων θέσεων Παθολόγων στο Νοσοκομείο, για να γίνει πιο ελκυστική η προκήρυξη, καθώς έχει ήδη γίνει η τροποποίηση του Οργανισμού του Νοσοκομείου. Ταυτόχρονα ο Δήμος, αξιοποιώντας το νέο νομικό πλαίσιο, να υποστηρίξει με κίνητρα και διευκολύνσεις τους νέους γιατρούς.

Ο Γιάννης Δραγασάκης επεσήμανε ότι είναι σημαντικό να σταματήσει η συνεχής αρνητική δημοσιότητα για το Νοσοκομείο που υπονομεύει τις συστηματικές προσπάθειες στελέχωσης και αποτρέπει νέους γιατρούς να έρθουν. Ήταν κοινή διαπίστωση ότι πρέπει να μην καλλιεργούνται αρνητικές εντυπώσεις που δυσκολεύουν την προσπάθεια αναβάθμισης.

Συζητήθηκε ιδιαίτερα και η πορεία των μελετών των οδικών αξόνων που αφορούν την Ιεράπετρα τόσο για το ΒΟΑΚ όσο και για το ΝΟΑΚ σε συνδυασμό και με την προοπτική της κατασκευής του νέου αεροδρομίου στο Καστέλι. Συμφωνήθηκε ότι οι μελέτες πρέπει να λαμβάνουν υπόψη τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί, να επικαιροποιηθούν και να γίνεται εξαντλητική διαβούλευση με τους κατοίκους για να μην δημιουργούνται αντιδράσεις και καθυστερήσεις.

Έγινε συζήτηση για τα έργα άρδευσης και ύδρευσης για τις ανάγκες της περιοχής (προσαγωγός Μύρτους η μελέτη του οποίου είναι έτοιμη, φράγμα Άγιου Ιωάννη, πηγές Σαρακίνας) και τονίστηκε η ανάγκη συστηματικής παρακολούθησης.

Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης δήλωσε ότι θα παρακολουθεί την εξέλιξη των έργων και ότι πρέπει να ενισχυθούν ιεραρχημένα τα έργα που είτε έχουν μείνει ημιτελή ή συμβάλλουν αποφασιστικά στην παραγωγική ανασυγκρότηση του τόπου.

The post Συνάντηση Γιάννη Δραγασάκη με το Δήμαρχο Ιεράπετρας για θέματα της περιοχής appeared first on Radiolasithi.gr.



from Radiolasithi.gr http://ift.tt/2kiUCd1
via IFTTT

«Σητειακό Καρναβάλι 2017» – Το πρόγραμμα εκδηλώσεων

Στις 4 Φεβρουαρίου ξεκινά το «Σητειακό Καρναβάλι 2017»,  το οποίο θα διαρκέσει έως και τις 27 Φεβρουαρίου.

Και φέτος, περιλαμβάνει πλήθος δράσεων. Το κυνήγι κρυμμένου θησαυρού, την λευκή αποκριάτικη νύχτα, τους μουσικούς και την μουσική της φωτιάς, την επιδρομή του Μπαρμπαρόσα και την μεγάλη Καρναβαλική παρέλαση.

Μπόλικο κέφι, δημιουργική έκφραση, δυνατό χρώμα, και πολλή φαντασία είναι οι κινητήριες δυνάμεις στο παζλ των εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται στην πόλη της Σητείας κάθε χρόνο.

 

The post «Σητειακό Καρναβάλι 2017» – Το πρόγραμμα εκδηλώσεων appeared first on Radiolasithi.gr.



from Radiolasithi.gr http://ift.tt/2jlLOE2
via IFTTT

Κόβουν την πρωτοχρονιάτικη πίτα στο Επιμελητήριο Λασιθίου

Tην Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017 και ώρα 18:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Λασιθίου θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση για τη κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Επιμελητηρίου Λασιθίου.

Στα πλαίσια της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί η απονομή των Επιχειρηματικών Βραβείων 2016 στις επιχειρήσεις που διακρίθηκαν. Θα βραβευτούν επίσης με χρηματικά έπαθλα μαθητές των δήμων του νομού Λασιθίου που αρίστευσαν στις Πανελλήνιες εξετάσεις 2016.

The post Κόβουν την πρωτοχρονιάτικη πίτα στο Επιμελητήριο Λασιθίου appeared first on Radiolasithi.gr.



from Radiolasithi.gr http://ift.tt/2jlOFNj
via IFTTT

Έφυγε από την ζωή ο κρητικός λαουτιέρης Βαγγέλης Τσαφαντάκης

Έφυγε από την ζωή σήμερα το πρωί ο γνωστός Λαουτιέρης Βαγγέλης Τσαφαντάκης, ένας από τους καλύτερους μουσικούς στο είδος του στην Κρήτη , όπου με τη δεξιοτεχνία του και την προσωπικότητά έδωσε νέα διάσταση στο παίξιμο και τη θέση του λαγούτου σαν συνοδό όργανο στη λύρα.

Με το λαούτο του είχε διασκεδάσει όλη την Κρήτη αλλά και το εξωτερικό μαζί με άλλους Κρητικούς καλλιτέχνες όπου είχε συνεργαστεί στην πλούσια δισκογραφική του δουλειά.

Ο Βαγγέλης Τσαφαντάκης, καταγόταν από το Μορόνι του Δήμου Φαιστού και έχασε σε ηλικία 69χρόνων την άνιση μάχη με τον καρκίνο στο Βενιζέλειο νοσοκομείο Ηρακλείου, για το οποίο σε πολύ νεότερη ηλικία είχε γράψει ένα τραγούδι με τίτλο «Έλα στα Βενιζέλεια».

Η νεκρώσιμη ακολουθία θα τελεσθεί αύριο στο Μορόνι, ενώ από σήμερα μετά τις 7 το απόγευμα η σορός του άτυχου Λαουτιέρη θα βρίσκεται εκεί για να τον αποχαιρετήσουν συγγενείς και φίλοι.

The post Έφυγε από την ζωή ο κρητικός λαουτιέρης Βαγγέλης Τσαφαντάκης appeared first on Radiolasithi.gr.



from Radiolasithi.gr http://ift.tt/2kimzBI
via IFTTT

Έκκληση για να βρεθεί στέγη σε μικρό μαθητή και τη μητέρα του από τη Σητεία

Έκκληση για βοήθεια απευθύνει μια εκπαιδευτικός από το 3ο δημοτικό σχολείο Σητείας ώστε να βρεθεί στέγη για έναν μικρό μαθητή του σχολείου και τη μητέρα του. Σε σχετική ανάρτηση στο Facebook αναφέρεται:

«Μικρός μαθητής του 3ου Δημοτικού αναζητά στέγη για αυτόν και την μητέρα του, η οποία αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας, που δεν της επιτρέπουν να εργαστεί. Έτσι η συγκεκριμένη οικογένεια δεν έχει κανένα εισόδημα. Η επιβίωση τους είναι στα χέρια συμπολιτών που προσπαθούν να τους προσφέρουν κάποια είδη πρώτης ανάγκης. Όμως το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν είναι η στέγαση. Το σπίτι που τους έχει παραχωρηθεί είναι σε κακή κατάσταση, χωρίς μπάνιο, κουζίνα πλημμυρισμένη από τις βροχές … Κανείς μας δεν θα ήθελε να ζει σε τέτοιες συνθήκες… Αν κάποιος συμπολίτης μας έχει και μπορεί να τους παραχωρήσει ένα μικρό σπίτι, άδειο ή επιπλωμένο, θα ήταν ευτύχημα! Οι λογαριασμοί θα πληρώνονται από σύλλογο και ομάδα πολιτών. Αν κάποιος έχει να προτείνει κάτι, παρακαλώ να επικοινωνήσει μαζί μου με προσωπικό μήνυμα. Όσοι μπορείτε κοινοποιήστε, μήπως βρεθεί γρήγορα μια λύση. Είναι μεγάλη ανάγκη…. Ευχαριστώ!»

The post Έκκληση για να βρεθεί στέγη σε μικρό μαθητή και τη μητέρα του από τη Σητεία appeared first on Radiolasithi.gr.



from Radiolasithi.gr http://ift.tt/2jJil5r
via IFTTT

Διπλωματούχα Προσχολικής Αγωγής αναζητά εργασία

Διπλωματούχα με προϋπηρεσία του Ι.Ε.Κ. Ρεθύμνου της ειδικότητας Προσχολικής Αγωγής Δραστηριοτήτων Δημιουργίας και Έκφρασης,  ζητεί εργασία σε παιδικούς και σε σπίτια.

Αναλαμβάνει την φύλαξη και την φροντίδα παιδιών ηλικίας 6 μηνών έως 6 ετών.

Τηλ. Επικοινωνίας: 6941556629

The post Διπλωματούχα Προσχολικής Αγωγής αναζητά εργασία appeared first on Radiolasithi.gr.



from Radiolasithi.gr http://ift.tt/2kKIuyF
via IFTTT

Εισβολή ενόπλων σε τζαμί, 6 νεκροί, 8 τραυματίες [εικόνες & βίντεο]

Εξι νεκροί και 8 τραυματίες είναι ο τραγικός απολογισμός μετά από την επίθεση δύο ενόπλων σε τζαμί στο Κεμπέκ στον Καναδά στις 8:00 μ.μ. τοπική ώρα χθες (3:00 π.μ. ώρα Ελλάδας σήμερα).

Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα που μίλησε στο πρακτορείο Reuters, αστυνομικοί με βαρύ οπλισμό μπήκε στο τέμενος λίγο μετά το επεισόδιο με τους πυροβολισμούς.

Το χρονικό της επίθεσης
Αμέσως μετά την επίθεση επικράτησε χάος και σύγχυση στο σημείο. Αυτόπτες μάρτυρες μιλούσαν αρχικά για τρεις δράστες, οι οποίοι είχαν δολοφονήσει πέντε άτομα. Συγκεκριμένα ο επικεφαλής του τεμένους είχε δηλώσει ότι πέντε άτομα σκοτώθηκαν από τα πυρά κατά τη διάρκεια της απογευματινής προσευχής, ενώ άλλος μάρτυρας είχε πει νωρίτερα ότι οι ένοπλοι που εισέβαλαν στο τέμενος, όπου βρίσκονταν 40 άτομα, ήταν τρεις.
Τελικά από την επίσημη ενημέρωση της αστυνομίας προέκυψε ότι η επίθεση πραγματοποιήθηκε από δύο άτομα. Σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα Le Soleil, ο ένας από τους δράστες είναι ηλικίας 27 ετών, ενώ για τον δεύτερο αναφέρθηκε πως εισέβαλε στο τέμενος πυροβολώντας με ένα καλάσνικοφ AK-47.

Αυτόπτης μάρτυρας: Μια σφαίρα πέρασε ξυστά από το κεφάλι μου
Ένας αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε σε τοπικά ΜΜΕ ότι δύο κουκουλοφόροι εισέβαλαν στο τζαμί την ώρα της προσευχής: «Μου φάνηκε ότι είχαν προφορά Κεμπεκουά. Άρχισαν να πυροβολούν και καθώς γάζωναν τον κόσμο φώναζαν την ίδια ώρα «Αλλάχου άκμπαρ».
Οι σφαίρες χτύπησαν ανθρώπους που προσεύχονταν και κάποιοι από αυτούς έχασαν τη ζωή τους. Μια σφαίρα πέρασε ξυστά από το κεφάλι μου! Υπήρχαν και παιδιά. Ήταν εκεί κι ένα τρίχρονο με τον πατέρα του!»

Τα θύματα και οι τραυματίες
Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, τα έξι θύματα είναι ηλικίας 35-70 ετών. Από την επίθεση στη συνοικία Σεντ Φουά 39 άνθρωποι κατάφεραν να ξεφύγουν χωρίς τραύματα.
Όσον αφορά στους τραυματίες, σύμφωνα με εκπρόσωπο της αστυνομίας είναι οκτώ, άγνωστο όμως παραμένει πόσοι από αυτούς είναι σε σοβαρή κατάσταση. Σύμφωνα με την εκπρόσωπο, δεν υπάρχουν στοιχεία που να δείχνουν ότι οι δράστες ήταν περισσότεροι από δύο (αρχικά είχε γίνει λόγος για τρία άτομα). Η αστυνομία δεν έχει περισσότερα στοιχεία για τους υπόπτους, καθώς η έρευνα για την επίθεση μόλις άρχισε και βρίσκεται σε εξέλιξη.

Οι άνδρες ήταν στο ισόγειο και οι γυναίκες με τα παιδιά επάνω
Νωρίτερα η εκπρόσωπος της αστυνομίας είπε ότι τα περισσότερα από τα άτομα που ήταν συγκεντρωμένα στο τέμενος όταν άρχισε το μακελειό ώρα ήταν άνδρες.
Την ώρα της επίθεσης οι άνδρες προσεύχονταν στο ισόγειο και οι γυναίκες με τα παιδιά επάνω.

Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι
Δύο ύποπτοι συνελήφθησαν, ο ένας μετά από καταδίωξη κοντά στο l’île d’Orléans. Η αστυνομία έχει αποκλείσει την περιοχή γύρω απ’ το τζαμί.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας μετά την επίθεση
Η αστυνομία του Κεμπέκ γνωστοποίησε με ανάρτησή της στο Twitter ότι η κατάσταση έχει τεθεί υπό έλεγχο στο τέμενος. Σύμφωνα με την ίδια ανάρτηση, οι εγκαταστάσεις του τεμένους βρίσκονται υπό τον έλεγχο της αστυνομίας, ενώ αυτό έχει εκκενωθεί.

Πρωθυπουργός Καναδά: Ηταν τρομοκρατική επίθεση
«Οι σκέψεις μου είναι με τα θύματα και τις οικογένειές τους», έγραψε στο Τwitter ο πρωθυπουργός της χώρας Τζάστιν Τριντό, χαρακτηρίζοντας την επίθεση τρομοκρατική. «Καταδικάζουμε την τρομοκρατική επίθεση κατά των μουσουλμάνων σ’ ένα κέντρο προσευχής και καταφυγίου», δήλωσε σε ανακοίνωσή του ο Τριντό.

Εντείνονται τα μέτρα ασφαλείας
Μετά την επίθεση οι δήμοι του Μόντρεαλ και του Γκατινό ανακοίνωσαν ότι θα ενισχύσουν τα μέτρα ασφαλείας, ιδιαίτερα γύρω από τεμένη. Το Ισλαμικό Πολιτιστικό Κέντρο του Κεμπέκ υπήρξε στόχος βανδάλων στο παρελθόν. Τον περασμένο Ιούνιο, στη διάρκεια του Ραμαζανιού, άγνωστοι άφησαν μια γουρουνοκεφαλή στο κατώφλι του τεμένους. Εβδομάδες αργότερα, μία ισλαμοφοβική επιστολή διανεμήθηκε στην περιοχή.

Από την πλευρά του, πάντως, ο επικεφαλής του τεμένους είπε σε εφημερίδα του Έντμοντον ότι το τζαμί δεν είχε δεχτεί πρόσφατα απειλές. «Έχουμε μία πολύ καλή σχέση με τους γείτονες, με την κοινότητα» είπε. «Υπάρχει αμοιβαίος σεβασμός -και σήμερα έχουμε αυτό το δραματικό γεγονός», συμπλήρωσε.

The post Εισβολή ενόπλων σε τζαμί, 6 νεκροί, 8 τραυματίες [εικόνες & βίντεο] appeared first on Radiolasithi.gr.



from Radiolasithi.gr http://ift.tt/2jJ8nBn
via IFTTT

Τοξικομανής λήστεψε πεζό, έπεσε σε φωταγωγό και πνίγηκε

Την ζωή του έχασε ένας τοξικομανής ηλικίας 40-45 ετών, αγνώστων λοιπών στοιχείων, στην προσπάθειά του να διαφύγει μετά από ληστεία που διέπραξε με απειλή χρησιμοποιημένης σύριγγας σε βάρος πεζού στην Ομόνοια.

Το περιστατικό έγινε περίπου στις 8 το βράδυ της Κυριακής, όταν ο δράστης πλησίασε έναν διερχόμενο πεζό και με απειλή σύριγγας του απέσπασε το πορτοφόλι και το κινητό του τηλέφωνο. Στη συνέχεια, ο δράστης τράπηκε σε φυγή και το θύμα της ληστείας τον ακολούθησε μαζί με έναν άλλον άντρα και ταυτόχρονα ειδοποίησαν την Αστυνομία.

Το θύμα της ληστείας είδε τον τοξικομανή ότι εισήλθε σε ένα παλιό και εγκαταλελειμμένο ξενοδοχείο στην περιοχή και ενημέρωσαν σχετικά τους αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που έφτασαν στο σημείο.

Καθώς έμπαιναν οι αστυνομικοί στο κτίριο άκουσαν ένα γδούπο και φωνές που καλούσαν σε βοήθεια. Τότε ένας αστυνομικός της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. είδε ότι ο τοξικομανής, στην προσπάθειά του πιθανόν να διαφύγει, έπεσε στο παλιό φρεάτιο του φωταγωγού που ήταν πλημμυρισμένο από νερά. Δίχως δεύτερη σκέψη, οι αστυνομικοί προσπάθησαν να τον βοοθήσουν με ξύλα και σχοινιά που βρήκαν, αλλά ο άντρας δεν τα έφτανε.

Στο τέλος, ένας αστυνομικός δέθηκε με σχοινί που κρατούσαν οι συνάδελφοί του και έπεσε και εκείνος μέσα στα νερά προσπαθώντας να βοηθήσει τον άντρα, όμως δεν τα κατάφερε και ο τοξικομανής πνίγηκε.

Στο μεταξύ, οι συνάδελφοι του αστυνομικού κάλεσαν την Πυροσβεστική, καθώς πλέον κινδύνευε και ο ίδιος και τελικά, πυροσβέστες κατάφεραν να τον απεγκλωβίσουν σώο και να ανασύρουν νεκρό τον τοξικομανή. Έρευνα γίνεται από την Ασφάλεια Αττικής για να διαπιστωθούν οι ακριβείς συνθήκες του περιστατικού και βεβαίως για να ταυτοποιηθούν τα στοιχεία του άντρα (εκτιμάται πως είναι Έλληνας), που έχασε την ζωή του με αυτόν τον άγριο τρόπο.

The post Τοξικομανής λήστεψε πεζό, έπεσε σε φωταγωγό και πνίγηκε appeared first on Radiolasithi.gr.



from Radiolasithi.gr http://ift.tt/2kEQRMW
via IFTTT

Αγροτικά μπλόκα και στη δυτική Μακεδονία

Στο στήσιμο αγροτικών μπλόκων προχωρούν από σήμερα έως και την Πέμπτη 2/2 οι αγρότες της δυτικής Μακεδονίας, σε συνέχεια των αποφάσεων που έλαβαν στη διάρκεια σύσκεψης των συντονιστικών τους επιτροπών.

Μετά τις 12.00 το μεσημέρι αναμένεται να στηθεί το αγροτικό μπλόκο στο Άργος Ορεστικό, στον κάθετο άξονα επί της Εγνατίας Οδού, στον δρόμο που οδηγεί στο τελωνείο Κρυσταλλοπηγής, στα σύνορα της Ελλάδας με την Αλβανία.

Εντός της ημέρας, οι αγρότες στο Καλονέρι Βοείου, πρόκειται να στήσουν το μπλόκο της Αγίας Κυριακής, στον κάθετο άξονα επί της Εγνατίας Οδού, από τη διασταύρωση Σιάτιστας.

Επίσης μετά τις 12.00 το μεσημέρι αναμένεται να στηθεί το μπλόκο στην Εθνική Οδό Φλώρινας – Έδεσσας από αγρότες και κτηνοτρόφους της περιοχής Αμυνταίου, στον κόμβο Αντιγόνου.

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Καστοριάς των δημητριακών και κτηνοτροφικών προϊόντων του νομού, Δημήτρης Μόσχος, ανέφερε ότι υπάρχει πλάνο για τα ακριβή σημεία που θα στηθούν αγροτικά μπλόκα στην περιοχή, ωστόσο, όπως είπε, «δεν είναι τίποτα ανακοινώσιμο σήμερα».

The post Αγροτικά μπλόκα και στη δυτική Μακεδονία appeared first on Radiolasithi.gr.



from Radiolasithi.gr http://ift.tt/2kKsSLs
via IFTTT

Βελτιώνεται ο καιρός από την Τετάρτη στην Κρήτη – Η πρόγνωση της εβδομάδας

Η επέκταση του Σιβηρικού Αντικυκλώνα από τα βόρεια προς στη χώρα μας προκαλεί ήδη ένα ήπιο χειμερινό σκηνικό σε ολόκληρη την Κρήτη με αυξημένες νεφώσεις και λίγες τοπικές βροχές, οι Βόρειοι άνεμοι θα ενισχυθούν στο Αιγαίο, ενώ και η θερμοκρασία θα παραμείνει σε χαμηλά επίπεδα. Παρόμοια φαινόμενα του καιρού θα διατηρηθούν και για την Τρίτη.
Από την Τετάρτη,  αν και δεν αναμένονται Αλκυονίδες ημέρες, αισθητή θα είναι η βελτίωση του καιρού λόγω της αποκατάστασης του Υψηλού Βαρομετρικού που θα παρεμποδίζει τη διέλευση χαμηλών βαρομετρικών συστημάτων.  Παρά τις πρόσκαιρες νεφώσεις θα υπάρχουν μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας ενώ οι άνεμοι θα εξασθενήσουν σημαντικά.  Η θερμοκρασία θα αρχίσει, από μέρα σε μέρα,  να σημειώνει υψηλότερες τιμές ως προς τη μέγιστη τιμή της, ενώ σε χαμηλές τιμές θα συνεχίσει να διατηρείται η ελάχιστη τιμή της,  θυμίζοντας μας ότι βρισκόμαστε στην καρδιά του χειμώνα.  Πιθανά μία μικρή διαταραχή, με περιορισμένα φαινόμενα κατά τόπους να μας επηρεάσει την Παρασκευή προς το Σάββατο, ενώ με τα μέχρι τώρα στοιχεία αναμένεται από την Κυριακή μα επανέλθει η κίνηση διέλευσης Χαμηλών συστημάτων που θα προκαλέσουν και πάλι μία νέα περίοδο φαινομένων. Πάντως το διάστημα αυτό της καλοκαιρίας θα επιτρέψει σε μεγάλο βαθμό τις εργασίες στην ύπαιθρο.

Αναλυτικά ο καιρός των επόμενων ημερών :

ΔΕΥΤΕΡΑ 30 Ιανουαρίου
Νεφώσεις με ασθενείς παροδικές βροχές σε ολόκληρη την Κρήτη. Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν από τις απογευματινές ώρες, σε μεγάλα υψόμετρα στα ορεινά, μέχρι τις πρωινές ώρες της Τρίτης.
Οι άνεμοι θα πνέουν από Βόρειες διευθύνσεις στα 4 – 5 Μποφώρ στα Δυτικά (ενισχυόμενοι από το μεσημέρι στα 5 – 6 Μποφώρ), ενώ στα Ανατολικά θα είναι 3 – 4 Μποφώρ. Στο Αιγαίο θα φθάνουν τα 5 – 6 Μποφώρ, τοπικά στο Κεντρικό Αιγαίο έως και τα 7 Μποφώρ.
Η μέγιστη τιμή της θερμοκρασίας θα φθάσει στους  12 C

ΤΡΙΤΗ 31 Ιανουαρίου
Διατήρηση των νεφώσεων με ασθενείς παροδικές βροχές κυρίως στα Βόρεια του νησιού (στην Ανατολική Κρήτη τα φαινόμενα θα είναι πιο ασθενή και  τοπικά). Στα νότια της Κρήτης ο καιρός θα είναι βελτιωμένος και δεν αναμένονται πλέον φαινόμενα.
Οι άνεμοι θα πνέουν και πάλι από Βόρειες διευθύνσεις με την ίδια ένταση, αλλά από το βράδυ της Τρίτης θα εξασθενήσουν.
Η Θερμοκρασία θα κυμανθεί από  τους   7 C  η ελάχιστη στα πεδινά και παράκτια τμήματα (σε μεγαλύτερα υψόμετρα θα είναι αρκετά χαμηλότερη) και η μέγιστη θα φθάσει στους  11 C.

ΤΕΤΑΡΤΗ 1 Φεβρουαρίου
Βελτιωμένος καιρός με λίγες νεφώσεις κυρίως στα ορεινά.
Οι άνεμοι θα διατηρηθούν αρχικά από Βόρειες διευθύνσεις με την ένταση τους  στα 2 – 3 Μποφώρ στα Δυτικά , ενώ έως και 4 Μποφώρ θα φθάνουν στα Ανατολικά της Κρήτης.
Η θερμοκρασία θα είναι σε χαμηλότερα επίπεδα τις πρώτες πρωινές ώρες,  έως και 6 C στα πεδινά, ενώ η μέγιστη θα σημειώσει μικρή άνοδο φθάνοντας έως και τους 13 C.
 
Την Πέμπτη συνεχίζει να διατηρείται πολύ καλός καιρός με ασθενείς ΝΔ – Δ ανέμους και η θερμοκρασία σε χαμηλά επίπεδα τις πρωινές ώρες, κοντά στους  7  με 8 C, ενώ η μέγιστη θα ανέλθει στους 16 C.  Γενικά καλός θα είναι ο καιρός και την Παρασκευή, πιθανά όμως πρόσκαιρα και σε τοπικό επίπεδο να αυξηθούν οι νεφώσεις και να σημειωθεί ασθενής παροδική βροχή .  Οι άνεμοι θα διατηρηθούν από ΝΔ διευθύνσεις ασθενείς και η θερμοκρασία θα ανέβει σε λίγο υψηλότερα επίπεδα.
Με εκτίμηση
Λέκκας Εμμανουήλ
Μετεωρολόγος

The post Βελτιώνεται ο καιρός από την Τετάρτη στην Κρήτη – Η πρόγνωση της εβδομάδας appeared first on Radiolasithi.gr.



from Radiolasithi.gr http://ift.tt/2jMCkOj
via IFTTT